Ruzie tussen Italiaanse Minister van BiZa Matteo Salvini en George Soros

Er is een ruzie losgebarsten tussen de onruststoker , aanhanger en financierder van o.a. de Clinton’s,  George Soros, en de Italiaanse Lega Nord  partij van de zojuist benoemde Minister van Binnenlandse Zaken, Vice premier en voormalig  en aanvoerder van de Lega Nord,  Matteo Salvini . Deze beloofde honderdduizenden illegale immigranten uit te zetten.

De Lega van Salvini en de 5-Sterren Beweging sloten  voor het formeren van  een coalitieregering die de Italianen een “beter leven” beloofd en waarbij net als in de VS, de slogan Italië eerst “werd gehanteerd. Tevens werd er gedreigd de de Euro te verlaten , hetgeen overigens volgens  JPMorgan het beste resultaat voor  Rome kan zijn. Dat leidde wederom tot eindigend vijf dagen van marktvolatiliteit en politieke chaos.

George Soros  bemoeit zich er ook weer mee  suggereerde openlijk dat Salvini gefinancierd zou kunnen worden door Vladimir Poetin en zei dat hij “zich grote zorgen maakt over de invloed van Rusland op Europa in het algemeen en op de nieuwe Italiaanse regering”.

In een naar buitengekomen bericht zei Soros o.a. :

“I do not know if Salvini was funded by Moscow, but the public has a right to know Any government who puts their citizens ahead of migrants is now a Putin puppet.

Claudio Borghi, de financiële aanspreekpartner bij de Lega reageerde door te twitteren, dat het beter was dat Soros mede verantwoordelijk voor de dood van honderden asielzoekers zich niet met interne Italiaanse aangelegenheden bezig dient te houden. Borghi doelt daarmee op de Open Society gedachte en financiering van Soros, waardoor duizenden gelukszoekers op het idee kwamen de oversteek over de Middellandse Zee te maken richting Italië, waarbij talloze van hen verdronken.

Wel dient hieraan te worden toegevoegd, dat Soros in een interview in de Italiaanse krant Corriere della Sera toegaf dat Italië in de problemen is geraakt door de aanhoudende stroom gelukszoekers, waarop de EU, die in feite het initiatief had moeten nemen om deze stroom onder controle te houden het zoals gewoonlijk weer af liet weten, maar Italië nu wel financieel dient te ondersteunen.


3 Reacties

 1. Jan zei:

  KopSoros is in Oost-Europa ongewenst verklaard, nu ook al in Zuid-Europa. Gaat de goede kant op. Los daarvan wordt Italië al jarenlang ondersteund door de EU met honderden miljoenen € per jaar voor de gevolgen van het EU open grenzen beleid. Italië zit nu met meer dan 500.000 gelukszoekers in haar maag en de bevolking pikt het niet meer. De nieuwe Italiaanse regering zal de EU onder druk zetten door te dreigen de gelukszoekers door te laten reizen naar Noord-Europa. Als het zover komt is het einde zoek. De EU kennende zal deze chantage wel met miljarden € van ons belastinggeld worden afgekocht. Hoe dom is de EU om dit te laten gebeuren, denk ook aan de eerdere € miljardendeal met Turkije over dit onderwerp. Enkel een ezel stoot zich tweemaal aan dezelfde steen.

 2. johan den haag zei:

  Gek is dat Soros (als mede de EU/GB/VS) als beïnvloeder op bijna alles, continu Putin credits 🙂 geeft met het het hebben van invloed op alles.
  Volgens mij is het een en ander terug te leiden op de tijd dat Forbes Putin 2 keer uitriep als machtigste man ter wereld. Dat vond de rest niet zo leuk

 3. Jantje zei:

  Soros is tegen de 90 en dan nog steeds agitator. Die man heeft werkelijk niets in zijn leven geleerd. Zijn gezicht geeft veel prijs. Maar weinig goeds.

Comments are closed.