Spanje’s Angela Merkel , minister Grande Marlaska wil de grenzen voor gelukszoekers wagenwijd open zetten

De socialistische regering van premier Pedro Sanchez zit nog maar koud in Madrid in het zadel, of de nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken heeft al de eerste  bom tot ontploffing gebracht

Het prikkeldraad  dat de stalen hekken  die de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla  in Marokko moeten beschermen tegen telkens weer massale bestorming door Afrikaanse gelukszoekers moet worden weggehaald.De minister verzekerde in een radio  interview met de Spaanse zender Cope, dat hij alles zal doen om het prikkeldraad te laten verwijderen omdat dit  vaak een dodelijk een risico veroorzaakt voor de gelukszoekers die trachten het hek over te kommen om Spanje en daarmee EU grondgebied te bereiken.

De minister vind dit een van zijn prioriteiten en wacht op de uitslag van een rapport om te bezien hoe deze plannen in de praktijk gebracht kunnen worden.

Gelukszoekers worden door de hekken, hoogspanningsdraad  en het prikkeldraad niet afgeschrikt telkens weer een stormloop te nemen op de hekken en de zowel de Marokaanse als ook de Spaanse grensbewakers staat machteloos, daar zij niet mogen schieten of ander harde maatregelen mogen nemen om deze bestormingen te voorkomen. Opgemerkt moet worden dat de medewerking van de Marokkaanse zijde nauwelijks aanwezig is, daar de Marokkanen ( terecht) deze mensen liever kwijt dan rijk zijn.

Ook  minister Grande-Marlaska heeft het weer over de totaal onhaalbare oplossingen om gelukszoekers in hun landen van herkomst op te vangen, zoals deze ongetwijfeld weer zullen worden besproken tijdens de EU top einde deze maand.

Met name de Duitse Bondskanselier Merkel beseft dat indien er geen goede werkbare oplossingen gevonden kunnen worden  haar politieke toekomst daarmee is beëindigd, gelet de muiterij ook in eigen gelederen, nu blijkt dat de “wir schaffen das ” politiek tot een steeds groter wordende chaos in Duitsland leidt.

De kansen dat de EU leiders het eens zullen worden  mag als haast uitgesloten worden gezien en de opzet om Europa te destabiliseren door linkse krachten wordt steeds duidelijker.

 

 

 

 


4 Reacties

  1. Jan zei:

    Maak (AM van) Spanje financieel verantwoordelijk voor de opvang van illegale migranten dan is het meteen afgelopen met de linkse grootspraak.
    De Noordelijke EU landen betalen wederom de hoge rekening van het wanbeleid van de AM’s van de EU. En de economie gaat zo goed roept Rutte maar de burger merkt er niets van, die wordt steeds armer gemaakt als gevolg van alsmaar stijgende belastingen en heffingen. Schaam u daarvoor, u bent gekozen om de belangen van de Nederlandse burger te behartigen en het door de burger opgebouwde kapitaal te beschermen, dat doet u niet, integendeel, u gooit het geld van de burger met bakken tegelijk naar het buitenland om er zelf beter van te worden en vertelt de bevolking niet de waarheid.

  2. only you zei:

    Deze is zeker door soros een hoge functie in het vooruitzicht gesteld?
    Zijn vriendin zit nu ook al op rozen?

Comments are closed.