EU parlementariërs leren in een weiland eindelijk eens het echte leven kennen

Afgelopen maandag was het weer zo ver. Een maal in de maand vertrekt het hele EU parlement circus naar Straatsburg, om aan de wekelijke zuip-en drink vergadering te beginnen. Dit op de uitdrukkelijke wens van de Fransen, die anders geen toestemming hadden gegeven om het EU  Kremlin in Brussel te vestigen.

In de mooie jaren  ’90  vond deze volksverhuizing plaats deels met ingehuurde DC10 vliegtuigen van de inmiddels ter ziele gegane Franse luchtvaart- maatschappij UTA. Dolle pret zoals een gezagvoerder van UTA onze redacteur vertelde, want de bemanning vloog eerst de parlementsleden vanuit Brussel naar Straatsburg, om daarna met de stoelen uit de cabine verwijderd, enorme hoeveelheden dossier kisten te vervoeren, waarna op donderdag het hele spel weer opnieuw begon, zodat de harde werkers op tijd vrijdag op tijd voor de volgende borrel of vlucht naar huis weer in Brussel waren.(Hoezo CO 2 uitstoot plakaten voor uw Ladaatje?)

Het EU parlementsgebouw in Straatsburg staat dus iedere maand 3 weken leeg, maar nadat het gebouwd was voor € 360 miljoen, had je dan ook wat. Bijna 1.200 kantoren, een airco systeem dat niet werkte, maar daarentegen wel douches voor € 10.000 per stuk, ondanks het feit dat het om veiliheidsreden niet was toegestaan ’s nachts in het gebouw te blijven. De jaarlijkse onderhoudskosten bedragen momenteel bijna € 60 miljoen. En Jan Schlemiel maar op zijn fietsje naar zijn werk om dit alles te bekostigen!

Mooie tijden, maar inmiddels gaan de EU parlementariërs (EUP)  “gewoon “met een speciaal daartoe gecharterde hoge snelheidstrein.

Ja, en toen gebeurde het gisteren. In het Franse departement Moselle, begaf de trein het en moesten de EUP de trein verlaten, daar ook de elektriciteit ontbrak, dus geen airco, geen computeraansluiting, kortom het einde van de wereld nabij ! Woehaahh……….

Gelukkig staakten het personeel van de Franse spoorweg maatschappij SNCF toevallig niet en werd er een echte locomotief gestuurd om de hele zaak af te slepen. Die arriveerde na ander half uur en nadat ook de laatste EUP tussen de koeien en schapen was gehaald, als EUP maak je immers het dagelijkse echte leven niet van nabij mee, vertrok de handel weer, totdat….. ook na een uur deze locomotief het begaf en het volgende weiland bewonderd kon worden.

Bij gebrek aan nog meer trekmateriaal, werd de defecte loco gerepareerd, u weet de Fransen zijn daar meesters in, wat ijzerdraad, plakband en niet te vergeten “le produit ” , de naam voor een kruising tussen siliconenprut en lijm, een soort Haarlemse wonderolie, die iedere Franse familie in huis heeft voor eventualiteiten en die je ook gewoon in de DIY winkels kunt kopen door naar “le produit “te vragen.

Met ruim 3 uur vertraging kwamen de inmiddels uitgeputte EUP’s in Straatsburg aan , waar men nu gaat debatteren of in het vervolg op de fiets gaan niet een betere oplossing is, die bovendien ook nog eens milieu vriendelijk is. Probleem is natuurlijk dat indien er onderweg een alcoholcontrole plaats vindt Jean Claude Juncker het haasje is, dus Europa stuurloos achterlatend.

 


2 Reacties

  1. Jan zei:

    De maandelijkse verhuiscyclus van de EU parlementariërs van Brussel naar Straatsburg v.v. is te gek voor woorden, kost de Europese belastingbetaler jaarlijks € 200 miljoen. Door in Brussel te vergaderen kan de EU geld teruggeven aan de burger.

  2. Jan zei:

    Ook met het oog op de EU milieudoelstellingen, zou zeggen pak de fiets. Maar die boodschap is voor het gepeupel.

Comments are closed.