Tsjechische premier Milos Zeman roept bevolking op zich te bewapenden tegen terroristen

Vlak na de waarschuwingen van de Tsjechische president Milos Zeman over een mogelijke “super-Holocaust” door moslimterroristen, waarbij burgers worden aangespoord zich te bewapenen, meldt  de Washinton Post  dat het ministerie van Binnenlandse Zaken van het land een grondwetswijziging doorvoert die burgers in staat zou stellen vuurwapens te gebruiken tegen terroristen als de politie vertraagd wordt of niet in staat is zich naar de plaats van een aanslag te begeven.

De Tsjechische president Milos Zeman had al eerder voorgesteld om economische migranten uit Europa te deporteren naar “onbewoonde Griekse eilanden” of naar “lege plekken” in Noord-Afrika. De president stelde ook voor de Griekse schuld geleidelijk af te bouwen in ruil voor de kosten van de opvang van honderdduizenden economische migranten.

Griekenland heeft veel onbewoonde eilanden en een grote buitenlandse schuld. Dus als je ‘hotspots’ hebt op Griekse eilanden, zou dit een soort betaling van buitenlandse schuld zijn,” vertelde Zeman aan Financial Times tijdens een interview op de eilanden Rhodos, waar hij deelnam aan het Rhodes Forum. Zoals The Guardian eerder opmerkte, heeft de Tsjechische president een verbale aanval  fusillade tegen moslim nieuwskomers die zo intens is dat de anti-islamitische gevoelens van Robert Fico, de Slowaakse premier, en zelfs Viktor Orbán, de Hongaarse premier, in vergelijking daarmee mild lijken.

Zeman heeft gewaarschuwd dat de Tsjechische Republiek – waar minder dan 4.000 moslims leven op een bevolking van 10,5 miljoen volgens officiële cijfers – het doelwit zou kunnen zijn van een jihadistische aanval en heeft de Tsjechen aangespoord zich te wapenen tegen wat hij een mogelijke “super-Holocaust” noemde. Aangenomen wordt dat deze bezorgdheid de ongekende introductie van metaaldetectoren heeft veroorzaakt om de grote aantallen  van buitenlandse toeristen die het kasteel van Praag dagelijks bezoeken, te screenen. De alarmerende  boodschap is vooral opvallend omdat Zeman, 71, in tegenstelling tot de meeste anti-immigrantenpolitici in West-Europa, een sociaaldemocraat (en voormalig communist) is in plaats van een rechts georiënteerd, en de Tsjechische Republiek grotendeels gespaard is gebleven van de vluchtelingengolven die op weg naar Duitsland de buurlanden Oostenrijk en Hongarije zijn binnengedrongen.

Maar nu, zoals de Washington Post meldt, worden de retoriek en het ministerie van Binnenlandse Zaken van het land steeds luider en dringen aan op een grondwetswijziging die burgers in staat zou stellen om wapens te gebruiken tegen terroristen. Voorstanders zeggen dat dit levens zou kunnen redden als er een aanval plaatsvindt en de politie wordt vertraagd of niet in staat is om zich naar de plaats van het ongeval te begeven. Om wet te worden, moet het Parlement het voorstel goedkeuren; zij zullen in de komende maanden stemmen.

Tsjechië heeft al een van de mildste wapen beleidsmaatregelen in Europa. Het land telt ongeveer 800.000 geregistreerde vuurwapens en 300.000 mensen met wapenvergunningen. Het verkrijgen van een wapen is relatief eenvoudig: Bewoners moeten 21 jaar oud zijn, geslaagd zijn voor een schietvaardigheidstoets en geen strafblad hebben. Volgens de wet kunnen Tsjechen hun wapens gebruiken om hun bezittingen te beschermen of wanneer ze in gevaar zijn, hoewel ze moeten  wel bewijzen dat ze met een reële dreiging werden geconfronteerd.


11 Reacties

 1. KIM zei:

  TERECHT MENSEN MOETEN ZICH KUNNEN BESCHERMEN DE CORRUPTE POLITIEK VOORAL IN NEDERLAND BESCHERMT ALLEEN ZICH ZELF VAN ONS GELD WAT ZIJ VAN DE BEVOLKING STELEN EN ZIJ FINANCIEREN VAN ONS GELD ZELFS DE TERRORISTEN OFTEWEL DIT ZIJN PAS DE CRIMINELEN.
  NEDERLAND BEWAPEN U TEGEN DEZE CORRUPTE KLIEK.

 2. Fado zei:

  Kim,
  Ik durfde het niet te schrijven…. maar je hebt gelijk. Heb iets laten doorschemeren in een reactie van eerder artikel. Ben het dis helemaal met je eens !

 3. Jan zei:

  Premier Milos Zeman heeft al meer verstandige woorden gesproken. Onze regering doet alsof er niets aan de hand is maar roept ondertussen wel reservisten op voor een nieuwe schietopleiding en consignedienst omdat leger, politie en marechaussee de beveiliging van gebouwen en personen in Nederland niet meer aankunnen. Overal een schreeuwend tekort aan politieagenten. Regionale politici roepen moord en brand over vermenging van criminele onder- met bovenwereld. ‘En het gaat toch zo goed in dit land’ roept Rutte c.s. want aangiften lopen terug en gevangenissen kunnen worden gesloten. Schone schijn. Met de woorden van heer Zeman: ‘Burger bereid u voor op het ergste’.

 4. Salvador zei:

  Is dit een teken waar we in Europa rekening mee moeten gaan houden…de toekomst ziet er donker uit, doch wat kunnen we nog doen?????

 5. Siem C. zei:

  “Super-holocaust”, Grondwet wijzigen, iedereen een kanon. Toemaar. Waarom niet meet een algehele mobilisatie van leger en politie?
  En dat alles zonder een reële/concrete dreiging, in een land bijna zonder moslims/asielzoekers?

  Zo rolde ook Orban van de ‘vesting’ Hongarije met zijn spierballen door december vorig jaarerg opzichtig (en vooral overbodig) glimmend gepoetste pantserwagens tussen de Kerststalletjes in Boedapest te parkeren.

  Worden mensen dan bang? Hopelijk vooral voor hun eigen politieke gezagsdragers.

 6. Sunny zei:

  Langzaam maar zeker wordt het westen weer het wilde westen.
  Dank je frau Merkel. Ik hoop dat je ’s nachts goed slaapt.

 7. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Nederlanders hebben het volste recht om zich met alle mogelijke middelen te verzetten tegen hun grootste bedreiging. En dat is de Nederlandse overheid.

  Dat zit zo:

  Ten gevolge van de aanname van het “Pikmeerarrest” in 1996 onder oud-minister van justitie Winnie Sorgdrager (D66) waardoor het overheidspersoneel juridische immuniteit heeft gekregen bestaat tegenwoordig méér dan de helft van alle misdaad in ons land uit het misbruiken van bevoegdheden door overheidspersoneel. Daarmee is deze door minister van justitie Ferdinand Grapperhaus zorgvuldig verzwegen criminaliteitsvorm een grotere bedreiging voor de Nederlandse samenleving dan alle “gewone” misdaad in ons land bij elkaar.

  (bron: wetenschappelijk onderzoek “Overheidscriminaliteit als specimen van organisatiecriminaliteit” van hoogleraar strafrecht Prof. Dr. G. van den Heuvel Universiteit van Maastricht)

  Tsja, Ferdinand Grapperhaus…..s’mans slappe trekken zeggen eigenlijk wel voldoende. Zwijgen en je daar ook nog eens dik voor laten betalen.

 8. Richard zei:

  Dat Merkel de geest uit de fles heeft gelaten, is een feit. Ook een feit is dat de om haar heen hangende kliek niets ondernomen heeft om haar tegen te houden. Integendeel! Naar de mond praten, maar later zeggen dat ze het niet geweten hebben. Het is zo Duits.

 9. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Zo. vandaag is het 14 juillet. Dus de hele dag een niet aflatende stroom aan militair machtsvertoon op de Franse TV.

  Even kijken of er al gevochten wordt in de straten…..

 10. Marco zei:

  @Richard: Niets menselijks is eem Duitser vreemd. Je kunt het ook omdraaien 🙂

 11. Roepiedeltoetie zei:

  @bosman
  Als je hoort dat een bejaarde man met taser is omgelegd, daar hij een aardappelschilmesje in zijn hand had, dan weet je wat je te wachten staat?
  Criminelen hebben uzi s en de normale man moet zichzelf met blote vuist verdedigen?

Comments are closed.