Quatorze julliet , de Franse nationale feestdag, 110.000 man op de been om terreur tegen te gaan. (video)

Vandaag is de Franse nationale feestdag, 14 juli en om de orde te bewaren, ook al met het vooruitzicht dat de Fransen morgen wereldkampioen voetbal worden, ja inderdaad er zitten in het elftal van “les Blues “ook nog enkele blanke gezichten,  zijn er in heel Frankrijk voor vandaag en morgen 110.00 man politie- en legerpersoneel op de been om  de orde te bewaren en mogelijke terreuraanslagen te voorkomen.

Tijdens de traditionele parade in Parijs zijn er naast de talloze genodigde gasten van Macroleon   4300 militairen, 220 voertuigen, 250 paarden, u ziet het Fransearrogante onderdeurtje houdt van traditie, 64 vliegtuigen en 30 helikopters te bewonderen, zodat de gasten en het Franse volk beseffen dat er met la grande Nation niet te spotten valt.

Dat kwam overigens niet geheel overeen met het draaiboek van wat voor Macron een van zijn “finest hours “had moeten worden. Twee aan de parade deelnemende motoragenten botsten tegen elkaar en een van de vliegtuigen die middels gekleurde stralen de Franse vlag moest vertonen had de verkeerde kleur bij zich, waardoor de Franse vlag nu 2 maal rood vertoonde, in plaats van het gewenste blauw, oeps!

Overigens werd er nog snel even een populariteitscheck gehouden, en 90 procent van de Fransen zijn er stellig van overtuigd dat de Franse strijdkrachten hen zullen beschermen indien dit noodzakelijk zou zijn, invasies van gekleurde gelukszoekers inbegrepen, die een invasie oefenen op de stranden aan de Franse zuidkust .

Maar wat betekent die 14 juli nu eigenlijk ?

Op 14 juli 1789 gebeurde er in Frankrijk dit :

 

Ofschoon wij niet voor wat oudere zonderlingen willen worden uitgemaakt, geef toe, het was een mooi moment. Het op dat ogenblijk aan de macht zijnde elite opperhoofd werd beleefd gevraagd te knielen, de op dat moment in mode zijnde kanten kraag werd even wat beter geschikt, om daarna een valbijl de rest van het vuile werk te laten doen, waarbij de dan inmiddels losse bol in een mandje werd gestopt om te bewijzen dat de operatie gelukt was  aan het volk werd getoond. . Van losbollen hielden de Fransen toen al niet , nog niet vermoedend dat ruim 220 jaar later  andere losbollen Europa proberen te regeren, paleizen voor zich zelf neerzetten en de burger weer ongeveer daar is aangekomen waar de Fransen op 14 juli 1789 probeerden een einde aan te maken.

Jammer, maar l’histoire se répète, ofschoon het niet bekend is of het toenmalige staatshoofd ook een drankprobleem had net als een van zijn huidige opvolgers, die gelukkig voor hem beschikt over een prima lijfarts,  Dr. Rutte,  die het overmatige drankgebruik van zijn patiënt onmiddellijk en kordaat naar het land der fabelen verwees, hetgeen overigens zoals u weet niet zijn eerste leugen is.

Nee, dan als afsluiter speciaal voor onze lezers uit wat toen een mooie stad was, die nu in de linkse marxistische uitverkoop gaat; Amsterdam op  14 juli ging je dan naar de Bastille aan de Lijnbaansgracht, waar de uitbaters in de gracht voor het café een dekschuit hadden neergelegd om nog meer feestvierders te verwelkomen. Een groot feest, zonder steekpartijen of andere  negatieve Multi culturele invloeden.

Pipo de clown


8 Reacties

 1. Jan zei:

  @redactie, 14 juni moet natuurlijk zijn 14 juli. De Franse elite geniet terwijl het volk verdeelder is dan ooit. En morgen gaan de zwarte beulen het WK winnen. Frankrijk begint te lijken op een Afrikaanse republiek. Wordt het niet tijd voor een nieuwe nationale feestdag?

  noot redactie “mon cher Jean, tu a raison, merci

 2. Axel zei:

  Nadat de ‘toren van Babel’ te Brussel is ontmanteld, de ‘bewoners’ terecht gesteld hebben de Europese burgers een nieuwe gezamenlijke feestdag.
  En we noemen deze ‘Soevereiniteitsdag’!

  Overigens is het te hopen is dat oa. Juncker voornoemde ‘bijltjesdag’ nog mee mag maken.
  Dit voordat ‘Korsakov’ hem te grazen heeft genomen!

 3. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Wat zou er bij Macron toch op de pleedeur staan….

  “Ici je tiens en main
  ce que maman aime bien”?

Comments are closed.