Buikspreekpop en EU kakelkip Sophie in ’t Veld ( D66) : Regels zijn regels, maar niet voor de EU

Even dachten wij in een dieren presentatieprogramma terecht gekomen te zijn, waar men een poedel met bril het praten had bij gebracht, maar het bleek om het BBC progamma “Hard Talk”te gaan waar de buikspreekpop van Guy Verhofstadt  aan BBC verslaggever Stephen Sachur  vertelde hoe zij en haar baas Guy Verhofstadt denken over de positie van het Verenigd Koninkrijk en de Brexit.

Soofie in ’t Veld vertelde Stephen Sackur van BBC Hardtalk dat ze niet van mening is dat de EU compromissen moest sluiten over de regels die voor het VK kan gelden na de Brexit.

Sachur  vroeg waarom de EU geen compromissen zou  kunnen sluiten en de  ‘puriteinse’ benadering van de EU betreffende  van de interne markt.

In ’t Veld  vicevoorzitter van de Alliantie van Liberalen en Democraten, onder leiding van Guy Verhoftstadt,  reageerde geprikkeld en zei dat ze de houding niet puriteins vond, maar die die past bij een  ‘de rechtsstaat’.

Zij zei: “Ik ben van mening dat wanneer je een verdrag ondertekent, je de bepalingen van het verdrag moet respecteren totdat mensen besluiten het verdrag te wijzigen.

“Zolang ze dat niet doen, hebben we de interne markt en de daartoe  EU-verdragen. Dit is een op regels gebaseerde eenheid waarvan het Verenigd Koninkrijk een van zijn belangrijkste architecten geweest.

“We beginnen hier niet bij nul. Het Verenigd Koninkrijk, dat nog steeds lid is van de Europese Unie, heeft ervoor gekozen de Europese Unie te verlaten.

“Ik behoor tot degenen die dit betreuren, maar het Britse volk heeft in meerderheid besloten de Europese Unie te verlaten, dus nu moeten we ervoor zorgen dat er een ordelijke terugtrekking komt en de schade zo beperkt mogelijk wordt gehouden.

De heer Sackur wees haar er toen op  dat  mogelijke compromissen niet allemaal éénzijdig kunnen zijn.

Weer reageerde In ’t Veld geirritterd, kennelijk niet gewend aan tegenspraak of een echt interview door te zeggen   “Het spijt me, er is geen compromis. Het Verenigd Koninkrijk verlaat de EU, dus waar is het compromis. het VK wilde de Brexit.”

Sackur  reageerde , : “het lijkt mij dat het compromis komt in het vinden van een akkoord en een proces voor dat vertrek uit de EU, zodat de minste schade aan beide zijden ontstaat. Dan kom er een  compromis uit de bus en daar moet je een beetje creatief  ten aanzien van de regels zijn , die je zo belangrijk vindt.”

In ’t Veld :,  “Ik vind het ironisch dat de Britten, die  aan de opbouw van de interne markt daadwerkelijk hebben meegedaan, de Europese Unie nu verwijten dat zij , de EU nu  die interne markt daadwerkelijk wilden beschermen.

Soofie kan met een geust geweten haar baas Verhofstadt onder ogen komen, maar uit het interview blijkt voor de zoveelste keer, dat regels door de EU ingesteld er zijn om ook weer door die zelfde EU als het hen gelegen komt genegeerd te worden, zoals de Verdragen van Schengen en Dublin ook aantonen.

 


12 Reacties

 1. Jan zei:

  De EU is ziende blind en horende doof. Als ik EU was zou ik er alles aan doen om onze trouwe bondgenoten Engeland en Amerika binnenboord te houden. Dan maar compromissen sluiten. Samen sterk toch? Niets van dat. Overtuigd van haar gelijk laat zij onze bondgenoten in de steek en kiest voor samenwerking met islamitische dictaturen. De EU raakt in verval en de ondergang is nabij. De macht verschuift van het Westen naar het Oosten met dank aan onze schaakmeester Sargentini c.s. bekend van de verkeerde zetten.

 2. Henri zei:

  Noemen ze dit gedrag van Sophie In ’t Veld niet “stonewalling”? Zij en haar EU vriendjes zijn zo flexibel als een loden deur. Het lijkt een beetje op de oncompromisloze houding van Mogherini jegens Israel/Netanyahu. De boodschap: Ik is groot en heb altijd gelijk.

  En zodra je kritiek durft te hebben op al die miskleunen en wangedrag van de EU noemt deze zelfde “dame” de criticaster “”populist””, uiteraard zonder daarbij een definitie van die term te geven. Wat mij betreft is dat een geuzennaam.

  NEXIT

 3. Henri zei:

  Noemen ze dat niet “”stonewalling”” wat Sophie In ’t Veld doet? Niet bereid tot enig compromis? Iets soortgelijks zie je in de compromisloze houding van Mogherini jegens Israel/Netanyahu, waarin alleen de rechten van die gaza-arabieren telt; blind voor de belangen van anderen, onder het motto: ik (de eu) is groot en hoef niets toe te geven.

  Maar naar die iraanse mullahs gaat Mogherini met de nodige onderdanigheid, want met hoofddoek. Bij dat moordlustig tuig wil ze wel in het gevlei komen.

 4. Willie zei:

  Jan: de EU is niet ziende blind en horende doof! De EU weet donders goed waar ze mee bezig zijn. Al vanaf de oprichting (en ver voordat de EU een feit was) lagen de blauwdrukken van de plannen al klaar! “Hier wordt een ragfijn spel gespeeld” en “ik voel grofstoffelijke trillingen” (bron: O.B. Bommel), maar ach “ik ben maar een beertje met een heel klein beetje verstand” (bron: Winnie de Poeh). Het is HET GROTE SPEL met veel kommer en kwel. We leven in een interessante tijd, dat weer wel. Maar een Chinese wens “wij wensen u interessante tijden toe (een verwensing dus) zegt al genoeg.

 5. Jan zei:

  D66 mevrouw In ’t Veld, u maakt van onze bevrijder in de 2e Wereldoorlog een vijand, veel jonge Engelse mannen hebben hun leven gegeven voor uw en mijn vrijheid. Enige diplomatie is u vreemd.

 6. Jan van Delden zei:

  Als ik haar zo hoor “filosoferen” dank begrijp ik niet, dat zij bij het kamp van de Liberalen zit in de EU. Haar partij D66 is toch duidelijk een Socialistische Partij geworden en dienen derhalve in het kamp van de Sociaal-Democraten te zitten

 7. Fado zei:

  Nou ja …. bevrijders van ons land, wat een idiote opmerking. Ruim 70 jaar na dato kunnen we in feite wel zeggen dat de geallieerden, economisch gezien, de oorlog verloren hebben. Onze oosterburen de sterkste macht van Europa, tot 2099 onder de dwangbuis van de usa.

  Afspraak is afspraak, zonder mitsen en maren. Engeland geen lid meer van de EU. De EU, functionerend als nu, is ten dode opgeschreven. Zelf voorstander van een noordelijk en zuiderlijk deel. Voorbeeld : mini BOT, Italië

 8. nobody zei:

  aan alle Lieve mensen,

  ik heb mijn spaarrekening al lang opgeheven (voordat ze die ook nog confisqueren), koop geen driebubbel verpakte etenswaren, zo mogelijk alleen maar vers uit eigen land (loopt u eens langs de boerderijen voor de dagelijkse versproducten of bezoek dorpjes in het weekend waar langs de weg op het eigen pad), de mooiste en heerlijkste etenswaren of tweedehands spulletjes te koop zijn, jullie zullen allen met blijde gezichten naar je eigen huis terug keren.

  Het is er nog: Het Dorp van Wim Sonneveld.

 9. andre zei:

  Dan heb je als EP lid maar liefst 4000 euro representatie kosten per maand bovenop je salaris en dan kom je met zo een kop de media in? Heeft ze ontslag gehad van ome Sjors ofzo of misschien raakt ome Sjors hier wel opgewonden van. Je weet het maar nooit met dat gekken huis. Het kan ook zijn waar je mee om gaat je mee besmet wordt en gaat ze een beetje op Guy lijken.

 10. Guido zei:

  De EU is m.i. opgericht ten voordele van de “rijken”, de grote banken en industriëen, de “politiciens” die zowel in de banken, de industrie en de regeringen zitten. (zie: o.a Mc Namarra: CEO oliemij., wereldbank, minister).
  Zo ook dhr Verhofstadt die erin slaagt de verschillende functies te vervullen. Is dit “scheiding” van machten?
  De globalisatie, waar de EU-autocraten schijnbaar gretig aan meewerken is alleszins in het voordeel van de grote ondernemingen waar dezelfde personen zetelen als die de politiek bepalen/opleggen.Rijken rijker, armen armer. iemand moet toch het werk doen. Democratie? Mon oeil !

 11. Sé Paratist zei:

  @Willie…
  Helemaal juist….
  EU is in 1938 – 1945 mislukt… maar is op iets andere wijze toch min of meer op dezelfde voet verder gegaan.. .

  Bezem of schoonmaakwagen lijkt me niet voldoende voor EU….
  Enige middel dat werkt.. .. NEXIT

  @ Jan..
  Onze bevrijders zijn we toch al veel langer aan het demoniseren… want zoals je weet is Rusland dé bevrijder.. ..
  Amerika en, in mindere mate, Engeland hebben de oorlog georkestreerd.. …
  Hitler was met “zijn” nazi Duitsland slechts een klein radertje in het grote geheel.

  Enneh…..
  Is nazi geen afkorting van NAtionalisme en ZIonisme….??

Comments are closed.