Waart het spook van Joop den Uyl nog steeds door Nederland ?

Ach, die “goeie ”  Ome Joop, de man die altijd in was om leuke dingen te doen voor de mensen, en daarmee de levend geworden Sinterklaas in het land speelde, ten tijde dat je zelfs als Pvda-er je niet schaamde je te omringen met dito Zwarte Pieten, zonder het land in een discussie modus te storten.

Maar vooral kennen we Ome Joop uit de tijd dat hij als echte VOC handelsman het Groningse aardgas tegen een ramschprijs verkocht aan Italië, waarna de Italianen het weer vrolijk met winst terug verkochten aan de telers in het Westland.

Weet u waar uw Zuiderburen, de Belgen hun aardgas betrekken ? Nee, nu heel eenvoudig dat is voor een groot deel uit Nederland.

En weet u wat een gemiddeld Belgisch gezin per jaar betaald voor hun aardgas consumptie ?  1.240 euro ! En weet u wat een gemiddeld Nederlands gezin  betaalt ?  1.830 euro, maar zoals uit een onderzoek van de Belgische energiewaakhond CREG die het liet uitvoeren door accountantskantoor PCW komt dat hoofdzakelijk door de belastingen die de Nederlandse overheid op aardgas heft. Men ging uit van een gemiddeld verbruik van 23.260 Kwh

De andere leveranciers van aardgas aan België zijn o.a. Noorwegen en Duitsland, dat het gas weer uit Rusland betrekt.

Dus weer wordt een Nederlands gezin door de overheid vakkundig in het pak genaaid.

Een schrale troost is misschien dat de Belgen wel meer voor hun stroom betalen , 920 euro ten opzichte van 630 euro in Nederland , maar maakt u zich geen illusies, met de energietransitie zal den Haag daar snel verandering in gaan brengen en gaan we Duitsland achterna , waar een gezin voor gemiddeld 3.500 Kwh ongeveer 1.100 betaalt mede door ….. juist een “Energiewende” toen Merkel besloot in een klap de kerncentrales te sluiten en de sleutels in haar bureau te stoppen.

Maar inmiddels is België hard op weg het WK stilgelegde energiecentrales te gaan winnen. Thiange 3  licht al een tijd stil, Nadat er in dat gebouw eerder dit jaar betonrot werd vastgesteld, moesten er herstellingswerken uitgevoerd worden. Daarbij werden delen van het beton weggeschraapt. “We hebben toen vastgesteld dat bepaalde metaalplaten niet lagen waar ze volgens de plannen zouden moeten liggen.”

Engie Electrabel vermoedt dat de metaalplaten verschoven zijn toen het beton gegoten werd, dat was in de jaren 80 bij de constructie van het gebouw. De constructiefout is sindsdien altijd onopgemerkt gebleven!

Zou de lange arm van Ome Joop zo ver hebben gereikt dat hij om meer aardgas aan België te verkopen, de aannemers die Thiange bouwden naar goed Nederlands politiek gebruik wat in zak heeft toegeschoven ? Zou zo maar kunnen Jopie kennende !


5 Reacties

 1. Arie Kanarie zei:

  Tja,… wie zal het zeggen waar Joop zijn zweetpoten onder de tafel stak. Maar dat we voor een enorm gecreëerd probleem staan qua energievoorziening is wel duidelijk.

  Weet je wat, laat de overheden die kosten betalen uit de opbrengsten van de verkoop van de energiebedrijven,… dat was van ons allemaal, gemeengoed binnen een democratie, bezit van het volk dus. Dat geld is achterover gedrukt en gejat van het volk. Er heeft wel eens een berekening plaatsgevonden wat iedere burger zou krijgen als het geld zou terugvloeien naar de burger,.. bedragen van tussen de 50 en de 100 mille per werkende,….

 2. Jan zei:

  Joop, hoe goed ook bedoeld, was er vooral voor het zielige buitenland en niet voor het welzijn van de Nederlander. En zijn nazaten denken er nog steeds niet anders over. Kijk eens naar Noorwegen waar de olie- en gasopbrengsten in een staatsfonds worden gestort, inmiddels € 500 miljard Euro, dat ten goede komt aan de eigen bevolking.

 3. only you zei:

  Joop heeft alles v verkwanseld, die linkse rakkers hebben zich een goed inkomen verschaft en de bevolking het bos ingestuurd!
  Vraag me af waarmee ploumen nog bezig is terwijl de gasbron op is?

 4. formidabele zei:

  @only
  en dan die Alders, het schip verlaten als kapitein van het schip?
  Etc,etc……..ze laten een duidelijke spoor van vernielingen achter?

 5. Richard zei:

  Joop was links en wat het linkse denken betreft een echt linkerd. Hij gaf weg en gaf weg en bleef weggeven. Alles op konto van de alles zaligmakende PvdA. Hier of misschien al eerder is het begonnen… De verpreiding van het linkse virus. Velen zijn erdoor besmet en de besmetting is onuitroeibaar. Links sleurt alles mee in de totale Untergang. Vorige week raakte ik in gesprek met een kind van 11 jaar. Leuke babbel en een leuk gesprek. Tot mijn vraag kwam wat de jongelui nog meer deden dan met handy’s spelen. ‘Nou ja op school praten we ook over politiek.’ Ik veerde op. Zouden ze toch kritisch geschoold worden? Even later kwam het op Trump. U weet wel… Hij zei er meteen achteraan terwijl het vuur uit zijn ogen schoot: ‘Ik haat Trump’. Een kind van 11 dat uitroept dat het een politicus haat. Dat kan hij niet zelf bedacht hebben. De meester of juf heeft hem gemanipuleerd en zijn hersenen gebrainwasht. Ik beeindigde het gesprek. Het linkse virus verspreidt zich razendsnel. Het verstand heeft verloren.

Comments are closed.