Islamitisch onderwijs, moet dat ? Ja , want dat wilde u toch ?

Ja lezers, dat moet, want u bent er om het maar eens populair te uit te drukken weer met z’n allen ingestonken. Misleid door een overheid die haast gescheurde wangen heeft van het uitspreken van het woord integratie, om daaraan juist net in tegenover gestelde richting politiek te voeren. Maar goed , ook daar bent u inmiddels berustend aan gewend.

Laten we beginnen met te stellen dat iedereen in Nederland recht heeft op een basis school opleiding. En daar niet velen onder u  privé een dergelijke opleiding voor uw kinderen willen of kunnen permitteren, greep de overheid terecht in en wordt o.a. het basisonderwijs door de overheid gefinancierd, d.w.z. u betaalt daar natuurlijk middels de belastingen aan mee. Nogmaals terecht.

Een 56, 60 tal jaren geleden had men in Nederland nog katholiek of protestant onderwijs naast een openbare versie daarvan. Iedereen had daar vrede mee, want de golf van moslims die in ons land kwamen werken om datgene te doen waar veel van de Nederlanders hun neus voor ophaalden stond nog in de kinderschoenen. Daarbij kwam dat deze gastarbeiders eigenlijk na een periode van 1, 2 , 3 jaar weer zouden vertrekken. Maar de Nederlander , inmiddels verwend liet via de vakbonden weten dat men het eigenlijk wel zo gemakkelijk vond en niemand maakte enig bezwaar dat Turken en Marokkanen, voor het merendeel afkomstig van de meest achterlijke gebieden van hun land, zouden blijven.

Zoals ons meerdere malen is verzekerd bij onderhandelingen tot samenwerking met Turkse bedrijven vonden de Turkse industriëlen het ook prima, want, en wij citeren, “zo raken wij de meest achtergebleven delen van onze bevolking kwijt die we in eigen bedrijven eigenlijk ook niet wensen”. Later in Marokko een haast identiek verhaal.

Niet dat we ons daar in Nederland iets van aan trokken, het was wel zo lekker. Dat deze mensen zouden blijven, ach daar zat niemand over in, dat ze hun familie zouden laten nakomen en dat er dan situaties ontstonden die u normaal gesproken slechts tegenkomt in uw konijnenstal of hamsterkooi van uw kinderen, nu, dat namen we op de koop toe.

Maar Ome Joop en later Ruud zorgden goed voor u ( en zichzelf) en daar u een vriendelijk gastvrij volkje bent , deed ook het islamitisch onderwijs zijn intrede, uiteraard eveneens betaald door u. Uw volksvertegenwoordigers stemden daarmee in en zo zit u nu opgezadeld met circa 50 islamitische basisscholen en één islamitische school voor voortgezet onderwijs. Daarnaast bestaan er ook 5 islamitische scholen voor hoger of universitair onderwijs.  U ziet het kan niet op.

En in 2008 lazen wij  in de VK het volgende :

Van de islamitische schoolbesturen sjoemelt 86 procent met geld. Het islamitisch onderwijs in Nederland is ‘reden tot grote zorg’. Dat hebben staatssecretarissen Sharon Dijksma en Marja van Bijsterveldt van Onderwijs donderdag gezegd….

Maar die zorgen gaan in de politiek gewoon vanzelf voorbij, het is een kwestie van lange adem en de situatie is er niet beter op geworden. Zijn het dan allemaal grote en minder grote “boefjes “daar bij het Islamitisch onderwijs ?  Nee, ze doen gewoon wat de Nederlandse politci hen voordoen, hier wat grabbelen en daar wat graaien, een kwestie van goede integratie.

Wat doen ze nu eigenlijk om een islamitischse school anders dan op de School met den Bijbel ?

Het islamitisch onderwijs valt in Nederland onder het bijzonder onderwijs. De leerlingen op een islamitische school krijgen naast gewoon onderwijs als taal en rekenen, onderwijs dat aansluit bij de geloofsovertuiging van hun ouders. De islamitische scholen laten zich – in de woorden van de koepelorganisatie ISBO – leiden door de heilige bronnen van de islam: de Koran en Soenna.

In het onderwijs worden de Soenna en de Koran toegankelijk gemaakt voor de leerlingen en worden ze ingeleid in de islamitische geloofstraditie. Het islamitisch onderwijs is, net als alle andere vormen van bijzonder onderwijs, gebaseerd op artikel 23, lid 2 van de Nederlandse Grondwet waarin staat: ‘Het geven van onderwijs is vrij, behoudens het toezicht van de overheid en, voor wat bij de wet aangewezen vormen van onderwijs betreft, het onderzoek naar de bekwaamheid en de zedelijkheid van hen die onderwijs geven, een en ander bij de wet te regelen.’

Ja, en dat dit een zeer ruime interpretatie is van, wij moslims, zullen jullie niet moslims, wel eens laten zien wie er over niet al te lange tijd de baas is in Nederland, enfin vraagt u dat b.v. even een mannetje Kuzu uit Istanboel  die nu een oproerclubje met de naam  van DENK bestuurt.

En weet u wat nu zo leuk, of eigenlijk treurig is ? Net is er weer een rel in Utrecht waar ouders van een gewone school het niet zo plezierig vinden als naast “hun “school er een islamitische tegenhanger komt.  Begrijpelijk, vraag het maar aan de nieuwe Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, die haar kinderen onmiddellijk van een “zwarte school “afhaalde.

En nu jammeren die ouders dat het zo niet kan, de Utrechtse wethouder van onderwijs niet mee wil werken en ooooh , wat doen we nu ?

Ouders , en uw schrijver spreekt uit ervaring, collectief dat betekent allemaal ( geen excuus over geen tijd, ik moet naar een feest of festival ) gewoon uw kinderen thuis houden ! Laat de inspectie maar komen, 250 processen verbaal, leuk, gaan we met z’n allen naar de rechtbank. Te bang daarvoor,  dan alle kinderen ziek melden, gevaarlijk virus duurt minstens 8 weken niet in de buurt komen. Ook niet goed ? Alle kids naar de wethouder in het stadhuis voor een kleurplatenwedstrijd.

Hou toch verdomme eens op met dat typisch Nederlandse geklaag, “van wat kunnen we doen, of nog erger , we moeten dat of dat doen,” maar niemand die de moed heeft om eens het voortouw te nemen en men met z’n allen daar ook weer te belazerd voor is.

We herhalen het nog maar eens, het wordt op deze manier niets meer in Nederland, maar u vindt het kennelijk best,dit volk krijgt wat het verdient binnen een paar decennia,  een islamitische overheersing.

 

 

 

 


4 Reacties

 1. Tonnie van der Heijden zei:

  Wordt het niet eens tijd dat Rutte wakker wordt…
  Hun vonden het te gek dat al die mensen hier mochten komen destijds met familiehereniging dus heel de straat komt bij de nieuwe nederlanders tenminste (de kinderen )zodat de nieuwe vaders en moeders al meteen 12 kinderen hadden goed voor het uitkeren van de kinderbijslag, hoef je niet meer te werken dachten ze, en dat nieuwtje ging het hele land door zodat er nog meer “Grote” gezinnen bij kwamen die toen al niks deden. En wij maar belasting betalen…… tot je dood neer valt.

 2. Jan zei:

  Rutte wordt niet wakker, hij is beoogd EU leider en daar doet ie zijn uiterste best voor, hij is er niet voor de Nederlandse burgers. De burgers moeten steeds meer belastingen betalen of worden gekort, nu weer voor het klimaatakkoord, schuift de kosten van zijn ondoordacht beleid door aan de burgers. Zo kan ik ook regeren.

 3. Jules van Rooyen zei:

  Rutte staat te boek als .:. vrijmetselaar, beste mensen, de subversieve geheime club via welke Rutte (Merkel, Macron, idem dito) en zovele anderen voor hem als zodanig te boek staan (Lubbers, Kok, Melkert, vd. Broek, Jorritsma, Nijpels, Samson, en al die andere ministers uit de paarse tijd), en “carrière” hebben kunnen maken. Eerst in het vaderland als opstap naar het internationale niveau, EUSSR, Navo, VN, Wereldbank, IMF, enz.. De EUSSR is een maçonnieke creatie evenals de “energie transitie”, gebaseerd op groene leugens. De groene “transitie”, waarmee wij totalitair en ongevraagd moeten worden opgezadeld, zijn in de loge bedacht. Alle groene TV woordvoerders, de groene agitprop, staan als lid van de loge geboekt. Kortom het groene communisme wordt op ons los gelaten, dat U allen wil beroven van uw bezit en dat uw leven en uw verplaatsingen, tot in de puntjes en tot in uw haarvaten, van staatswege wil kunnen beheersen.

 4. Arie Kanarie zei:

  Goed onderbouwd stuk, Nederlanders zijn lafbekken en geknecht aan het Nederlandse rechtssysteem. Ze schijten in hun broek als ze eens tot aktie MOETEN komen, maar dat durft men niet wegens juridische angstgevoelens,… Zo gezien heeft de Nederlandse overheid het volk goed geknecht en gemend de afgelopen decennia. Hulde voor het kweken van een met een slappe lul verwekt volk,…

Comments are closed.