In Brussel staat een huis , in Brussel staat een huis, ja ja,…

.. en de rest van het liedje kent u wel , want in dat huis daar woont een heer , d.w.z. in het Brusselse huis woont niemand maar u kunt als trotste Europese burger het huis wel bezoeken. Wij hebben het namelijk over het “Huis van Europa “.

Het Huis van de Europese geschiedenis zoals het voluit heet  is een culturele instelling en museum waarin de Europese geschiedenis en Europese integratie wordt toegelicht. Het museum is een initiatief van het Europees Parlement en opende zijn deuren op 6 mei 2017. In het Huis komen vaste, maar ook tijdelijke en reizende tentoonstellingen, een collectie van objecten en documenten die de Europese geschiedenis illustreren, educatieve programma’s, culturele evenementen en publicaties, ook wordt een ruim spectrum aan inhoud online aangeboden.

Het is even wennen als u binnenkomt, want de ingang en de gelijkvloerse etage zijn donker. Geen wonder, want met enig dedain wordt verwezen naar de tijden dat het in Europa nog niet zo goed ging als nu. De oude Grieken, Romeinen komen er bekaaid af, het waren maar prutsers, obscure tijden, maar dan als u de trappen bestijgt wordt het steeds lichter , zodat u eenmaal op de bovenste etage aangekomen u kunt baden in het licht dat de EU over 550 miljoen van haar burgers doet schijnen.

Doelbewust is de inrichting van het Huis eenvoudig gehouden, zodat u het volledige narcisme van de EU dictatuur met volle teugen in u op kunt nemen, want uiteindelijk heeft u volop aan dit huis van 8.000 vierkante meters mee betaald.

De EU volgt hiermee een eeuwenoude trend, waarin heersers een monument voor zich zelf op laten zetten, nadat zij eerst hun slaven daartoe hebben uitgeknepen. De bouwkosten bedroegen inclusief inrichting 77 miljoen euro en de jaarlijkse kosten om het gebow met personeel dat de bezoekers rondleidt bedragen nog een 11.5 miljoen.

Gelukkig dat het Europse parlement deze jaarlijkse kosten draagt, een opmerking die getuigt van de wereldvreemdheid van deze bijna 800 nutteloze mannen en vrouwen die met jaarlijkse  inkomens van tussen de 250 en 330.000 euro zo ongeveer wel de spits zijn van wat wij traditiegetrouw “de onrendabelen “noemen.

En mocht u het huis bezoeken of dat reeds gedaan hebben, verbaas u over de zonnige bewoording die u voorgeschoteld wordt over het ontstaan en de groei van de EU. De burgers van Europa smachtten naar veiligheid, een harmonieuze samenwerking, geen onenigheden meer en… dat alles biedt de EU.

Als hier geen sprake is van “Fake News “wat dan wel ?

 

 

 

 

 

 


2 Reacties

  1. Tonnie van der Heijden zei:

    Nep nieuws wie wil dit betalen zoete lieve Gerritje?
    den uurste koning de beste?(of duurste koning)

Comments are closed.