Italië blokkeert haven voor hulpschip Aquarius met 629 gelukszoekers aan boord

De Aquarius, eigendom van de NGO SOS Méditerranëe en mede bemand door medewerkers van Artsen zonder grenzen, ligt momenteel voor het eiland Malta te wachten op toestemming van de Italiaanse autoriteiten om 629 gelukszoekers aan land te kunnen zetten in een Italiaanse haven.

De regering in Rome gaf reeds eerder te kennen dat zij een einde wil maken aan dit soort praktijken en de Italiaanse vice premier Matteo Salvini voegt nu de daad bij het woord.

De Aquarius is reeds eerder in “aanvaring “gekomen met de Italiaanse autoriteiten, toen medewerkers van Artsen zonder Grenzen  weigerden een door de Italiaanse regering opgestelde  gedragscode te ondertekenen, waardoor de opvang  beter gecoördineerd kan worden.

Inmiddels is er een woordenstrijd ontstaan tussen Rome enerzijds en de regering in Valetta anderzijds. Rome is van mening dat Malta de gelukszoekers op moet vangen en het schip de haven van Valetta binnen moet laten, terwijl de Maltse premier Muscat dat weigert en zegt dat zijn land niet verantwoordelijk is voor de opvang, omdat volgens hem de dichtstbijzijnde haven om met de gelukszoekers waaronder 5 vrouwen in verwachting !!! (  je doet nog eens iets tijdens je vlucht) een Italiaanse haven is.

Muscat bevestigde via een Twitter bericht dat hij een telefoontje had ontvangen van zijn Italiaanse ambtgenoot Conte, maar slechts in medische noodgevallen gelukszoekers in Malta toe zou laten.

Dat hiermee de relatie tussen EU landen nog eens weer meer op scherp gesteld worden en dat eveneens wordt aangetoond dat indien een regering dat wenst er geen gelukszoekers worden toegelaten is duidelijk.

Dit is overigens helemaal van toepassing op Nederland dat indien er zich aan de grenzen gelukszoekers melden, deze per definitie mag weigeren, omdat deze of uit België of Duitsland komen, beide zgn. veilige gebieden. Dat de Nederlandse burgers door het gedoogbeleid van den Haag benadeeld en in de maling genomen worden, wordt angstvallig verzwegen.

Ook Nederlandse ONG’s  proberen nog steeds de Italiaanse havens binnen te varen, en beroepen zich zoals in het afgelopen weekeinde werd bewezen op  een urgente medische noodzaak,  zoals het onder Nederlandse vlag varende schip de Seefuchs van de Duitse ONG Sea-Eye, die overigens na korte tijd varen reeds een 2e schip “in de strijd heeft geworpen” waardoor duidelijk wordt dat deze organisaties vanachter de coulissen gefinancierd worden door linkse en kerkelijke elementen .

Ter onderstreping hier mog een Tweet bericht van de Italiaanse Vice premier Matteo Salvini, waarin deze nog een keer benadrukt dat Italië geen opvangplaats meer mag zijn voor gelukszoekers die door ONG’s worden binnengebracht.

 


15 Reacties

 1. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Wat zich in Italië op politiek niveau heeft afgespeeld is nog veel erger. Daar is een politieke partij eerst op de golven van de woede over de bezuinigingen van de afgelopen jaren in de politiek omhoog klommen om zich eenmaal op het plûche schaamteloos te conformeren aan de financiële machtselite en hun handlangers. Italië blijft in de EU en de nieuwe Italiaanse regering (lega en de vijf-sterren beweging) is al gefeliciteerd door Frau Dr. Merkel.

  Een beter voorbeeld van het volslagen disfunctioneren van de democratie en van de corruptie in de politiek is nauwelijks denkbaar. De Italianen zullen nog verder verarmen en hebben het uitzicht op een verdere verslechtering in de verhoudingen tussen hun nieuwe regering en haar burgers.

  Waar herkennen we dit toch van? Van Griekenland? En wanneer komen de mensen nu eindelijk eens tot het besef dat stemmen het domste is dat je kunt doen?

 2. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  In Nederland zien we het FvD meeliften op de golven van het protest. Ik weet nu al hoe dat gaat aflopen als het FvD op het plûche komt.

  Ophouden met stemmen is het enige dat je voor jezelf en voor de mensen om je heen kunt doen.

 3. Jan zei:

  De aanpak van heer Salvini is een begin van het einde aan het verdienmodel van mensenhandelaren en Ngo’s ten koste van de Europese bevolking. Werd tijd. En dat het om gelukszoekers staat voor mij wel vast, er zijn genoeg havens op kortere afstand bereikbaar in aangrenzende Islamlanden. Daar spreken ze al dezelfde taal en er staan moskeeën, wat wil je nog meer! Waarom dan toch persé naar Westerse landen met hun verfoeilijke cultuur? De Ngo’s pretenderen uit humaniteit te handelen maar is het humaan om als veerdienst voor mensenhandelaren te fungeren en de bevolking van de Europese landen op te zadelen met de ellende van opvang van gelukszoekers? De Ngo’s staan in dienst van de NWO maar het volk pikt het niet langer en er komen steeds meer ‘Salvini’s’. Dat valt de Ngo’s letterlijk aan te rekenen. Vaart het Ngo schip ‘Aquarius’ onder Nederlandse vlag dan adviseer ik doorvaren naar Amsterdam. Het college van B&W staat al klaar om de ‘ongedocumenteerden’ welkom te heten. Huisvesting, uitkering, vrouwen, medische zorg, onderwijs in eigen taal en cultuur wordt voor u geregeld.

 4. Jan zei:

  @ Johan Bosman het zal toch niet waar zijn dat de bevolking zo wordt misleid? We zullen het zien, even kijken of heer Salvini voet bij stuk houdt 🙂

 5. Matt zei:

  Niet stemmen is het domste wat je kunt doen, want ga er maar gerust van uit dat die groepen die je wil bestrijden juist wel gaan stemmen en zo gemakkelijk kunnen winnen.
  Stem dan op een tegenpartij, dat is de enige manier om de elite een halt toe te roepen.
  Volgend jaar EU verkiezingen en ik reken erop dat de zogenaamde populistische partijen (stemmen van het volk) hoge ogen zullen gooien.
  Met een grote massa kun je WEL wat bereiken!
  Niet stemmen speelt de elites alleen maar in de kaart, en dan moeten de niet-stemmers straks niet gaan klagen als hun welvaart totaal afgebroken word.

 6. Wil zei:

  Alle mensen in de EU moeten gaan staken net zolang totdat er geen moslim meer in komt.

 7. check zei:

  Zoals rooie opvreters en opmakers betaamd heeft de rooie sanchez , pas president van Spanje , aangeboden ze op te nemen en naar Valencia te laten varen. Ook bloedrood Barcelona heeft zich aangemelde om ze op te nemen.

  Uiteindelijk blijven ze niet in Spanje maar zie je ze terug in het noorden van Europa , want in Spanje valt behalve roven en beroven niets te halen. Fijn die hele waardeloze en nutteloze EU , maar niet getreurd straks tekent de teckel van Merkel gewoon weer bij het kruisje en maken ze gelijk weer 10 miljard over. Tenminste als ze het net zoals met de “naheffing ” niet allang overgemaakt hebben . Lekker land dat shithole land toch , volgens de Goebbels propaganda de gelukkigste mensen ter wereld whaaaaahhhhhhh

 8. Tom zei:

  @Matt, niets aan jou reactie toe te voegen, stemmen gaan is immers niet veel
  moeite gewoon DOEN.
  Al weten we bijvoorbaat dat ze zelfs de boel bedriegen en besodemieteren en er stiekum op hopen in tegespraak wat ze voo de camera zeggen (liegen) dat ze hun tegenstemmers liefst niet zien komen opdagen.

 9. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Wie stemt (en het maakt echt niet uit waarop) financiert de politieke carrière van een criminele handlanger van Goldman Sachs en conformeert zich aan een volslagen corrupt systeem.

  Altijd doen dus, stemmen is weinig moeite!

 10. AllIWant zei:

  @Johan Bosman (werktuigkundige): Inderdaad! Het is ook hier al vaak geschreven: stoer politiek geschreeuw – van links of rechts – het maakt niet uit waar, als puntje bij paaltje komt gehoorzaamt iedereen aan de chantage van het IMF-draaiboek (de globale banken). Politiek is nog slechts een spelletje voor de bühne.

  @Matt: het maakt dus geen enkele moer uit wie er bij verkiezingen wint.

 11. Tom zei:

  @Johan Bosman (werktuigkundige) zei: 12 juni 2018 at 08:08
  Wie stemt (en het maakt echt niet uit waarop) financiert de politieke carrière van een criminele handlanger van Goldman Sachs en conformeert zich aan een volslagen corrupt systeem.
  ——-

  Ook als je NIET gaat stemmen blijft het corrupte systeem bestaan (zoek de verschillen?)
  Als de kiezer wel gaat stemmen dan wordt het lastig voor de linkse politieke NWO meute om steeds verder groeiende voor hun onwelgevallige partijen aan de kant te zetten zonder gezichtsverlies er gaan juist dan steeds meer ogen open die zien dat van enige democratie geen sprake is.

 12. Jan zei:

  @Matt zo denk ik er ook over en adviseer iedereen te gaan stemmen. De meerderheid bepaalt uiteindelijk welke kant het opgaat. Wat we nu zien is dat winnaars worden gedemoniseerd en verliezers een front vormen en alles blijft bij het oude. Willen we echte verandering stem dan op je favoriet!

 13. Matt zei:

  Het is inderdaad een gegeven dat niet altijd bij een verkiezing de winnaar ook kan gaan regeren en dan krijg je zoiets als een ‘cordon sanitair’ zoals met Wilders in Nederland en Vlaams Belang in België.
  Alleen al dit gegeven zou tot nadenken moeten stemmen want zoiets doen ze niet als ze wat te verbergen hebben. Niet voor niets dat deze tegenpartijen nog steeds groeien, al zijn sommige van hun standpunten ook niet altijd alles
  De VVD heeft in Nederland een vuil spelletje gespeeld door coalitie te vormen met partijen die niet bepaald beste vrienden zijn, maar die ‘het pluche’ veel belangrijker vinden.
  Nu kan het grote publiek zien hoe hun een oor werd aangenaaid door al die valse beloften en dat ze bij de volgende verkiezing eens goed nadenken op wie ze gaan stemmen. (de minst kwade van al die kwaden)
  Het internet vergeet niet, vergeleken met vroeger, toen moest je hun maar geloven op hun blauwe ogen.
  Maar het is inderdaad moeilijk want zoiets als ‘de perfecte partij’ bestaat gewoon niet, maar er zijn er toch die meer aan de bevolking denken dan aan puur gewin voor de elites. Stem dan daarop en als er voldoende stemmen zijn op zo een partij dan kunnen ze in ieder geval deelnemen aan de formatie. Zo zit onze democratie nu eenmaal in mekaar.
  Maar met niet te gaan stemmen verlies je het recht van spreken over de politiek.
  Een oud spreekwoord zegt: Eenheid maakt macht!

Comments are closed.