Hoe de politie met zich laat sollen en de gevolgen voor de samenleving (video)

Geen respect  meer voor de politie en aan de andere kant een hopeloos falende opleiding voor agenten, dat is de conclusie die je mag trekken uit de schokkende videobeelden van een politie optreden in de Duitse stad Plauen, hetgeen echter helaas ook de dagelijkse kost is voor de Nederlandse politie.

Allereerst de video die toont waar het mee begon. De politie in de Oostduitse stad Plauen trachtte een 25 jarige Libiër aan te houden. Wat hierna gebeurde was een geweld escalatie, waarbij er aan beide zijden, maar met name aan de kant van de politie rake klappen moesten worden geïncasseerd. Dit zijn zoals geschreven beelden die u ook haast dagelijks in Nederland tegenkomt, als de politie tracht met name jongelui van allochtone afkomst voor zeer eenvoudige zaken aan te houden. Hier de eerste video met de beelden van de gebeurtenissen in Plauen :

De beelden tonen dat iedere vorm van respect voor de handhavers van de orde is verdwenen, en de personen die worden aangehouden een loopje met hen nemen, wetend dat indien de politie “harder “zou optreden er onmiddellijk gratis d.w.z. door de gemeenschaap , dus door  u betaalde rechtshulp aanwezig is en in veel gevallen slappe met name links georiënteerde officieren van Justitie en rechters ,  de daders gelijk geven en de politie met lege handen laten staan. Overigens is dit ook mede een van de oorzaken waarom de sub Sahara inwoners die dagelijks de Spaanse enclaves Mellila en Ceuta inkomen niet door de Spaanse politie kunnen worden aangepakt. Ook in Spanje heeft de linkse politieke invloed het land naar de rand van de maatschappelijke afgrond geleid.

Hoe is dit probleem op te lossen, want zoals u begrijpt gaat het niet uitsluitend over een falende politie. Daartoe zal er “hogerop ” in de organisatie een “omdenken” moeten beginnen, waarbij orde, regelmaat, respect weer als een rode draad bij de het ontwerpen van regels, wetten en de uitvoering daarvan moet lopen. Die kans achten wij zeker in Nederland als praktisch uitgesloten.  De huidige generaties die dit zouden moeten doen, zijn op enkele uitzonderingen na zo verwend en lui geworden dat hier de resultaten van tientallen jaren geleden toen ouders zeiden, onze kinderen moeten niet worden bestraft, nee zij moeten op vroegtijdige leeftijd reeds zelf beslissingen en verantwoordelijkheid nemen, zich nu wreken.

En om nog even terug te keren naar Plauen, inmiddels is uitgekomen wat wij hier boven reeds schreven, de politiemannen moeten zich nu gaan verantwoorden voor hun “harde optreden “, want de aanklachten vliegen het raam uit.  Denk nog even terug aan het harde optreden van de politie bij de arrestatie van Mitch Henriquez, die spijtig genoeg door een wat te harde klemgreep kwam te overlijden. Maar deze escalatie was niet noodzakelijk geweest had hij zich gewoon fatsoenlijk gedragen en niet gedreigd met de aanwezigheid van een wapen. Uitspraak rechter, de agenten kregen 6 maanden voorwaardelijk , er was overmatig geweld toegepast !

Een kijkje bij de wijze waarop de Amerikaanse politie dit soort zaken behandeld zou verhelderend zijn voor onze “Pamper industrie ” overheid.

De overheid tracht e.e.a. tegen te gaan door nog meer camera toezicht te installeren, maar dat is een zacht middel tegen de steeds groter wordende kwaal. De “geïmporteerde ” culturen zijn slechts voor een rede vatbaar, net als in hun eigen land, keihard aanpakken en daartoe lezers, ontbreekt het bij veel Nederlanders en zeker de ambtenarij en politiek aan het broodnoodzakelijke lef.


4 Reacties

 1. andre zei:

  Dit is de anarchie die ze zo graag in Bruxxel zien. Iedereen voor schut en over de zeik zodat de psychopaten heerlijk kunnen blijven zitten en lekker doorgaan waarin ze goed zijn. “Liegen en stelen” Volgens Frans onbenul Timmermans is dit de toekomst en moeten we er maar aan wennen ofzo.

 2. Elvin zei:

  Iedereen weer op vechtsport, op de schietclub, wapens in huis.
  Alleen zo zul je in de toekomst kunnen overleven.
  Bereid je voor, want voor klagen is het nu te laat.

 3. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  De politie is een uitvoerend orgaan.

  Zo zijn de razzia’s op de Amsterdamse joden niet uitgevoerd door de Duitse bezetter maar door de politie van Amsterdam versterkt met de korpsen van Haarlem en Den Haag. En het mooie van zo’n uitvoerend orgaan als de politie is dat ze het morgen zó opnieuw zouden doen.

  Uit het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie: “Slechts twee (!) agenten hebben geweigerd aan de razzia’s op de joden mee te werken. Zij konden hun baan bij de politie behouden”.

  En voor dat soort betaalde viespeuken (“ik doe gewoon mijn werk mijnheer”) moeten we ook nog respekt hebben?

  Het moet toch niet gekker worden.

 4. Tallamaris zei:

  Nou ik heb geen respect voor ze ,mijn zoon werd door ze opgepakt en in het busje in elkaar gerost omdat hij schreeuwde dat zijn handboeien zo strak zaten en vroeg of ze wel normaal waren om zo agressief gedrag te vertonen .Dat was reden om hem met zijn hoofd aantal keren tegen raam te slaan en hem te schoppen hij was opgepakt omdat hij snachts op zn fiets in winkelstraat fietste.en tot 11 uur smorgens in cel opgesloten.Dat is waar ze goed in zijn burgertjes intimideren boetes uitdelen en als je ze nodig hebt mag je via internet aangifte doen.om te kotsen.En dan moet je trots zijn op zo een baan ,? Machtsmisbruik ik kan er geen respect voor hebben en dan die houding die ze aan nemen als ze je staande houden ,arrogantie ten top niets menselijks aan vraag me af hoe ze die onmensen selecteren,uitzonderingen daargelaten het voelt al lang niet meer als een oom agent voor de burger dienstverlenend nee voelt als intimiderend en angst voor politiestaat .

Comments are closed.