Nederland het minst democratische land van Europa

Nederland het minst democratische land van Europa, vroeg onze lezer “AlIwant “zich  middels een reactie gisteren af, bij het lezen van ons artikel “55.000 betogers aanwezig  in Brussel tegen pensioen maatregelen “. De reactie verdient zeker de aandacht om als artikel geplaatst te worden, daar de inhoud een zeer treffende schets geeft, van hoe de gemiddelde Nederlander op belangrijke zaken die hem rechtstreeks aangaan reageert. Bij deze dus en “AllIwant” bedankt.

Frappant dat alle hervormingen, waartegen het buitenland nu te hoop loopt, in Nederland al zonder slag of stoot zijn ingevoerd, nota bene tijdens slechts één regeerperiode Rutte (II).
Zijn Nederlanders daarover zó tevreden dan? Geen sprake van. Waarom zouden NL-ers wat dat betreft in principe anders denken dan Belgen? Dat blijkt duidelijk uit de vaak vernietigende commentaren op sociale en alternatieve media, zelfs in de MSM.

In NL ontbreken – in tegenstelling tot andere landen – de ‘voortrekkers’ bij protest en verzet.
Vakbonden en andere maatschappelijke organisaties, die elders het voortouw nemen, hebben zich hier (bewust) in de luren laten leggen door het ‘poldermechanisme’, buitenparlementaire achterkamertjes afspraken.
Ze hebben zich stilzwijgend of per convenant bij voorbaat neergelegd bij het kabinetsbeleid en roepen niet op tot een gerechtvaardigd protest.
Dat neemt ook de politieke oppositie goeddeels de wind uit de zeilen.

Progressieve/actieve maatschappelijke verenigingen die opkomen voor de (deel)belangen van de burger, als consument, verzekerde of belastingbetaler, zijn er hier nauwelijks in vergelijking met de ons omringende landen.

Resultaat: veel gemopper op de ‘werkvloer’, maar nauwelijks actie, waardoor ‘Den Haag’ fluitend en met twee vingers in de neus zijn gang kan gaan. Te beginnen met het beruchte ‘pensioenakkoord’, de zorg, de arbeidsmarkt, overheveling van overheidsverantwoordelijkheden, enz.
Nauwelijks informatie of voorlichting en al helemaal geen maatschappelijke discussie over ingrijpend gewijzigde omstandigheden die elke Nederlander en zijn maatschappelijke zekerheid betreffen.

Geef hen één referendum, maakt niet uit waarover, en het resultaat is: NEE!
Geen wonder dat ook dat laatste instrument moest sneuvelen.

Nederland mag dan een voorbeeld zijn voor de punctuele uitvoering van de Bilderberg-agenda, het land heeft dat vooral te danken aan het welbewust uitroeien van elke vorm van een directe, democratische inspraak, waartoe ook protestdemonstraties behoren.

‘De knuppel in het hoenderhok gooien’ is soms nodig om een samenleving ‘scherp’ te houden en (opnieuw) bewust te maken van haar democratische grondrechten.
De ‘hoenders’ en ‘knuppels’ zijn ook in Nederland aanwezig, maar niemand die gooit.
Zonder echte leiders weet de kudde geen richting te kiezen en raakt hopeloos verdeeld.
Een vette IK blijft over, geen samenleving, want echt SAMEN doen we niets.


8 Reacties

 1. joepiejee zei:

  pim was pas ded aangewezen persoon, maar door de deep state is hem het zwijgen opgelegd?

 2. obsidiaan zei:

  Een niet door overheid geregelde demonstratie krijgt te maken met extreem (door OM/politie beschermt) AFA geweld.
  NPO en POWnieuws zetten je voor aap op TV.

 3. Tonnie van der Heijden zei:

  Helemaal mee eens is niks nieuws is al een hele lange tijd zo rond de zestiger jaren al.
  Toen had je wel een demonstratie met vakbonden maar dat liep altijd anders af als wat je wilde dus bonden toedeloe….
  Daarna EU erbij die niet deugd, plus de graaiers uit het kabinet en fraudeurs bij de grote bedrijven in de pensioenpot.
  Ook Lubbers en Beatrix destijds.
  Moeten we daar fier op zijn dacht het niet stuur ze naar een onbewoond eiland. EN BLIJF MET JE TENGELS VAN ONZE PENSIOENEN AF.

 4. Stijn zei:

  Mooi de vinger op de zere plek. zo is het Waarom is het zo?
  Zijn NL-regeerders – vergeleken met andere landen – bijzonder clever of is het volk bijzonder stom?
  In ieder geval lijkt dit Koninkrijk maar niet los te komen van zijn oubollige, complotterige regentencultuur.

 5. Henk zei:

  Nee wij zijn helemaal niet voor Rutte, maar zoals het in dit artikel staat moet Rutte punctueel de Bilderberg agenda uitvoeren. Op aandringen van
  Mw. B. van Amsberg moest hij in het belang voor de EU een derde periode krijgen. Deze lag al vast in de z.g. EXITPOL verkiezing de stembussen gingen om 9 uur dicht en om 9:15 ware er al (voorlopige) zetels voor de VVD de meeste dus de grootste. wat schets mijn verbazing dat deze telling exact de volgende dag het zelfde uitslag was?? Dus leest voortaan Nexitpol

 6. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Een land waarvan wetenschappelijk onderzoek naar het misbruik van bevoegdheden (ook wel “overheidscriminaliteit” genoemd) aantoont dat het een grotere bedreiging voor de samenleving vormt dan alle “gewone” misdaad bij elkaar kan natuurlijk nooit democratisch zijn. Democratie is één van de grondvormen van een dictatuur. Dat komt omdat een democratire gebaseerd is op de leugen dat de kiezer invloed kan uitoefenen op het landsbestuur en dat is bij geen enkele belangrijke beslissing het geval.

  Wilde Nederland in de EU?
  Wilden we de Euro?
  Willen we meedoen met de Amerikaanse oorlogen?
  Willen we continu bespioneerd worden door een regering die zelf volslagen ondoorzichtig is?
  Willen we dat de Nederlandse overheid heimelijk de grootste bedreiging is voor onze samenleving?
  Willen we langzaam worden beroofd van ons spaargeld omdat de rente die we krijgen veel lager is dan de prijsstijgingen van onze eerste levensbehoeftes?
  Willen we dat een politicus die er echt voor de Nederlanders wil zijn wordt doodgeschoten?

  En zo kunnen we nog wel even doorgaan, de lijst is uitputtend.

  Nederland een kapitaal-dictatuur en onze kabinetten zijn dictatoriale bezettingsmachten van criminele bankiers. Alle Nederlandse politici met spreekbevoegdheid zijn criminele handlangers van Goldman Sachs.

  Kortom: niet meer gaan stemmen. En haal je geld van de bank, dat ligt thuis veel veiliger.

 7. Jan zei:

  Uit het hart gegrepen! Het ontbreekt ons aan leiders met een straatvechtersmentaliteit. Die zijn door de elite ingelijfd.

 8. only you zei:

  @Johan
  Op alle vragen zullen we helaas NEEN moeten beantwoorden?
  De meeste mensen leven met oogkleppen op?

Comments are closed.