Merkel EIST 4.5 miljard van de EU voor haar “wir schaffen das” uitspraak.

Duitsland, in feite het land dat via de EU in Brussel Europa tracht te regeren en daar inmiddels ook behoorlijk in schijnt te slagen, een grote bek opzetten. waar de moffen overigens om bekent zijn, werkt nog steeds,  ontvangt indien de EU raad en het parlement dat goedkeuren in de periode 2012 tot 2027 circa 4.5 miljard euro “structuurfonds hulp van de EU.Enige tijd geleden trachtte Merkel, ons DDR gedrocht, de EU lidstaten er toe te bewegen, om landen die niet zouden voldoen aan de zgn. herverdeling en vrijwillige opname in EU landen van gelukszoekers, deze landen te korten op hun EU subsidies. Wel wijselijk bleef Mutti zelf tussen de schermen verborgen en liet Jean Claude de Druncker dit voorstel naar buiten brengen. In principe zou ieder EU land een bedrag van € 2.800 ontvangen voor de opname van een opgenomen gelukszoeker.

Terecht voelden veel EU landen, zoals de Visegrad naties daar niets voor, want een gemiddelde gelukszoekers kost een EU land per jaar rond de € 30.000 , dus zijn de € 2.800 slechts de bekende druppel op de hete plaat.

Toen Merkel in de gaten kreeg dat haar voorstel het niet zou halen, bij gebrek aan animo van andere EU landen, het voorstel moest immers unaniem worden aangenomen, besloot zij via de Duitse EU parlementariërs tot een list. Het verhaal was , dat een land dat talLoze gelukszoekers opneemt, daar aanzienlijke “offers “voor moet brengen en dus recht heeft op een subsidie te betalen via het EU structuurfonds waaruit b.v. ook de landbouwsubsidies betaald worden.  Dat voorstel is nu ingediend en betekent dat voor alle gelukszoekers die sinds 2013 de EU zijn binnengekomen tot de periode van 2017 deze subsidie uitbetaald zou moeten worden.

Eurostat heeft uitgerekend !!! dat het hierbij om netto 1.7 miljoen gelukszoekers gaat, dus de bruto immigratie minus diegenen die de EU weer verlaten zouden hebben ! Dat dit cijfer niet klopt mag duidelijk zijn, want alleen Duitsland nam in 2015 al ruim 1 miljoen gelukszoekers op, in 2016  en 2017 nog eens 4 tot 500.00 elk jaar, waarvan het overgrote merendeel,  95% , het land niet meer verliet en ook nooit meer zal verlaten.

Kortom, de Regering in Berlijn probeert een slagje te slaan uit de door Duitsland , d.w.z. onze DDR genosse Merkel zelf mede veroorzaakte vluchtelingen tsunami. Het is te hopen dat de andere EU landen deze  smerige Duitse wisseltruc zien aankomen en ook weer afwijzen.

(Bron Frankfurter Allgemeine)

Inmiddels moeten Merkel en de man die in 2015 verantwoordelijk was voor het in banen leiden van de door Merkel veroorzaakte gelukszoekers tsunami Peter Altmaier ( nu Min. van Economische Zaken in het 4e Merkel kabinet)  zich a.s. week in de Bundestag verantwoorden voor de niet meer te overziene puinhoop bij het Duitse equivalent van de COA, de BAMF. Oplettende lezers hebben hier reeds eerder op deze site over gelezen en na nu blijkt, was de BAMF toen Mutti riep “wir schaffen das” niet berekend op haar taak. Reden ook om van de Deutsche Bundespost 500 mensen tijdelijk over te nemen om de asielaanvragen te beoordelen.

De oppositie slijpt de messen.


6 Reacties

 1. Aradhel zei:

  Gaat haar ook niet lukken, want daar gaan nooit alle (wat was het ook al weer? 27? 28? 29?….. ben de tel een beetje kwijt geraakt) EU lidstaten mee accoord. Onder andere Hongarije, Polen, Czech Republic, Oostenrijk enz enz zijn niet op hun achterhoofd gevallen, die gaan hier niet intrappen. Rubberen Mark Rutte wel, die gaat straks weer diep voorover buigen…

 2. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  “Otto Normalverbraucher”

  Ik trof gisteren een aardige Duitser en raakte met hem in gesprek. Toen dat gesprek wat persoonlijker werd bleek dat hij èn op de CDU (Merkel & co) had gestemd èn de pest had aan de migrantenstroom. Ik was heel even stomverbaasd maar ben er verder maar niet op ingegaan. Te ver heen.

 3. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Over de invloed van Duitsland op de EU wil ik er nog even aan herinneren dat onmiddellijk na de bankencrisis in 2008 alle Europese regeringsleiders bij Merkel werden ontboden voor overleg. En Merkel vertegenwoordigd niet het Duitse volk maar de Deutsche Bank.

 4. Jan zei:

  Hahaha, moest lachen om de foto van ‘Mutti Merkel’, maar serieus, ze ziet er slecht uit tegenwoordig, hoe kan het ook anders, zij lijdt enorm onder de puinhoop die ze heeft aangericht onder haar arme bevolking. Haar claim bij de EU is volkomen onterecht omdat haar oproep, als ware zij de keizerin van de EU, ‘Wir schaffen das’, enkel gericht was aan het Duitse volk zonder afstemming en akkoord van andere EU lidstaten. Haar van nature gezagsgetrouwe landgenoten zijn erin getrapt. Voor de gevolgen van haar uitspraak is alleen zij verantwoordelijk. Rutte doet er verstandig aan een claim van minimaal één miljard in te dienen bij de EU voor de schade die Nederland hierdoor heeft opgelopen. Had ie al veel eerder moeten doen, schade verhalen op EU van het door Merkel met nadruk gepropageerde open grenzen beleid. Wij zijn al de grootste netto betaler aan de EU en dit is een mooie gelegenheid om de rekening voor de Nederlandse belastingbetaler te verlagen. Zal hij wel niet durven want daarmee zet hij zijn toekomstige EU baan op het spel.

 5. hans-e-pans zei:

  Door dit soort uitspraken en gedrag wordt weer eens oveduidelijk wie in de EU de heersende persoon is. Maar als je al niet wilt zien dat al de instromers uit het Midden-Oosten en Afrika Europa naar de kloten helpen, waarom zal je het andere dan wel zien.

Comments are closed.