Vluchtelingenpolitiek van Merkel gefaald, eigen partijleden dreigen met motie van wantrouwen

Het duurde even voordat de oerduitse CDU partij”diesel”aansprong, de rook was verdwenen en de machine op regelmatige toeren kwam. Maar nu is het dan eindelijk zo ver, na een  spannend op niets uitgelopen overleg gisterenavond tussen Merkel en haar Minister van Binnenlandse Zaken, dreigen eigen CDU Bundestagabgeordneten (  kamerleden)  nu met een motie van wantrouwen.De voorgeschiedenis.

De huidige Duitse Minister van Binnenlandse zaken, Horst Seehofer, was namens de zusterpartij (CSU) van Merkels CDU minister president van Beieren totdat na de laatste verkiezingen in Duitsland hij Minister van BiZa werd.Seehofer heeft zich altijd in zijn periode als Beierese premier sterk gemaakt voor het sluiten van de grenzen om de toestroom van gelukszoekers beheersbaar te maken, hetgeen hem op kritiek van Merkel kwam te staan, die zoals u weet in 2015 de sluizen wagenwijd openzette, uit “barmhartigheid” zoals zij laatst nog eens beweerde.

Seehofer heeft nu een stappenplan geschreven hoe verder om te gaan met de geluskzoekerscrisis die in Duitsland dagelijks tot meer problemen leidt. Hij wilde dat plan met Merkel gisteren tijdens een “migratie top “in Berlijn bespreken. Op deze “top “waren alle ruim 50 zieligheids- industrie organisaties die Duitsland kent uitgenodigd. Maar nadat Seehofer hoorde dat er ook een journaliste aanwezig zou zijn die hem  een Nazi achtig handelen verweet en Merkel het plan dat natuurlijk niet goed zou vallen bij de “tranendeppers” niet wilde bespreken, gaf Seehofer er de voorkeur aan met de in Duitsland verblijvende Oostenrijkse premier Kurz te praten.

Beide hebben dezelfde gedachten over het indammen van de gelukszoekersstroom en pleiten er voor dat de regels van Dublin 3 worden aangehouden. Geluskzoekers die reeds eerder in een ander EU land zijn geregistreerd moeten aan de grens van Duitsland c.q. Oostenrijk kunnen worden teruggestuurd, hetgeen niet volgens de door Merkel gehanteerde regels is. Zij wil wachten tot er een algemene Europese overeenkomst zal komen, waarvan experts zeggen dat die er nooit zal komen en optimisten denken dat dit nog wel een jaar of wat zal gaan duren.

Maar inmiddels beginnen de Duitse burgers te morren, de 4 op elkaar volgende verkrachtings zaken met daarna het vermoorden van meisjes in hun tiener jaren door gelukszoekers , de dagelijkse vechtpartijen in AZC’s,  de aanslagen, zetten zelfs de meest conseratieve Duitsers aan het denken en verliest de CDU van Merkel die het in de kern moet hebben van oer conservatieve christelijke Duitsers steeds meer aanhang.

Reden dus voor bezorgde CDU leden om te vragen naar een motie van wantrouwen tegen Merkel, hetgeen uiteindelijk zou kunnen leiden tot nieuwe verkiezingen.

Dat iets dergelijks natuurlijk in Nederland ook al lang aan de orde had moeten gebeuren, en de VVD zich zelf en het land een dienst zou bewijzen, Rutte heel snel de deur te wijzen, hoeft geen verder betoog.

 


9 Reacties

 1. Hoeder zei:

  Het wordt tijd dat mevrouw Merkel vervolgd en veroordeeld wordt voor landverraad. Tot nu toe blijven politici altijd buiten schot, wat voor ellende ze ook veroorzaken. Daarom is Trump zo’n verademing, die pakt tenminste the deep state aan. En ja dat vindt de linkse kerk niet leuk.

 2. Jan zei:

  Merkel is al bondskanselier sinds 22 november 2005. Ze leidt de CDU sinds 2000. Bij haar aantreden als bondskanselier heeft zij gezworen iedere schade voor het Duitse volk ‘ab zu wenden’. Meineed zou ik zeggen als je bekijkt wat voor een ellende ze de Duitse bevolking tijdens haar zittingsperiode heeft aangedaan. De meerderheid van het Duitse volk inclusief haar eigen partijleden wil haar niet meer. Merkel is geschiedenis.

 3. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Merkel, oftewel “die ewige Bundeskanzlerin”.

  Het gaat steeds verder op het randje aan de worstkant van de grens. De Duitse grondwet schrijft immers uitdagend: “Als recht tot onrecht wordt heeft iedere Duitser het recht zich te verzetten”.

 4. Marco zei:

  Seehofer is een slappe dweil, absoluut geen partij voor Merkel. Veel gekakel, las ik ooit ergens, maar geen ei.
  In zijn eigen deelstaat Beierenmaakte meneer mede daarom een opvallende buiklanding tijdens de laatste verkiezingen. De kritiek uit de CDU zélf is er ook al lang en lijkt – in het licht van affaires – aan te zwellen.

 5. Kees van Bemmel zei:

  @ Marco inderdaad “ik las ooit eens ergens” typisch weer wat geblaat :

  Der „Mannheimer Morgen“ findet, Angela Merkels Macht existiere derzeit nur noch auf dem Papier:

  Nämlich dem Grundgesetz, wonach sie die gewählte Kanzlerin ist. In der politischen Praxis ist die amtierende Regierungschefin aber gerupft worden wie ein Huhn nach der Schlachtung. Und zwar von der CSU. Horst Seehofer, ihr Innenminister, hat in der Asylpolitik den Aufstand vollzogen und die Christsozialen hinter sich versammelt.

  En als je ook nog eens “ergens” wat leest , lees dan vooral vandaag goed de Duitse media

 6. Marco zei:

  @Kees van Bemmel:

  “Seehofer: Niemand hat die Absicht, Merkel zu stürzen.” (DWN)

  (weer geen ei!) 🙂

 7. Jan zei:

  Laten we niet vergeten dat heer Seehofer de hete adem van de AfD in zijn nek voelt. Zijn partij CSU is nu nog de grootste in de deelstaat Beieren waar op 14 oktober nieuwe verkiezingen worden gehouden. Hij zet nu alles op alles om de AfD de wind uit de zeilen te nemen met als doel in Beieren aan de macht te kunnen blijven. Alleen maar praatjes, puur uit eigen winstbejag.

Comments are closed.