Moslim terreuraanslagen op kerken in Soerabaja, 9 doden, 40 gewonden

Voorlopig zijn er 9 doden en 40 gewonden te betreuren bij een reeks aanslagen vandaag,  zondag,  gepleegd door moslim zelfmoordterroristen in Soerabaja. De drie aanslagen vonden telkens 10 minuten na elkaar plaats bij drie verschillende kerken, waaronder de Santa Maria kerk (beeld)  waar de zondags mis gehouden zou worden. De intolerantie tegen christenen stijgt de laatste jaren sterk in Indonesië,  waar een bevolking van 280 miljoen voor 90% uit moslims bestaat.

De aanslagen werden opgeëist door de  terreurgroep Jemaah Ansharut Daulah , die zich laat inspireren door ISIS.

Uit het bovenstaande mag weer worden geconcludeerd dat ofschoon ISIS weliswaar militair gezien behoorlijke klappen heeft gekregen en de machtsgebied is gereduceerd naar een paar plekken in Syrië en aangrenzende landen, het gevaar van terreur nog lang niet is geweken. In tegendeel, ISIS heeft meerdere malen bekend gemaakt dat het de strijd voort wil zetten in die landen waar de ongelovigen wonen en ze daar middels “low budget” aanvallen zoals gisteren ook weer in Parijs en eerder ook al in Nederland werden gepleegd.

Het is daarom van belang, dat overheden verzwaard inzetten op de bestrijding en keiharde aanpak van moslim terrorisme. Laten we niet vergeten dat sinds 2001 er wereldwijd 2.400 doden zijn gevallen door moslim terrorisme.

Het probleem schuilt met name in het feit, dat veel moslims die in westerse landen wonen en vaak de nationaliteit van hun woonland hebben,  uiteraard zijn niet allen eens zijn deze wijze van strijd voeren . Maar er mag tevens toch ook wel gesteld worden dat de pogingen die de moslims doen, die elke vorm van terreur veroordelen, weinig of niets doen om hun mede geloofsgenoten hiervan af te houden, hetgeen al thuis op jeugdige leeftijd dient te geschieden.

Het excuus zoals in Nederland geschreven , dat het zou gaan om onbegrepen kansloze jongeren, of aan trauma’s leidende vluchtelingen, is gewoon een drogreden, die deze overheid gebruikt om maar vooral dit soort daden te camoufleren, in de hoop dat er geen tweespalt in het land ontstaat. Maar juist door zaken te verbergen, geen openheid van zaken te geven, ontstaat er bij de burger een gevoel van onbehagen, hetgeen dan juist tot gevolg heeft dat men een eigen interpretatie aan zaken gaat geven, die de overheid tracht te verbergen. En dat wederom zorgt juist voor die tweespalt, die vermeden dient te worden.

 


2 Reacties

 1. Jan zei:

  We sluiten onze ogen en laten het gebeuren. Sterkte voor de nabestaanden van deze verschrikkelijke aanslagen.

 2. Tonnie van der Heijden zei:

  Ja inderdaad we doen er niks aan onze vrienden uit Den-Haag niet en Europa niet, over normen en waarden gesproken.
  Wordt tijd dat de moslims naar eigen land terug gaan,ze horen hier niet thuis.
  Als je portemonnee maar goed gevuld is neppers uit den-Haag!!!!
  Europa stelt niks voor is helemaal kapot, dus stop met nep verhalen en nep regels zoals geen licht meer maar led lamp mooi voor optredens zoals songfestivals, ga maar in het donker zitten in Europa en in Den-Haag. STEL EEN DAAD RUTTE!!!

  Dat zij mogen ruste in vrede en sterkte voor de RK en anderen in dat land en vooral voor de nabestaande.

Comments are closed.