De valse verontwaardiging en leugen* van burgemeester Ahmed Marchouch ( let up : UPDATE)

Geheel in stijl met wat nieuwe Nederlanders doen, indien zij menen onheus bejegend te worden, klaagde de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch over het feit dat hij wandelend met zijn familie over de Gran Via in Madrid door 2 agenten werd aangehouden , zich moest identificeren zonder opgave van reden, er foto’s van zijn paspoort en die van zijn familie werden gemaakt en de politie weigerde hem hun personeelsnummers te geven. Er is hier sprake van “etnisch profileren” vond Ahmed en voelt zich slachtoffer. ( bron AD )

Bekend is , dat niet van oudsher Nederlanders zich maar al te graag in de slachtofferrol geplaatst zien.  Te lang naar een Marokkaan of Turk kijken kan je zo maar een klap of erger opleveren, want je keek immers te lang en dat is de eer van dit soort lieden te na. Allemaal met schoenmaat 54 door de wereld stappen met dito lange tenen.

Maar Marchouch weet waar hij over praat. Na een schitterende carrière bij de Amsterdamse politie, hij schopte het zelfs tot Brigadier, vertrok hij namen de PvdA naar de Tweede Kamer, hetgeen gelijk weer eens het niveau , en dat geldt niet alleen voor Marchouch, van uw volksvertegenwoordigers aantoont. Daarna zonder enige bestuurlijke ervaring, hetgeen toch altijd weer gevraagd wordt, indien er een burgemeester positie vrij komt, burgemeester van Arnhem.  Overigens slechts schone schijn , zie Amsterdam, Rotterdam en nog menig andere plaats in Nederland, waar dankzij de politieke partij baantjes carroussel  altijd wel een plekje vrij gemaakt kan worden.

Opvallend is dat de Nederlandse politie nog niet zo lang geleden burgers opriep verdachte personen ( anoniem) aan te geven. En verdacht waren o.a. ook weer volgens de politie,  capuchon dragers in te grote patserbakken, te dure horloges, en met een opvallend uiterlijk.

Wat is “etnisch profileren” in geval van een staande houden ? Het houdt in dat personen die duidelijk niet van echt Nederlandse afkomst zijn, alleen op basis van dat afwijkende uiterlijk worden aangehouden en zich moeten identificeren.

De achtergrond is dat het percentage overtredingen van de wet in allochtone kringen aanzienlijk hoger ligt dan bij autochtone Nederlanders. Zo eenvoudig ligt dat.

Nu is dat aanhouden via die “ethnische profilering ” in Nederland verboden, ofschoon zoals uit het voorafgaande blijkt, de politie het zelf ook niet zo nauwkeurig weet. In b.v. Duitsland werd een 28 jarige man van Midden Oosterse afkomst , hetgeen duidelijk zichtbaar is, telkens indien hij stations in Keulen of Düsseldorf binnen wilde gaan, vaak aangehouden en dus klaagde hij de regering van NRW aan dat het hier om etnisch profileren ging. De rechters gaven hem gelijk ! De politie echter was het er niet mee eens en verwees naar rellen rondom de stations, de groeiende criminaliteit onder  anders ogende en wat meer getinte buitenlanders  en vindt dit een goede reden om indien er sprake is van mogelijk risico dit soort personen voor een routine controle aan te houden, hetgeen nu weer aan de rechter zal worden voorgelegd.

Terug naar die arme Ahmed op de Gran Via, een van de hoofd winkel en wandelstraten in Madrid, hetgeen natuurlijk het nodige  criminele volk aantrekt, dat in zeer veel gevallen door hun etnisch anders uiterlijk dan van een Spanjaard opvalt. En wat blijkt ?

Las zonas calientes de la delincuencia: 7.300 robos al año en el centro de Madrid

La Policía señala los lugares más castigados por los rateros, que cometen entre 140 hurtos y 10 atracos a la semana

Los atracos suman más de 500, con una media de entre 7 y 10 a la semana. Los rateros suelen escoger los barrios mencionados y, de forma más precisa, las calles de la Gran Vía, Carretas, Preciados, El Carmen, Montera, carrera de San Jerónimo, Las Cortes, Fuencarral, la Puerta del Sol, la plaza de Santa Ana y la zona de los museos (tramo de paseo del Prado).

Is het duidelijk ? 7.300 roofpartijen in het centrum van Madrid waarvan de GranVia ( rood ) een deel uitmaakt. Bron de Spaanse krant ABC.

Zou het dus, meneer Marchouch alvorens u zich naar uw landsaard gewoonte gelijk loopt te beklagen, mogelijk zijn, dat u , ook al wandelde u daar gewoon door uw uiterlijk de aandacht trok van patrouillerende Spaanse agenten ?

Zou het mogelijk zijn meneer Marchouch, dat deze agenten niet de softie mentaliteit hebben van hun Nederlandse collega’s , dus gewoon op hun gevoel  afgingen en datgene deden waarvoor zij in dienst zijn ?

En zou het tenslotte meneer Marchouch niet zo kunnen zijn, dat het hele geleuter dat in een met name door uw partij, de PvdA geniveleerde landschap in Nederland wel van toepassing is, in een land als Spanje gelukkig nog niet telt ?

En, misschien had u uw burgemeestersketting om moeten doen alvorens aan uw wandeling te beginnen, een goede reden om aangehouden te worden, want iedere agent zou zich toch afvragen hoe komt die man aan een dergelijke ketting , net als een horloge of  auto, een vraag die wij overigens om geheel andere reden, maar boven al toegelicht volkomen delen.

Maar toch nog een prettige vakantie in uw thuisland !

Update :

En wat het met een sterretje gemarkeerde woord leugen betreft, dit is de tekst die het Spaanse persbureau EFE aan de Spaanse media verspreidde en waarin o.a. het volgende stond

El político, que también fue un alto oficial de la Policía Nacional destinado durante diez años en Ámsterdam, pidió el número de identificación a los agentes, que le permitieron a él y su familia marcharse sin ninguna acusación concreta después de unos 15 minutos.

“een hoge politiefunctionaris ????? ” Marcouch was gewoon Brigadier, de rang nummer 3 nadat je de opleiding hebt gevolgd. Agent, Hoofdagant, Brigadier , u kent ze wel die mannen met die dikke stapzolen die mistroostig door de straten lopen op zoek naar iemand wiens achterlichtje het niet doet.

En Nationale Politie ? Wederom NEE, want Marchouch was werkzaam bij de Amsterdame politie en niet de KPN.

Twee leugens van deze “gedizzkrimineerde ” nieuwe Nederlander, maar ja het zit in het (partij) bloed, maar je kunt er wel burgemeester mee worden.

 


12 Reacties

 1. Tonnie van der Heijden zei:

  Heel goed dat ze in Spanje controleren, onze watjes durven dat niet.
  Ik geloof als ie zijn ketting om doet ,hem toch niemand geloofd omdat ze dan denken hij heeft hem gejat.
  Dus beter maar voor altijd terug naar je land van herkomst en nooit meer terug komen. dank u wel ikke niet begrij,jij discrimineert.

 2. Fado zei:

  Jammer, hij was wel de goede richting uitgegaan…. richting zuiden.
  Wat een wereld, wellicht met twee paspoorten en dan ook nog ,,burger”meester. Soms, heel soms schaam ik mij om Nederlander te zijn !
  Maar wat moeten wij er aan doen ? Ach, als mijn haar maar goed zit….
  Zoals iedere Nederlander blij is dat die Sahara temperaturen voorbij zijn, zou ook,inderdaad, iedere Nederlander blij moeten zijn dat alle gelukzoekers verdwijnen. Back to their roots.

 3. J. Zorn zei:

  Prima en bovendien goed onderbouwd verhaal. Maar of het doordringt tot de groep die zich het zou moeten aantrekken? Meneer Marchouch zou zich waardiger kunnen gedragen, al was het maar om het goede voorbeeld te geven aan Marokkanen die in hem een voorbeeld zien.

 4. Jan zei:

  Meneer Marcouch zou er beter aan doen om een compliment te geven aan de Spaanse autoriteiten die hun werk doen en voor zijn veiligheid zorgen. Hij doet dat toch ook in Arnhem, of meet hij met twee maten?

 5. Eelke Piers zei:

  Voor zover ik weet is het de politie verboden om zonder aanleiding naar indentiteitsbewijs te vragen

 6. Sé Paratist zei:

  @Tonnie van der Heijden..
  Grappig om zo op buitenlanders af te geven en dan zelf zó slecht Nederlands schrijven….
  Schaam je, Tonnie…

  Ben het verder wel met de strekking van het artikel en jou reactie eens….

 7. joMMy zei:

  Wat doet het relaas van Marchouch er toe?
  Significant is wél dat Nederland een stuk leefbaarder wordt zónder al die uitkeringstrekkers uit Anatolië of het Rifgebergte.
  Wat een rust en vrede alom.
  De Marokkaanse-patsertjes zitten nu -net als de overige ettertjes- in hun thuislanden de grote meneer uit te hangen van het -speciaal voor hun vakantie- geroofde geld en vertellen daar vol bravoure -én geheel volgens waarheid- dat ze in “Hollandi “ kunnen doen en laten wat ze willen, zonder dat men het aandurft om hen op hun gedrag aan te spreken.

  Ik vind het momenteel wel best zo.
  Heb samen met mijn echtgenote een bezoek aan de wekelijkse markt gebracht en genoten van de rust. Alle bezoekers ontspannen en vriendelijk voor elkaar of samen op een terrasje, zonder de daar doorgaans altijd aanwezige, in sombere colbertjes gestoken snorremannen, welke tot wanhoop van de uitbater in de regel vele uren achter één kopje koffie zitten .
  Géén drommen hinderlijke – veelal in zwarte doeken gewikkelde- plompe, naar uien en prei ruikende vrouwen, die zich luidkeels afdingend verdringen rond de kramen van de marktlui, daarbij alles betastend.
  Geen rondvliegende stukken kibbeling en uitgespuwde visgraten op de neuzen van je schoenen.
  Gewoon weer de wekelijkse marktdag, zoals die lang geleden heel gewoon was.
  Zonder er voor hoeven te waken om door een kameel (in dit geval de -drijver dan) in je nek gekotst te worden.

  Heer Marchouch -jij triest overblijfsel van een ooit zo rampzalige partij: neem a.u.b. een voortrekkersrol en spoed u zuidwaarts naar de troosteloze zandbak waar u ooit in bittere armoede achter een voertrog verwekt werd.

  Een momenteel dankbare, échte Nederlander.

 8. Jan zei:

  @Eelke Piers, goede vraag, wij hebben een identificatieplicht, iedere Nederlander moet op elk verzoek van een bevoegde autoriteit ID, paspoort of rijbewijs kunnen tonen.

 9. nobody zei:

  Marchouch weet waarschijnlijk niet !!! dat er in NL een vette kamelenbelasting bestaat mocht hij en zijn trawanten hier langer blijven verpozen.

  Voor joMMy een dikke knipoog

 10. Jan zei:

  @ Eelke Piers, ter aanvulling onderstaand overheidsnieuws over de identificatieplicht.
  Wat is de identificatieplicht?
  De identificatieplicht houdt in dat iedereen vanaf 14 jaar een geldig identiteitsbewijs moet kunnen tonen als de politie daar om vraagt. Ook andere ambtenaren die toezicht houden op de naleving van wetten, kunnen u vragen om een geldig identiteitsbewijs. Bijvoorbeeld boswachters, belastinginspecteurs en milieu-inspecteurs. De identificatieplicht geeft de politie of toezichthouders niet de bevoegdheid zonder reden uw identiteit te controleren.
  Strafbaar zonder identiteitsbewijs
  Als u geen origineel en geldig identiteitsbewijs kunt of wilt laten zien, bent u strafbaar. U loopt het risico op een boete. Dit staat in de Wet op de uitgebreide identificatieplicht.
  Toonplicht of draagplicht
  U heeft geen draagplicht, alleen een toonplicht. Omdat u het identiteitsbewijs verplicht moet kunnen tonen, betekent het in de praktijk dat u altijd een identiteitsbewijs bij u moet dragen. Het verschil tussen een draagplicht en een toonplicht is dat de politie bij een draagplicht bevoegd zou zijn u ook zonder reden aan te houden om uw identiteit te controleren.

 11. Ad zei:

  De politie zou u kunnen opbrengen als er geen id-bewijs aanwezig is, teneinde zich op het bureau van uw identiteit te kunnen overtuigen, ik kan mij wel uitgeven voor Pietje Puk. Anders kan ik mij ook wel bij het AZC aanmelden als blanke Tamil, en ingeval van afwijzing het later nogmaals proberen als Suit- Afrikaander boer; in deze tijden hoeft niemand mij op m’n bruine ogen te geloven.

Comments are closed.