Eritreeërs kunnen verhuisdozen pakken, terug naar huis want de oorlog is voorbij

Een goed bericht, dat nauwelijks de voorpagina’s haalde, maar er is een einde gekomen aan de tientallen jaren durende militaire schermutselingen tussen Ethiopië en het buurland Eritrea.

De nieuw gekozen Ethiopische premier Abiy reisde naar de Eritrese hoofdstad Asmara en voor lopende camera’s omhelsde hij de Eiritrese dictator  en staatschef Afewerki daarbij verklarend dat zijn land de reeds in 2002 gesloten overeenkomst tussen de 2 landen die tekens weer werd uitgesteld , zonder enige conditie van Ethiopië aanvaart.

Vanaf volgende week is er een dagelijkse vliegverbinding tussen Addis Abeba en Asmara en mogen burgers van beide landen elkaar vrijelijk bezoeken, zodat familiehereniging niets meer in de weg staat.

Een probleem voor de huidige Eritrese leider die 30 jaar ouder is dan zijn 41 jarige Ethiopische ambtsgenoot en een naar vast marxistisch systeem handelde despoot is. Wat doe je nu opeens blijkt dat alle zegeningen van het communisme zo voor je voeten worden weggemaaid, iets dat ook Nederland nog hopelijk eens zal treffen ?

Afewerki kon echter niets naders doen dan de hem uitgestoken hand accepteren, zeker nadat in de afgelopen jaren ongeveer 20 procent van de met name jongere Eritreeërs naar het buitenland , waaronder Nederland vluchtte. Met gedwongen belasting betalingen van zijn gevluchte landgenoten in het buitenland kon hij zijn staatskas financieren, maar nu Eritreeërs gemakkelijk de grens over kunnen om met eigen ogen te zien dat communisme niet werkt, zal het daarmee ook afgelopen zijn.

Misschien wel aardig als een Kamerdelegatie van Groen Links, PvdA,SP en D66 eens Eritrea gaat bezoeken, daarna Ethiopië om te zien dat het hen voor Nederland voor ogen staande Eritrese voorbeeld tot falen gedoemd is, zoals overigens overal socialisme nog nooit lang heeft stand gehouden. En voordat wij het vergeten , ook Nederlanders die de heilstaat aan de Noordzee zijn ontvlucht moeten net als de Eritrese vluchtelingen dwangsommen = belastingen en soortgelijke afdrachten aan Nederland betalen, al is het alleen maar de belastingen over hun AOW uitkering, omdat zij ooit nog in Nederland woonachtig daarmee een belastingvoordeel hadden verworven, waarvoor zij nu moeten boeten.

Maar Eritreeërs, ofschoon het natuurlijk niet mee zal vallen de verhuisdozen te pakken, het Nederlandse luilekkerland te verlaten, pak de kans, ga meehelpen en uw vaderland weer op te bouwen, wij beloven dat wij u op Schiphol uit komen zwaaien, als uw vertrek maar echter niet slechts voor het bekende vakantie uitstapje is.

Ophoepelen en wel heel snel!!

 


4 Reacties

 1. Jan zei:

  Ben blij met dit akkoord. Eindelijk is het moment aangebroken dat de Eritreeërs terug kunnen gaan naar hun geliefde vaderland. Maar dat zie ik niet gebeuren nu ze hier een goudmijn hebben aangeboord, inderdaad, enkel voor vakantie en daar ook nog op onze kosten een villa bouwen. Moeten wij straks weer uitkeringsinspecteurs sturen om het eigendom aan te tonen. Wat hebben wij het toch goed voor met het buitenland dat ons Nederland inmiddels als gekke Henkie beschouwd!

 2. only you zei:

  In die korte tijd heb ik geen brutalere rakkers meegemaakt als afgelopen jaar, voor en opzijduwen
  net of je niet bestaat?
  Ze moeten zich genereren in zo’n gastvrij land?

 3. Barbara Marquart Scholtz zei:

  Terug naar Eritrea? Vergeet het maar. Nog maar een paar weken geleden heeft
  Staatssecretaris Mark Harbers in Marrakech getekend – in opdracht van het kabinet –
  voor de komst van miljoenen Afrikanen naar Europa. De bedoeling is dat zo ongeveer
  de hele bevolking van Eritrea naar Nederland komt.

 4. Kaew zei:

  Deze mensen gaan nooit meer terug, want alles is hier veel beter: gratis huis en uitkering, zo goed krijg je het nergens..
  Zo denken ook de Syriers erover. Uitgeprocedeerden gaan al nietterug, dus niemand gaat terug..
  Sterker nog; familie komt ook allemaal hier naar luilekkerland!

Comments are closed.