Asielzoekers, net gasten die je thuis uitnodigt en nooit meer weggaan (video)

Stel u nodigt kennissen uit voor een diner, ze komen en maken het zich zelf gemakkelijk op uw bank  en geven aan dat zij ook na het diner blijven overnachten, en misschien daarna eigenlijk helemaal niet meer van plan zijn om te vertrekken, wat doet u dan ?
Overigens helemaal niet zo’n gekke gedachtegang, want  als je de eigenaar van een huis in een toeristisch aantrekkelijke omgeving bent, beschik je ook  opeens over een grote schare vrienden, die toevallig net in de buurt zijn en even langs wippen met de kreet “gezellig hè ? ” , om ook daarna hun vertrek steeds maar verder uit te stellen.
Dat de situatie in Frankrijk vergelijkbaar is met die in Nederland blijkt uit een paar eenvoudige getallen. Van de 100 gelukszoekers die zich aan de Franse grenzen melden, komen in principe slechts 20 in aanmerking voor een zgn. status. Zij mogen blijven. De overige 80 zouden moeten vertrekken, maar daar ze niet in gesloten detentiecentra worden ondergebracht, blijkt uiteindelijk dat er slechts 20 van de 80 echt worden uitgezet, en er dus 64 gewoon onderduiken , in Frankrijk blijven en nooit meer zullen vertrekken.
 Zij  parasiteren  op “de goede gaven van linkse hulpverleningsorganisaties en NGO’s die van de opvang inmiddels een lucratieve business gemaakt hebben, daar hun activiteiten voor het merendeel weer door de Franse overheid mede worden gefinancierd, net als in Nederland, waar organisaties als Vluchtelingenwerk Nederland   en Stichting Vluchteling  net als Oxfam Novib miljoenen uit den Haag opstrijken. Zou de overheid die de problematiek van de gelukszoekers natuurlijk ook ziet, deze financiële ondersteuning stop zetten, zodat dit soort organisaties volledig afhankelijk worden van wat zij zelf aan fondsen weten binnen te halen, zou dit in ieder geval de aantrekkingskracht die niet alleen Nederland maar ook Frankrijk, Duitsland op gelukszoekers uitoefent reduceren.
Goed dat de beloofde video, zonder ondertiteling in het Frans, waarbij de inhoud boven in korte lijnen is beschreven, maar wij u weer eens aan willen tonen dat anders denkende personen die niet zo gelukszoekers minnend zijn, niet zoals vaak  in ons land de mond wordt gesnoerd.

 


4 Reacties

 1. Jan zei:

  Dat belooft weinig goeds. De overheid blijkt weer eens niet in staat om de veiligheid voor haar eigen burgers te garanderen. Waarvoor betalen de burgers nog belasting!

 2. salvar zei:

  @jan,
  de wil helemaal niets en over gesproken interesseert ze geen zier.
  we betalen belasting om de zieligheidsfabriek in leven te houden.
  inderdaad eenmaal binnen gaan ze nooit meer weg ook als de rust weer is gekeerd waar ze vandaan komen.

  ik heb altijd gezegd als je weet waar ze vandaan komen laat ze dan een document ondertekenen wanneer het land veilig is dat ze dan ook weer opzouten.
  ik zie persoonlijk geen reden waarom ze hier zouden blijven.

 3. formidabele zei:

  Wanneer hebben de politici dit begrepen of zullen en willen ze dit niet begrijpen?
  Ethiopië en Erithrea hebben pas vrede gesloten, nou maar hopen dat die lui gauw naar hun thuisland gaan?

Comments are closed.