Oostenrijk dreigt Duitsland : Speel geen spelletjes met ons, wij gaan ieder Duitse auto controleren,

Na de aankondiging van Beieren en Duitsland om zich in het migratiedebat te concentreren op nationale maatregelen, namelijk  grenscontroles in te voeren, waarschuwt de Tiroolse premier Günther Platter (ÖVP) de buurlanden.

Als de Duitsers dit doen, gaan we de grensovergangen bij  de Brenner en Kufstein controleren. De 6,2 miljoen bestuurders van  overwegend Duitse personen- auto’s die deze zomer door Tirol naar Italië willen rijden, zullen de Duitse regering bedanken”, aldus Platter op woensdag- middag.

Eén ding is duidelijk: we zullen onze harde lijn tegen illegale migratie nooit laten varen. Illegale migratie mag in Tirol geen kans krijgen! Met deze woorden opende Platter zijn verklaring. Tirol werkt al jaren aan een fijnmazig controlenetwerk aan de Brenner met 280 politieagenten en soldaten van de Oostenrijkse strijdkrachten. Deze maatregelen zijn genomen als een signaal aan Italië en heel Europa: er mag geen doorbraak komen. “We zijn succesvol geweest. We volgen de situatie op de voet – zodra we ons realiseren dat er een ontwikkeling in de verkeerde richting is, kunnen we in 24 uur grensbeheermaatregelen aan de Brenner nemen. Deze positie is onwrikbaar.

Plattner heeft de volledige rugdekking en medewerking van de Oostenrijkse premier Kurz, die ook zeer kritisch staat ten opzichte van het zogenaamde  nep akkoord dat de partij van kanselier Merkel  (CDU) en haar Beierse minister van BiZa Seehofer (CSU) hebben gesloten, een overeenkomst die overigens nog door de Duitse socialisten , de coalitiepartners van CDU en CSU moet worden goedgekeurd.

Hieruit mag de conclusie worden getrokken dat de strategie van Merkel, tijd winnen, niet werkt en haar rugdekking die zij meent te hebben bij de andere EU lidstaten snel aan het verdwijnen is. En daarmee komen er steeds grotere scheuren in het EU gebouw, waarbij het wachten is op een land dat het de Britten nadoet en de EU dictatuur  van zich af wil schudden.


3 Reacties

  1. Hoeder zei:

    De begrotingsnorm van 3% binnen de EU wordt niet gehandhaafd en Verdrag van Schengen, vrij personenvervoer, kan ook de prullenbak in. En toch blijven die technocraten in Brussel, als Juncker en Timmermans, doen of er niets aan de hand is en gaan door met hun desastreuze beleid. Laat vooral nog meer landen toe. Zeker als het gaat om democraten als Albanezen.

  2. Arie Kanarie zei:

    De EU is dood,… alleen wie verteld het even in Brussel of Straatsburg ??? Althans zo is de gedachtegang van de gemiddelde burger alwaar de EU-proleten geen oog en oor voor hebben. De gemiddelde burger wordt schijtziek van het gehannes van de EU.

  3. Jan zei:

    De EU heeft in 2012 de Nobelprijs gekregen voor de vrede. Was die prijs wel terecht? Verdeeldheid tussen de EU landen is groter dan ooit.

Comments are closed.