G7 mislukt, de scheuren ook in het EU beleid worden steeds duidelijker

Het had “the finest hour”moeten worden voor de Canadese premier Trudeau, die vol trots terwijl Donald Trump de vergadering al had verlaten, de “gezamenlijke “eindverklaring mocht voorlezen, waaruit had moeten blijken dat iedereen het uiteindelijk toch met elkaar eens was geworden. Uiteindelijk een afgang voor deze feministische  linkse softie.

Maar Trudeau had bij wijze van spreken de laatste woorden nog niet uitgesproken en daar was Trump al weer, vanuit 12.000 meter in de Air Force One op weg naar Singapore, om de kwajongen Trudeau er via Twitter op te wijzen, dat de VS deze eindverklaring niet tekende !

En daarmee was de toon gezet en konden de overige leiders inclusief Tusk en Juncker het doen. Weer laat Trump blijken dat hij niet tot de kliek van konkelende politici gerekend mag worden, zijn strategie zoals hem die in het zakenleven is ingeramd gewoon doorzet, of de omgeving dat nu leuk vindt of niet.

En deze toon zijn Macron en  Merkel niet gewend. Beide hadden ieder op hun eigen wijze gehoopt tijdens de G7 weer wat van het afbrokkelende prestige op te vijzelen en dat mislukte.

Het voorstel van Trump om van de G7 een volledig douane importheffingen vrije zone te maken, dat is echte handel, geen beschermende maatregelen, viel bij de andere gesprekspartners, d.w.z. die uit de EU niet in goede aarde, want…. de uitvoering daarvan zou te ingewikkeld worden ! De EU herhaalde men moet zich als een eenheid naar buiten tonen en speciale afspraken tussen de VS en Frankrijk, Duitsland en Italië zouden daar niet in passen .

Terzijde een vraag, indien de EU in feite dus niet de aanspreekpartner is, wat deden Juncker en Tusk dan daar in Canada, los van het feit dat deze 2 Brusselse kneuzen toch weinig inbreng  hebben, zoals de laatste jaren dat hebben aangetoond.

Maar al gauw bleek dat men weer voor de beurt had gesproken want de Italiaanse premier Conte liet weten dat hij het juist wel met Trump eens is, waaruit moge blijken dat de EU club die het zo gezellig onderling eens was, Duitsland en Frankrijk,  die de andere EU landen via de roeptoeters in Brussel hun wil op zouden leggen,  geen rekening hebben gehouden met de nieuwe Italiaanse regering, die zich niets aan wenst te trekken van de Napoleon uit Parijs en de Nibelungen prinses uit Berlijn.

De tweets toonden dan ook aan dat Trump in ieder geval ( voorlopig) aanhangers heeft in Italië, want zowel de Italiaanse premier Conte steunde Trump met zijn voorstel, dat door de andere G7 deelnemers werd afgewezen om Rusland weer in de besprekingen te betrekken , G7 wordt dan weer de oude G8

en ook de Italiaanse vice premier Salvini, liet duidelijk blijken waar zijn symphatie ligt

Dat hiermee ook gelijk een signaal werd afgegeven richting Frankrijk en nog sterker Duitsland, waar de Italianen in de persoon van Merkel het grote kwaad zien dat de EU door de door haar geopende vluchtelingen sluizen in het verderf heeft gestort, mag duidelijk zijn.

 

 


4 Reacties

 1. Jan zei:

  Veel succes met de site 🙂 Heer Trump wijst erop dat de EU landen altijd geprofiteerd hebben van de Amerikaanse paraplu, nooit solidair zijn geweest en puur op zoek zijn naar eigenbelang. Terecht. Nu hij de EU landen vraagt om ook de afgesproken bijdrage te leveren aan de paraplu en om de verschillen in de handelsbalans te compenseren is hij de gebeten hond. Maar dat is hij niet. Hij stelt orde op zaken, heeft enorme lef, gaat het gevecht aan met de NWO. Hoop dat hij niet bezwijkt onder de macht van de multinationals en banken en dat hij blijft vechten voor het welzijn van zijn volk. Als elke Westerse leider dat ook zou doen krijgen we samen een betere wereld.

 2. Tom zei:

  Zal de spreekwoordelijke “weegschaal” dan nu gelukkig omslaan het kon niet uitblijven zoveel verderf wat dit crapuul Europa en het eigen volk heeft aangedaan.
  Hoop dat er in de nabije toekomst een Neurenberg 2.0 zal komen waar deze figuren op de platte strontkar afgeleverd worden.

 3. Marco zei:

  De pijlers van handel zijn consistentie en betrouwbaarheid (afspraak = afspraak).
  Trump lijkt meer bezig met rodeo. Dat lijkt erg stoer, maar vereist wel een ‘vaste zit’.

Comments are closed.