Europeanen vernietigen de NATO, niet Donald Trump

Vandaag begint in Brussel de NATO top waarbij regeringsleiders van alle bij de NATO aangesloten landen op een onberekenbare  tegenstander zullen stoten, althans dat is de perceptie van vast alle andere NATO leden, namelijk de Amerikaanse president Donald Trump.

Wij kunnen het kort houden door u dit overzicht te tonen waarop u duidelijk kunt zien welke NATO landen zich wel en welke niet aan de afgesproken jaarlijkse bijdrage houden. Deze dient 2 procent van het bruto nationaal product te bedragen  en met name Duitsland waar een sterk anti Trump  gevoel heerst en wordt gevoed door de MSM , blijkt een van de grootste “wanbetalers “te zijn.  Een gehouden poll onder de Duitse bevolking toont aan dat 80 procent  van de Duitsers een tegen een verhoging van de NATO bijdrage is, en zou een dergelijke poll in Nederland gehouden worden, dan zou dit een soortgelijk resultaat opleveren.  De tijd van het door linkse krachten ingeblazen gevoel van  “gebroken geweertje” herleeft, het gaat immers goed, dus waarom geld uitgeven aan je verdediging ?

Het mag dan ook niet verwonderlijk zijn dat Trump al met opgestoken zeilen het nieuwe NATO gebouw binnen zal komen, een gloednieuw gebouw dat uiteindelijk bijna 500 miljoen heeft gekost, maar dan heb je ook wat om de inmiddels gigantisch gegroeide en uitgedijde staf van nietsdoeners een comfortabel onderkomen te bieden.

Wij verwachten vast vuurwerk  in Brussel en dan hebben wij het nog niet gehad over de ongetwijfeld ook in de randmarge van de besprekingen gevoerde aanval van Trump op het handelsoverschot tussen de VS en de EU, wat terecht ook een doorn in het oog is van de Amerikaanse president en waarover wij later nog berichten.

 


6 Reacties

 1. Fado zei:

  Zoals gewoonlijk ligt de waarheid altijd in het midden….
  Trump heeft best een beetje gelijk als het gaat op import belastingen. Kijk maar eens naar documentaire uit de usa. Het overgrote deel van auto’s komen uit Japan of Korea. Ook als het gaat om gelukzoekers, iets waar de EU een voorbeeld aan kan nemen. Lees eens https:/ langleveeuropa.nl2016/06/. eu- wil-60-miljoen-migranten-binnenhalen-voor- 2050. Ja, Obama was toch zo’n fantastische president ? Vergeet niet dat in zijn regerings periode det vreemdelingen beleid veel strenger werd behandeld. Lees http://www.franklinterhortst.nl/. De%20erfenis%20van%Barack%20Hussein%20Obama.htm
  Immers, wij hebben de buitenlanders hier onthaald omdat wij te lui, verwend, waren om diverse werkzaamheden uit te voeren…. nu liggen de winkels vol met producten uit verre landen. Waarom ? Lekker goedkoop. Wij, Europa, ondergraaft zijn eigen economie ! Maar wij hebben de zo over ons heen laten komen. Nu, economisch gezien, zijn wij, uit hebzucht, de grote verliezer !
  Onlangs was Xi Jiuping(pong) op het nieuws, waar hij woordelijk zei : maar wij kunnen ook wel mooie en goede dingen maken….proost zou ik denken.
  De usa moet ophouden de politie agent te spelen. Europa moet zijn eigen boontjes maar doppen. Fiscaal gezien moet elke burger. En in feite elk land, maar landelijk gezien kan dat dus helemaal niet gezien idiote subsidies, belasting druk en verplichtingen (de 2% voor de NATO) . Van het woord duurzaam word ik zo langzamerhand knap beroerd.

 2. Nanda zei:

  Geen nood, want zoals op Epoch Times te lezen is heeft onze eigenste baantjesjager Pinokkio al een beduidend bedrag toegezegd.

  Niederlande begrüßen US-Wunsch nach höheren Verteidigungsausgaben.
  „Angesichts der zunehmenden Bedrohungen, mit denen wir derzeit in und rundum Europa konfrontiert werden, müssen die europäischen Länder mehr Verantwortung für ihre eigene Sicherheit übernehmen“, sagte Bijleveld-Schouten.

  “Die Niederlande investieren in den kommenden vier Jahren fünf Milliarden Euro zusätzlich in die Verteidigung. 2020 wird eine weitere Aufstockung geprüft.“

  Dus we gaan er maar vast van uit dat er ergens wel weer een lastenverhoging aan zit te komen om dit alles te bekostigen.

 3. Hoeder zei:

  De meeste mensen realiseren zich niet dat Trump gewoon gelijk heeft. De NAVO bestaat bij de gratie van de VS. Wel voor een dubbeltje op de 1e rij, maar niet betalen. Logisch dat Trump dat niet pikt.
  De EU-grenzen zijn in feite hoge tolmuren. Hoe protectionistisch wil je zijn? Alles van buiten de EU wordt mega belast. Ook hier heeft Trump dus gelijk.
  BIj zijn verkiezing had Trump al aangekondigd hier maatregelen tegen te zullen nemen. En tot nu toe houdt Trump gewoon woord. Hoeveel politici, ook in NL, kunnen dat zeggen?

 4. Jan zei:

  Kan niet anders dan heer Trump gelijk geven. Afspraken zijn afspraken, zeker tussen bondgenoten, betalen die rekening! Dan maar ten koste van de opvang van illegale immigranten. En Merkels land krijgt lik op stuk, wel miljarden aan Rusland betalen voor de import van energie en toch in NAVO verband Rusland als grote vijand zien. Dan ben je dubbel bezig. Puur uit jaloezie om de olie-, gas-, en mineralen voorraden die Rusland wel heeft en de NAVO landen niet. Die wil zij graag. Was ook in het Midden-Oosten het geval. Geopolitiek.

 5. Stijn zei:

  Wie is dan de vijand? Wederom of nog steeds Rusland? Wat zijn we dan opgeschoten met 70 jaar NAVO?
  Trump lijkt bezig met het voorbereiden van een nieuwe wereldoorlog. Let’s say again: NO! NO! NO!

 6. Stijn zei:

  Maar ja, onze premier heeft intussen al enthousiast YES! gezegd. Krijgt hij nu eindelijk eens een complimentje van GeenNieuws? 🙁

Comments are closed.