België stuurt zijn asielzoekers terug naar Griekenland, en Nederland ?

Goed nieuws vanuit België , waar met de “zegen “van het Hof voor de Rechten van de Mens” in Luxemburg, de Belgischer regering over mag gaan tot het terugsturen van in België aanwezige gelukszoekers en deze terug mag sturen naar Griekenland.

Het Hof volgt daarmee de regels van het Verdrag van Dublin, dat o.a. stipuleert dat gelukszoekers die de EU binnenkomen , asiel dienen aan te vragen in dat land waar zij de EU binnekomen en niet zoals een groot deel van hen doet, gewoon gelet het ontbreken van de nationale grens controles doorreist naar dat EU land waar zij denken de meeste economische voordelen te kunnen behalen.

Reeds eerder had de Belgische staatssecretaris van migratie, Theo Francken, een poging ondernomen om gelukszoekers terug te sturen naar o.a. Griekenland, maar dat lukte niet, vanwege het feit dat diegenen die terug zouden moeten met succes de beslissing aanvochten door te stellen dat de opvang van gelukszoekers in Griekenland “mensonterend ” was. Daar is volgens de recente uitspraak van het Hof nu geen sprake meer van en begint de week voor Francken goed.

Een Palestijnse asielzoeker die via Griekenland naar België was gekomen en in oktober asiel had gevraagd, vocht het overdrachtsbesluit aan. Vrijdag werd het beroep verworpen door de Belgische Raad voor Vreemdelingenbetwistigen  (RvV). Een terugzending is in niet in strijd met het recht van de Europese Unie, noch van het Europees mensenrechtenverdrag, zo staat over de beslissing te lezen op de website van de RvV. Er geldt “geen vrijbrief” voor de Dublin-overdracht naar Griekenland, zegt de RvV, “maar evenmin een principieel verbod”.

Ofschoon er dus wel individueel per geval garanties moeten komen van in dit geval Griekenland over de opvang van de teruggestuurde, opent dit de weg om talloze in feite illegaal in België verblijvende gelukszoekers terug te sturen naar Griekenland, maar ook Italië of een ander EU land waar ze voor het eerst de EU grens zijn binnengekomen .

Ja, en nu Nederland, waar zonder enige twijfel ook veel soortgelijke gevallen spelen, maar de angstig weggedoken staatssecretaris voor o.a. Asielzaken, Mark Harbers het slechts bij de inmiddels sinds Geert Leers bekende “harde “woorden laat, maar daar geen daden aan toe voegt.

Maar met alle festivals en een oprukkende linkse dictatuur zal de paar Nederlanders die het gevaar wel zien , wel de mond gesmoord worden.

Maar gelukkig waren daar de Telegraaf en de Rekenkamer die deze keer moeten trachten de vuile Haagse was binnen te houden. De telegraaf beroept zich op het centraal Planbureau, de ander Fake News generator  en laat voordat u toevallig de alternatieve media of de Belgische kranten leest het volgende weten :

Nederland heeft grote moeite om afgewezen asielzoekers het land uit te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer.
Als Nederland kan aantonen dat iemand via een ander land de EU binnenkwam, kan Nederland diegene met een claim op dat land, een zogeheten Dublinclaim, proberen terug te sturen. Andere EU-landen blijken alleen vrijwel geen gehoor te geven aan onze claims.
Het ligt dus niet aan den Haag, als er in Nederland gelukszoekers die er eigenlijk niet thuishoren rondlopen, maar het ligt volgens het CBS aan die vervelende andere EU landen, die niet willen meewerken .
Een plompere poging om het eigen volledig falen trachten te verbergen is nauwelijks voorstelbaar, maar “Den Haag ” weet in Nederland kom je door de ongeïnteresseerde houding van veel Nederlanders hier  gewoon mee weg, dus wie of wat let je ? Gooi daar nog een stinkend kerkelijk en links sausje overheen en het is weer smullen geblazen.

 


11 Reacties

 1. check zei:

  In shithole land een utopie, vergeet het maar want teckel Rutte loopt aan de riem van Merkel en wat die hem toeblaft gebeurt. Trouwens als je dat verraders zooitje, wat zich regering noemt, eens aanschouwt kan je wel helemaal vergeten. christelijk zooitje voorop willen ze alle vullis van de wereld binnenhalen en wat te denken van de nsb club D66666 die willen zelfs ten faveure van alles wat zwart is de geschiedenisboeken veranderen. Als blanke mag je je zelfs geen man noemen om van je huidskleur wit , maat te zwijgen dat is vloeken in de kerk. De islam parasieten moeten voorwal gepamperd en door de lokale bevolking onderhouden worden en is nog gekker je vrouw, dochter en kleinkind mogen gewoon worden misbruikt. Als je op straat loopt en een “verwarde “man probeert je de keel door te snijden moet je medelijden hebben net zoals met loverboys en pooiers. Zeer recent hadden ze als een donderslag bij heldere hemel ontdekt dat moslim zeugen steeds geloviger worden en allemaal een kopvod dragen. Onder welke steen hebben ze altijd gelegen vraag je je dan af, komen ze nooit eens op straat of worden ze allemaal in een geblindeerde limousine met chauffeur rondgereden. Vandaag las ik bij toeval dat iemand het lef had genomen om eens naar de kosten van deze parasieten te berekenen.
  https://wnl.tv/2018/06/09/zoveel-kost-een-asielmigrant/amp/?__twitter_impression=true
  Komt een beetje in de richtig , maar vergeet een hoop zaken m.n. het hele justitie apparaat dat dag en nacht met deze criminelen bezig is, de enorme schade aan de middenstand en niet te vergeten en miljarden aan zorgkosten die wij mogen betalen. Dus neem die miljoen per gezin maar rustig in drievoud dan kom je een klein beetje in de richting. Alles bij elkaar
  voor de reeds gearriveerde levenslange handophouders een 30 miljard en dan kom je nog tekort.
  Hoe houd je ze tegen ? Gewoon net zoals normale en fatsoenlijke landen als Australie ze gewoon terug slepen of anders op een eiland ver weg neerzetten. Of anders gewoon terug naar Libye of Turkije of desnoods terug naar de zandbakken , Daar valt weer een hoop op te bouwen voor deze “hoogopgeleiden “

 2. Jan zei:

  Logisch toch, als je bang en laf bent oogst je klappen, zoek je een zondebok. Neem een voorbeeld aan de heren Trump, Orban, Kurz e.a. die hebben lef en nemen het op voor hun volk, zij voegen de daad bij het woord.

 3. fenny zei:

  Geweldig nu Nederland nog , alle gelukzoekers , uitgeprocedeerde en illegalen het land uit, ze hebben de Nederlandse belastingbetaler meer dan genoeg gekost .

 4. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  T.a.v. Jan:

  Wat Trump aangaat heb ik mijn bedunk. Trump verhoogt het defensie-budget terwijl hij de Amerikaanse bevolking verder laat verkommeren. Orbán en Kurz doen het inderdaad veel beter. Daarom heb ik een tijdje geleden een storend element in mijn leven (flapdrol Rutte) ingeruild voor mijn nieuwe minister-president Victor Orbán.

 5. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Het zijn m.i. niet de “gelukszoekers” maar diegenen die de migrantenstroom met kwade opzet hebben veroorzaakt die het land uit moeten worden getrapt. We zijn toch allemaal “gelukszoekers”?

  In 1972 ben ik in Duitsland gaan werken. De opleidingen in de lastechniek waren destijds heel goed in Nederland (ik maakte röntgen-laswerk en meestal was dat aan pijpleidingen) maar In Nederland kreeg je voor dat moeilijke werk slechts een lullig CAO-loontje. In Duitsland was ik niet alleen heel welkom maar verdiende ik meteen 700 Mark in de week. Dat was in die tijd best veel geld.

  Toch ben ik nooit door mijn Duitse collega’s “gelukszoeker” genoemd.

 6. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Ik heb hier drie korte video’s die de vernietigende werking van de oorlog in Syrië aantoont:

  https://www.youtube.com/watch?v=0BSOJdSVtVE
  https://www.youtube.com/watch?v=FH6xRh6K7-4
  https://www.youtube.com/watch?v=1UtuDq3uAHU

  Als je deze beelden ziet en ze combineert met de gladde folders van de Soros-stichting en de open armen-politiek van onze westerse leiders met hun gore zelfbedienings-mentaliteit is het dan echt zo vreemd dat er een grote vluchtelingenstroom naar Europa op gang is gekomen? En zeg eens eerlijk: zou u zelf in Homs, Hama of Aleppo zijn gebleven? Om samen gezellig een stad op te bouwen die in feite verdwenen is?

  In plaats van bitter af te geven op de slachtoffers van deze smeerlapperij doen we er beter aan ons de vraag te stellen wie de schurken zijn die aan deze oorlog beter zijn geworden.

 7. formidabele zei:

  @bosman
  Gedeeltelijk heb je gelijk, echter zou niet willen ruilen met een zwaar getraumatiseerde oorlogsvluchteling?

 8. Jan zei:

  @ Johan Bosman Mag toch hopen dat je naast je salaris ook de hotelkosten in Duitsland vergoed kreeg met jouw vakmanschap 😉
  Syrië was ooit een prachtig en welvarend land, Assad en zijn vrouw respecteerden minderheden in zijn land. Zo bezochten zij jaarlijks bewoners van katholieke kloosters. Maar het land moest kapot van de NWO.

 9. only you zei:

  Jan je gaat gegarandeerd nog gelijk krijgen ook, en Trump die brengt er geen verbetering in maar eerder verergering?

 10. Jantje zei:

  @ Johan Bosman
  Jij kent je vak en kon zo aan de slag, dus je hoefde niet je hand op te houden.
  Duitsers en Nederlanders hebben bijna dezelfde cultuur.
  Je viel geen Duitse vrouwen lastig.
  Je bent niet gelijk op je pik getrapt.
  Je valt geen bejaarden lastig.
  enz. enz. enz.
  Misschien heeft dat er mee te maken dat ze je geen “gelukzoeker” noemden?

 11. Jan zei:

  @only you, hoop op verbetering van de situatie met Trump, erger kan niet meer. Maar Erdogan wil Syrië inlijven, dat is het grote gevaar. Turkije heeft alleen water, geen olie, Syrië heeft olie.
  @Jantje, mooi gezegd en Johan Bosman heeft een bijdrage geleverd aan de Duitse economie waarvan de opbrengsten nu over de balk wordt gegooid.

Comments are closed.