Mark Zuckerberg : EU parlement doet waar het goed in is, AFGAAN ( Video)

Gisteren was het dan zo ver. De baas van Facebook, Mark Zuckerberg kwam uitleg geven over de werkwijze in relatie met  privacy en mogelijke politieke beïnvloeding via Facebook van verkiezingen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat hij dit zou toen voor het voltallige EU parlement, maar ruim 760 op aanzien beluste mannen en vrouwen de tijd te geven hun vragen te stellen en deze te laten beantwoorden zou hebben geleid tot chaotische tafrelen, dus werd het een besloten zitting met de fractie leiders van alle in het EU parlement vertegenwoordigde fracties, hetgeen op het einde tot een hilarisch moment leidde, toen Zuckerberg  het kennelijk genoeg vond en reeds 15 minuten langer dan overeengekomen, doodleuk zei, dat hij bedankte voor de aandacht en de vragen en dat deze door anderen beantwoord zouden worden, de aanwezige parlementariërs en voorzitter Tajani in verbijstering achter latend.

Tajani trachtte nog het gezicht van de aanwezigen te redden door te zeggen dat Zuckerberg zijn vliegtuig naar Paris waar hij president Macron zou ontmoeten, moest halen, daarbij vergetend, dat Zuckerberg met zijn eigen privé jet reist.

Zou u de moeite nemen de bijgevoegde video met de hele zitting te bekijken, dan zal het u opvallen hoe slecht de EP leden waren voorbereid, hoe slecht daarom ook de vragen waren, telkens het zelfde verhaal , waardoor het er meer op leek dat de aanwezigen het een goede gelegenheid vonden zich zelf weer eens in de schijnwerpers te plaatsen, dan een goed voorbereide , gecoördineerde zitting,  Met name de man met de fietsenstalling in de mond, Guy Verhofstadt speelde volop voor de tribune, hetgeen Zuckerberg niet uit balans bracht. De enige aanwezige die op een kalme wijze vragen stelde was Nigel Farage ( in het midden van de video) , maar voor de rest buitelden de aanwezigen , allen in zeer slecht Engels en sommigen zoals sommige Duitsers, in hun eigen taal over elkaar heen om hun aanwezigheid te tonen, hetgeen niet de bedoeling geweest kan zijn.

Resultaat, geen concrete antwoorden, slechts wat onduidelijke excuses, kortom een herhaling van de eerdere voorstelling die Zuckerberg reeds op Capitol Hill gegeven had.

Het mag duidelijk zijn, dat ondank het feit dat zeer veel FB aanhangers hun account geannuleerd hebben, FB een voor de privacy riskant social medium blijft, mits je daar niet zelf goed mee om wilt of kunt gaan.

Maar deze “ondervraging” toonde ook weer aan, dat politici geen flauw benul hebben hoe de echte wereld in elkaar zit, gewoon en zeker in Brussel maar wat aanrommelen en daarvoor ook nog bovenmatig veel betaald krijgen. Daardoor kan en mag de EU burger niet en nooit verwachten dat Brussel ooit een organisatie van enige importantie wordt, maar slechts een geld verslindend monster, dat echter wel door u getolereerd wordt.


9 Reacties

 1. Jan zei:

  Wat een egotripperij, moet de EU hieraan haar status ontlenen? Waar gaat dit over? Ieder burger beslist toch zelf over deelname aan een internetplatform en als het niet bevalt stop je ermee. Laat de politiek zich hierbuiten houden. Waar bemoeit de EU zich mee? Achterliggende rede is natuurlijk dat de EU graag zelf de (politieke) controle wil over wat de burgers op internet doen. De opmerking van de heer Farage dat hij de objectiviteit en neutraliteit van Facebook in twijfel trekt snijdt hout. Maar nogmaals het staat iedereen vrij om het lidmaatschap op te zeggen en te kiezen voor een ander internetplatform. Laten we het internet vooral vrij en buiten iedere politieke invloed houden. Uit de geschiedenis weten we waar politieke censuur op het grondrecht vrije meningsuiting toe leidt.

 2. Matt zei:

  Hier is maar 1 oplossing voor: volgend jaar op een anti EU partij stemmen.
  Keuze genoeg ondertussen.

 3. Lydia zei:

  Misschien moet je de tijd nemen om ook de ondervraging van zucherberg in het Amerikaanse congres te beluisteren …dan leer je dat facebook gebruik maakt van de camera’s en microfoons van smartphone s om nog meer data te verzamelen , zonder medeweten van de gebruiker !?
  Bovendien, wordt via pixel tracking, informatie over niet facebook leden verzamelt.
  Als niet facebook lid , heb ik alvast een klacht ingediend bij de privacy commissie…
  Het facebook verhaal omvat meer dan wat je op het journaal te zien krijgt .
  En wat de EU betreft …zou ik zeggen blijf waakzaam …

 4. Erik zei:

  Matt.

  Er zijn meerder oplossingen Dit is een van die oplossingen.

  We weten vast nog meer oplossingen

  Uiteindelijk zijn wij de oplossingen
  Grte
  Erik

 5. willie zei:

  Net zo slecht voorbereid als voor de Amerikaanse gehoorzitting! Wat een blamage dus weer. Niks geleerd! En hij maar lachen; hij heeft ze allemaal in de zak.

 6. Matt zei:

  Beste Erik,
  Ben het helemaal met jou eens. 1 van de oplossingen heb ik al eerder uitgevoerd en dat is weg met face-book, en vergeet dan niet om een diepe verwijder scan uit te voeren want er blijft bij een gewone verwijdering nogal wat troep achter op je pc. Ik gebruik daarvoor de IObit uninstaller.
  Groet,
  Matt

 7. Roepiedeltoetie zei:

  Een regelrechte schijnvertoning een door de nwo hooggeplaatst persoon kun je toch niet schofferen ?

 8. Piet Sonck zei:

  Politicians (small & big) talk & do nothing, entrepreneurs (big & small) do & talk (next to) nothing … 😉

Comments are closed.