De EU , een tandeloze tijger, Spanje nu de hoofdbestemming van gelukszoekers

Nadat door de “samenwerking” van Italië en Libië de migrantenstroom die vanuit dat land de overtocht naar met name Italië duidelijk is afgenomen en wat forsere maatregelen zoals door de Italiaanse regering en minister  Savini zijn genomen, die dus kennelijk wel werken, is de stoom van gelukszoekers vanuit Afrika toegenomen maar nu met als hoofddoel Spanje.

Spanje, het land dat met zijn nieuwe socialistische regering zich zo hulp verlenend voordeed toe het NGO schip Aquarius met ruim 560 gelukszoekers aan boord door Italië, Malta en Frankrijk geweigerd werd en dat uiteindelijk toestemming kreeg af te meren in Valencia, terwijl dit land nu om assistentie vraagt de gelukszoekersstroom op te vangen in samenwerking met de nadere EU landen. Een kortstondig succesje van premier  Pedro Sánchez.
18.000 Gelukszoekers zijn tot medio juli in Spanje aan land gegaan, terwijl het er in Italië “slechts “17.800 waren in in Griekenland de tendens weer stijgend is met 14.700 geregistreerde gevallen.
Daarnaast zagen nog eens 3.000 gelukszoekers kans via de op Marokkaans grondgebied liggende Spaanse enclaves Ceuta en Mellila  in feite de EU te bereiken en daarmee is in 2018 ondanks anders luidende verhalen uit Brussel , de stroom gelukszoekers die via de west europese route de EU bereikt nu haast verdrievoudigd.

Italië zag kans dankzij hard optreden het aantal  nieuwkomers met 80 procent te verminderen.

Met deze door de vluchtelingenorganisatie van de VN, de in het Zwitserse Geneve gevestigde IOM , gepubliceerde gegevens  hebben dus circa 51.000 personen de EU weten te bereiken, terwijl dat in 2017 er 110.000 en in 2016 241.000 waren.

Wij willen er met nadruk op wijzen dat de cijfers van het IOM niet verifieerbaar zijn, en dat mag worden aangenomen dat de werkeijke aantallen aanzienlijk hoger liggen, daar het hier slechts gaat om mensen die zich ook laten registeren.

In Duitsland b.v. zouden 200.000 personen terug moeten worden gezonden naar hun land van herkomst, maar in het afgelopen jaar t/m juni 2018 lukte dat slechts bij 100.000, terwijl de resterende 100.000 in de illegaliteit of naar naburige landen zoals Nederland verdwenen, hetgeen duidelijk aantoont dat de overheid alle grip op de migrantenstroom reeds lang heeft verloren en cijfers met het bekende zoutvat genomen moeten worden.

Opvallend is ook dat de Nederlandse overheid met grote vasthoudendheid iedere week publiceert dat er 500 gelukszoekers het land zijn binnengekomen ! 500 ? Worden ze door een soort entree poortje geleid zoals bij de ingang van een stadion, waarna als de teller op 500 staat, het poortje blokkeert ?

Maar Brussel blijft u voorhouden dat het ene succes na het andere behaalt wordt, terwijl de talloze voorvallen in de dagelijkse samenleving juist aantonen , dat het juist steeds onveiliger wordt op straat en de gevallen waarin argeloze burgers het pech hebben net op het verkeerde moment op de verkeerde plek tegen gelukszoekers “aan te lopen “en dat met ernstige verwondingen of zelfs de dood moeten bekopen  iedere dag de voorpagina’s halen.

Inmiddels zijn Juncker en Tusk in China en Japan om daar namens de EU handelsakkoorden af te sluiten, waar niemand om gevraagd heeft, zeker niet in het licht dat er zaken zijn die veel meer de aandacht behoeven, dan de handel met China en Japan, die al jaren zonder de EU op rolletjes verloopt.

Cetero censeo Europam esse delendam !

En als u het nog niet wist de EU is het Coudenhove-Kalergie plan aan het realiseren en het komt  al akelig  snel dichtbij!

 


4 Reacties

 1. Henk zei:

  Ooit waren onze voorouders de dwingelarij van de Spaanse koning Filips II uit Madrid meer als spuugzat en ondertekende op 26 juli 1581 de Plakkaat van Verlating. De dwingerij uit Brussel begin steeds erger te worden en gaat wel eens tijd worden voor een nieuwe Plakkaat van Verlatinghe in de vorm van een Nexit.
  Het plakkaat is toentertijd geschreven met de overtuiging dat als een vorst zich als een tiran zou gedragen en de rechten en vrijheden van de provincies niet respecteerde dat de vorst kon worden afgezet. Nederland is toentertijd onder andere voorwaarden van de EEG/EU lid geworden en als dit met voeten wordt getreden, dan bevat het Plakkaat gegronde redenen voor een Nexit.

 2. andre zei:

  De artikel 155 man uit Spanje is dus als een dief in de nacht vertrokken en de volgende puppet zit er alweer. Porochenko was de eerste officiële bezoeker aan Spanje met in zn kielzog het calimero mannetje Jens Stoltenberg. En ja je raadt het al de vluchtelingetjes gaan weer als een speer…… de EU in.

  Japan is member van de G8 waar ze Putin al uit geknikkerd hebben te Brisbane en Trump heeft geen zin meer in de nazi 6 dus wat dat betreft is het weer stoer praten van de EU met hun nazi mannetje Abe. Maar met China is het een ander verhaal want Frankrijk blokkeert zo een beetje alles met betrekking tot hun Silkroad programma dus China zal ook niet meer zo toegefelijk zijn aan de EU.

  Het is niet meer step by step till no return maar iedere keer met de kaasschaaf wat power bij de nazi’s weghalen en dan speciaal aan Juncker de boodschap.

  “Hee niet meer doen lamzak!”

 3. Loek zei:

  @Henk, we hebben tachtig jaar strijd geleverd tegen o.a. de ‘tiende penning’ van Alva. Nu betalen we de ‘vijfde penning’ = 20 % belasting en we pikken het gewoon.. Geef het klootjesvolk brood en spelen.. Geef ze voetbal, boer zoekt vrouw en Pauw en Wittemangelul, koopzondagen en een nepkoningshuis… alles best!

 4. Siem C. zei:

  @Henk: Nieuw ‘Plakkaat’? Niet nodig. Gewoon de Grondwet handhaven, m.n. op het punt van de nationale soevereiniteit. Maaar er is geen politiek-onafhankelijke instantie in dit land die dit mag toetsen.
  Dus kunnen de globalisten met een vinger in de neus hun gang gaan bij de uitverkoop ten behoeve van een ‘optimaal vestigingsklimaat’ voor de multi’s.

Comments are closed.