Duitsland juicht over afspraak met Spanje inzake terugsturen asielshoppers, maar te vroeg !

De Duitse krant “die Welt “plaatste een artikel met de ronkende titel ” Spanien nimmt registrierte Migranten aus Deutschland zurück” en daarmee moet de Duitse lemming die door de “wir schaffen das “sprookjes van Mutti Angela even twijfelde aan de wijze woorden van de Duitse Führer toch weer op het rechte pad geleid worden.

Reden genoeg voor talloze Nederlandse alternatieve “journalisten” het nieuws over te nemen, zelfs met het woord “Breaking “er voor, want wat goed is voor Berlijn is uiteraard goed voor Den Haag en van enige talenkennis en eens even doorzoeken is er bij het huidige “journaille “weinig meer te bespeuren.

Tel daar nog bij op dat Mutti a.s weekend op bezoek gaat bij de nieuwe Spaanse socialistische premier Pedro Sánchez, die met zijn familie vakantie houdt in een Finca gelegen in een Spaans natuurpark in Andalusië, dan moeten de Duitsers er wel van overtuigd zijn, dat er van de door ons reeds aangekondigde eerste nieuwkomers uit Spanje die zich in Duitsland en ook in Nederland  hebben gemeld toch net zo’n grote dreiging uitgaan als het realisten en wakkere burgers die nog wel bij zinnen zijn dat zien. (foto van het buitenverblijf van de Spaanse premier Las Marismillas)

Kortom toch nog goed nieuws, of…… was het weer het bekende rookgordijn ?

Dat laatste is het geval.

Een asielshopper komt in Spanje aan en wordt daar geregistreerd. Daarna besluit hij en laten we hem voor het gemak Obama noemen, toch maar door te reizen naar Duitsland, daarbij terzijde gestaan met een gratis door u betaalde  bus ticket van het Spaanse Rode Kruis. Om in Duitsland of Nederland te komen, moet Obama door Frankrijk naar Duitsland of zo u wilt nog met België erbij naar Nederland. Volgens het Verdrag van Schengen dat vrij verkeer van personen en goederen binnen de EU regelt kan dat. Maar wat doet die Franse of Belgische grenscontroleur ? In principe moet die Obama al tegenhouden en terug sturen naar Spanje. Goed , de Fransman of Belg is net even plassen en Obama komt wel bij de Duitse grens. Maar ook daar is Heinrich die de grens bewaakt even een Curry Wurst mit Pommes eten en zo komt Obama Duitsland binnen. De vraag is nu meldt hij zich bij de autoriteiten ? Zo ja loopt hij het risico te worden teruggestuurd en dat is beslist niet de Finca waar hij met Sanchez en Mutti eens over zijn toekomst kan praten. Meldt hij zich niet, het meer aannemelijke scenario, duikt hij onder en verdwijnt in de illegaliteit.

De afspraak tussen Spanje en Duitsland is op 6.08 gesloten en gaat 11.08 in. Onbekend is of Mutti die dan toch toevallig naar Spanje gaat ook gelijk al de eerste asielshoppers  meenneemt, want eveneens in de gemaakte afspraak staat dat Obama en Co binnen 48 uur moeten worden teruggestuurd .

Slechts zeer domme asielshoppers zullen zich nog in Spanje laten registeren, waardoor ze het zeer kleien risico lopen, indien al opgepakt teruggestuurd te worden. De rest zoekt het zonder registratie zelf uit.

Interessant is te weten dat juist de partij van Merkel, de CDU elke controle aan de Duitse grenzen heeft tegengehouden, dus is de hele afspraak een wassen neus, maar slechts de broodnodige poging om het dalende imago van Merkel weer wat op te kalefateren.

Overigens stelde de Spaanse Minister van BuZa Josep Borrel voor Afrikaanse landen een voorstel te doen, om voor iedere afgewezen asielshopper die wordt teruggenomen er gelijk ook een nieuwe uit het zelfde land op te nemen om deze middels door de EU betaald, te laten studeren. De minister doet zijn naam eer aan hij had kennelijk te veel op toen hij dit vertelde .


4 Reacties

  1. Jan zei:

    Dit is een ‘flutakkoord’ tussen Spanje en Duitsland en totaal overbodig. Puur voor de bühne. Geldt enkel voor de Beierse grens met Oostenrijk om Herr Seehofer en zijn achterban tevreden te stellen en om de AfD de wind uit de zeilen te nemen. En dat akkoord geldt voor een termijn van 48 uur als een illegale immigrant wordt opgepakt kan die worden teruggestuurd, wat als die in beroep gaat? Dat is toch al in het Dublin (III) akkoord geregeld! Iedere asielhopper kan nu al worden teruggestuurd naar het veilige land van herkomst. En de asielhoppers komen via Frankrijk. Waarom dan een bilateraal verdrag met Spanje en niet met Frankrijk, misschien omdat AM daar op vakantie is en met de MP Sanchez en zijn vrouw mw. Gomez heeft gesproken. Las dat de vrouw van de MP van Spanje adviseur ‘fundraising’ is voor Ngo’s, zegt genoeg.

  2. Jan zei:

    @Andre, Müller zegt nogal wat, dat is echt tegen het zere been van Frankrijk. De landbouw in Frankrijk wordt immers al decennia op de been gehouden door EU subsidies en met hoge importheffingen voor landbouw- en vleesproducten uit Afrika.

Comments are closed.