32 % belastingverhoging nodig om de natte droom van Links; het basisinkomen, te realiseren

Het klinkt natuurlijk wat arrogant, maar bij voorbaat, het is niet zo bedoeld. Echter als we kijken naar het gemiddelde opleidingsniveau van de als paddenstoelen uit de grond schietende linkse onkruid, dan valt te begrijpen dat deze schatjes ergens in hun droomwereld zijn blijven steken en deze verwisselen met de realiteit.Wij hebben het dan over een steeds wederkerende gedachte, dat “de wereld “er op vooruit zou gaan als er een gegarandeerd basis inkomen wordt betaalt aan iedere burger boven de 18, die daarvoor geen enkele tegenprestatie hoeft te leveren. het blijft dan aan de “ontvanger ” vrij, of hij /zij daarnaast ook nog wat wil gaan doen, wat een echte bijdrage tot de economie van het land zou opleveren, het hoeft echter niet.

Nu hoef je geen wetenschapper of gestudeerde bolleboos te zijn om te begrijpen, dat als iedereen gewoon maandelijks wat centjes in de hand krijgt gedrukt, maar er geen mensen meer zijn die daar een middels een baan en salaris waarover belastingen kunnen geheven worden, er aan het einde van het verhaal een financieel tekort zal ontstaan.

Het beste recente voorbeeld is de DDR. Door in feite afgezien van de politieke elite iedereen ongeveer het zelfde inkomen te geven, waarvoor men dan wel aanwezig diende te zijn, maar er ondanks dat er doelstellingen gehaald diende te worden, deze zonder sancties om diverse redenen niet gehaald werden , de staat echter wel door diende te betalen, was de DDR reeds een tiental jaren na haar oprichting failliet.  Het verschil in betaling tussen een gewone arbeider en een ingenieur zoals Merkel, een diploma dat je bij de aankoop van een dozijn pakken waspoeder, indien die voorradig waren, gratis ontving . Een grapje dat circuleerde tussen ondernemers die na de “Wende” hun  eerste Oostduitse bedrijfen  kochten  en personeel over moest nemen. Het salaris bedroeg rond de 700 OST mark en de verschillen bedroegen niet meer dan 100 Mark.

Inmiddels hebben medewerkers van de Universiteit van Antwerpen een onderzoek gedaan naar de gevolgen van dit door velen gewenste basisinkomen. Om de berekening te starten werd uitgegaan van een maandelijks inkomen van € 700.

De eerste conclusie die werd getrokken en dat is logisch, is het feit er zeer  veel geschrapt zou moeten worden wat sociale zekerheid en belastingvoordelen betreft. Dat wederom zou leiden tot armoede. Want doordat de steunmaatregelen deels komen te vervallen, belastingkortingen idem, haal je met name aan de onderzijde van de maatschappij geld weg.

Uit berekeningsmodellen bleek dat om deze gaten op te vullen er een belastingverhoging nodig is van 32 procent !

Nu zullen de voorstanders van deze regeling altijd blijven beweren, dat indien iedereen dat gegarandeerd minimumloon krijgt zonder een verplichte tegenprestatie, dat juist mensen aan zou zetten om met deze financiële wind in de rug leuke dingen te gaan doen die hen in een later stadium in de positie brengen wèl een echte economische bijdrage te laten gaan leveren.

Dat laatste is echter zo speculatief dat er aan getwijfeld mag worden. Een proef in Finland die een jaar zou duren en waar 100 mensen dit gegarandeerde minimumloon ontvingen werd reeds na 5 maanden stopgezet, omdat bleek dat er geen enkel animo meer was om nog iets te doen wat tot een bijdrage zou kunnen leiden.

Overigens  te vergelijken met mensen die momenteel in Nederland om welke reden dan ook met steunuitkeringen meer binnenhalen, dan zij redelijkerwijze met werken zouden kunnen verdienen, dus het solliciteren slechts als een vervelende verplichte bijkomstigheid zien, waarbij wij het niet hebben over dat kleine percentage mensen die echt niet anders kunnen.

Dus linkse broeders slaap zacht en droom verder, socialisme werkt niet  en dat in de dubbele betekenis van het woord.

 

 

 


16 Reacties

 1. A zei:

  Je heb het over dat de finse basisinkomen proef gefaald is wat totaal niet het geval is waarom ze gestopt waren. In artikelen die ik gelezen heb konden ze eigenlijk geen rede geven waarom ze gestopt zijn met de proef, ze durfden het nog niet aan. Die zogenaamde geleerden berekenen precies zoals het ze geleerd is en denken alleen maar inside of the box. Het systeem waar we nu in zitten is ook bedacht door mensen en al eeuwen faalt die keer op keer met de ene crisis na de andere crisis en veel armoe. Je kan ook wereld wijd een systeem opzetten dat een basisinkomen uitgifte geen schuld is voor regeringen het is maar net wat je onderling afspreekt. Fiat geld is in princiepe ook niet meer dan papier.

  De finse basisinkomen heeft mensen daar juist meer vrijheid gegeven en er zijn er een aantal bij geweest die de stap durften te nemen om een bedrijf te beginnen juist omdat ze de zekerheid hadden van het basisinkomen. Een basisinkomen is geen gratis geld berg waar je van alles mee kan gaan doen, het is bedoeld voor de basis vaste lasten en eten te kunnen bekostigen. Wil je een groter huis, auto leuke dingen kunnen gaan doen heb je de keus om ervoor te werken. Wil je dit niet kan je dat ook niet doen. Nu ben je niet meer als een werk slaaf die geen echte keus heb je zal moeten werken voor de vaste lasten te kunnen betalen en nemen iedere baan aan die ze maar kunnen krijgen wat in mij ogen niet echt een vrije keus is. De meeste houden vrijwel niets tot helemaal niets over van het geld waar ze voor gewerkt hebben, veel daarvan komen zelfs te kort. Met een basisinkomen heb je wel de vrije keus waar je wilt werken zonodig bijscholen, hoelang, misschien voor jezelf beginnen, vrijwilligers werk doen etc omdat je altijd de zekerheid heb van de basisinkomen.

  Het is een aaname van jou dat mensen dan niets meer gaan doen, de mensen die nu in uitkering zitten blijven daar omdat ze bestraft worden als ze wel gaan werken, in een basisinkomen wordt je beloond als je gaat werken. Ik snap de mensen niet die hier tegen zijn jullie krijgen het dan ook. In mij ogen zijn jullie erg egoistisch of slecht geïnformeerd als de voordelen er van niet ziet. Een echte test doe je niet voor een paar maanden maar zeker voor een paar jaar en gelijk bij iedereen. Kijk naar naar het huidige systeem wordt al eeuwen gebruikt en het faalt keer op keer en werkt eigenlijk alleen maar voor die 1%. Je heb een systeem nodig die voor de volle 100% werkt en een basisinkomen is een goed begin.

  Ze hebben het erover dat je vroeger slaven had terwijl je vandaag de dag er nog steeds in zit. Veel mensen zien dat alleen niet.

  Srry voor de eventuele typ fouten, dit komt omdat dit allemaal op me telefoon getypt is.

 2. Robert-Panamá zei:

  @A. Anoniem? Zeker een wereldvreemde man of vouw. Ga eens in Afrika een bedrijfje opzetten en werken. Of ben jij er een zoals Yassir Klaver, een salon communist die in in dikke auto gratis rondrijdt? Ik ben in 1973 in de DDR geweest en heb de kleine communistische ELITE zien genieten.

 3. Marco zei:

  ‘Limkse droom’ te verwerkelijken door ‘rechts-populisten’? Dat wordt dus nooit iets. Italië heeft in absolute zin de grootste schuldenberg van Europa en is daarmee (links noch rechts) onderworpen aan het neoliberale regime van de globalisten.

 4. AllIWant zei:

  Een ‘Ruttiaanse’ (loze) verkiezingsbelofte dus. Vandaag iedereen lekker maken met wat morgen gebeurt en morgen – mét politiek mandaat – uitleggen waarom het niet gebeurt. Iedereen trapt er in, ook Italianen, dus.

 5. Jan zei:

  Met geld van de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler voor Sinterklaas spelen, dat is bekend van links. En maar pleiten voor open grenzen zodat heel de wereld hier een basisinkomen kan komen opeisen. Wat links weet is dat een basisinkomen de belastingbetaler nog armer maakt en de rest van het volk lui en dom. Dat is de linkse natte droom. Iedereen in de armoe en links aan de macht. Op naar een communistische staat aangestuurd door multinationals, banken en bureaucraten die de grondstoffen al bezitten.
  Advies aan links, ga eens langs bij de multinationals, banken en bureaucraten met het verzoek om de belastingbetaler en (toekomstige) gepensioneerden te sponseren, de ruggengraat van de samenleving, die in de afgelopen jaren al minstens 30% extra inkomen hebben ingeleverd voor linkse doeleinden.

 6. Corné zei:

  De verkettering tegen het… https://tinyurl.com/y8o96a9h …basisinkomen… https://tinyurl.com/y6w5m6ko …duurt voort, we zijn immers veel beter af met de 0 en 1 uur contracten, schijn constructies , zzp armoede, de flex kippenkruimels die de uitzuig en buit bureau’s je aanbieden en de echte vaste baan die niet meer bestaat dankzij WAB Koolmees en laten we dan maar zwijgen over de DWANGARBEID die je in de bijstand namens de “participatiewet” moet verrichten!!! Dus prima allemaal zo, ga vooral zo door met dat starre oogkleppen calvinisme!!!! We scoren immers hoog qua “arbeidsmarkt” – een race naar de bodem- en het inmiddels a- “sociale stelsel” dat vooral door drie “kabinetten” Prutte al tot de grond toe is afgebroken en nog is het niet genoeg nietwaar meneer Dijkhof, wat een Belgenmop dat “onderzoek” maar die Vlamingen zijn natuurlijk met hetzelfde calvinistische sop overgoten!!!! En wat die meneer Ive Marx –what’s in a name!!! van dat “onderzoek” betreft… https://tinyurl.com/ya6g9lrq …die heeft natuurlijk ook zo zijn belangen… Hij heeft gewerkt als consultant in meerdere projecten voor de Europese Commissie en de OESO, alsook voor het ILO, de Wereldbank, UNDP, Eurofound en andere organisaties. … te behartigen!!! En wat we ook nog steeds niet door hebben is dat de factor kapitaal de factor arbeid aan het wegvagen is!

 7. Bertpeer zei:

  Er zijn al miljoenen Nederlanders die een basis inkomen krijgen.
  Het werkt dus uitstekend.
  In afrika gaat het verhaal de ronde dat het geld in Europa uit de muur komt.
  Een godswonder dat iedereen wil zien.

 8. Corné zei:

  Het is overigens een grote misvatting dat links de promotor van het basisinkomen is. Het is juist links met z’n betuttelende bolwerken UWV, FNV en Bijstand met z’n parasitaire bestand van onrendabelen c.q. ambtenaren die door het basisinkomen hun teken bestaan bedreigd zien maar de meesten zijn daar ook ziende blind voor !!!

 9. Piet zei:

  Mensen dat rechts/links denken moeten we eens vanaf. Dat is alleen maar verdeel en heers politiek. Voor wat betreft het basis inkomen, nou dat gaat voorlopig nog niet gebeuren, want dat zou de burger veel te veel vrijheid geven en ik weet wel wie daar geen trek in hebben.

 10. Corné zei:

  @ Piet. want dat zou de burger veel te veel vrijheid geven en ik weet wel wie daar geen trek in hebben.

  En dat is het juiste antwoord!

 11. Piet zei:

  Ergens in de toekomst, zal er geen armoe meer zijn. Zal iedereen een (basis) inkomen hebben en de dingen doen naar eigen vermogen om zodoende een wereld te scheppen waarin iedereen zijn/haar bijdrage zal/kan leveren. In deze wereld zal macht geen invloed meer hebben. Dan kan iedereen gelukkig zijn. Het goede zal zeker zegevieren. Hoeveel water er nog door de zee zal stromen, voordat dit het geval zal zijn, ik weet het niet. Maar het gaat eens gebeuren.

 12. Klaas. zei:

  Ik ben bang dat er een protest komt,die in de straten zal worden uitgevochten.Is dit de bedoeling van de politiek??????

Comments are closed.