Regering betaalt gelukszoekers 3 weken betaalde vakantie naar land van herkomst.

Dit verhaal is niet verzonnen, ofschoon je het als buitenstaander niet zou geloven, als je er niet zelf getuige van was geweest. Een van uw redacteuren is  momenteel in Duitsland voor zaken en zag het land in tegenstelling tot zijn laatste reis 2 jaar geleden overspoeld met vluchtelingen .

De nieuwsgierigheid gebood mij her en der wat vragen te stellen , wat te lezen en hier het resultaat .Tot mijn stomme verbazing geeft de Duitse regering vluchtelingen zelfs drie weken betaalde vakanties  inclusief een retour  vliegticket naar de landen  waarvan zij beweren  die te  hebben moeten ontvluchten omdat zij onveilig zijn.

Met andere woorden, hoewel ze beweren dat hun leven in gevaar zou zijn als ze gedwongen zouden worden om naar huis terug te keren, betaalt de overheid hen voor een vakantie naar de plaats waarvan  ze beweren  deze ontvlucht te zijn.  Zo’n totaal krankzinnig overheidsbeleid kun je gewoon niet verzinnen. Ik ontmoette  iemand die bij de BAMF ( de Duitse vluchtelingenautoriteit)  werkt en  die bevestigde het verhaal. Asielzoekers keren dus voor “korte tijd” terug naar hun gevaarlijke vaderland!

Ik zocht of ik een artikel over het onderwerp kon vinden. Ik kwam erachter hoe in de meeste gevallen de overheid e.e.a. tracht deze te verdoezelen. Er waren slechts wat oppervlakkige berichten zoals  dat een woordvoerder van de Duitse federale dienst voor arbeidsbemiddeling zei: “Er zijn ons dergelijke gevallen bekend. Andere bevraagden probeerden dit schandalige handelen botweg te ontkennen dat voor het eerst werd gemeld door de toonaangevende Duitse krant Die Welt am Sonntag.  Vluchtelingen gaan op vakantie, waar ze  zeggen daar vervolgd te worden.

Het probleem wordt  versterkt door het feit dat vluchtelingen het land 21 dagen per jaar mogen verlaten, maar niet verplicht zijn om te zeggen waar ze naartoe gaan. Migranten zijn beschermd en hebben recht op “privacy”.

Bronnen in Zwitserland hebben hetzelfde probleem bevestigd. Tientallen asielzoekers die na hun vlucht uit een oorlogsgebied  een onderkomen in Zwitserland hadden gevonden, bleken op vakantie naar huis te zijn gevlogen. Met name burgers uit Eritrea, Syrië en Irak zijn de uitschieters.

Die Welt meldde hoe de overheid faalt . Er is geen communicatie tussen overheidsinstellingen. Als een adviseur van het arbeidsbureau bijvoorbeeld de informatie krijgt dat iemand naar Syrië wil, meldde Die Welt , dat hij deze informatie om redenen van gegevensbescherming niet hoeft door te geven.

Er is geen echt bewijs dat iemand in het land van herkomst werkelijk wordt vervolgd. Syrië was op zijn minst een oorlogsgebied. Er zijn mensen binnengekomen uit landen in Noord-Afrika en sub Sahara die niet in staat van oorlog verkeren. Als iemand 21 dagen op kosten van de regering op vakantie gaat naar de plaats waaruit hij of zij is gevlucht, is hij of zij volgens  mijn bescheiden mening  geen vluchteling.

Maar het falen en de onbekwaamheid van de overheid , daar wordt niet over gepraat.

En in Nederland ? Het ministerie van Justitie zegt tegen desgevraagd o.a. tegen de Elsevier,  dat het onderzoek loopt naar statushouders die in land van herkomst met vakantie gaan, maar men nog niemand heeft kunnen “betrappen” ook geen vluchtelingen uit Eritrea, terwijl dit volop in de MSM vermeld staat.

Begrijpt u het allemaal nog?

 


33 Reacties

 1. Tonnie van der Heijden zei:

  Prima gedaan maar dan wel in je land van herkomst blijven en nooit meer terug .
  Zie je wel de gemiddelde Nederlander heeft in het begin al gezegd “terug” en geen
  mensen zomaar in ons land een woning geven met alle toeters en bellen.
  ZE HADDEN GELIJK.

 2. Hoeder zei:

  Wel continu zeiken over te blank dit en te blank dat. Maar zijn zwart, dus zielig en dus moet het kunnen. Hoe gestoord kun je zijn en doorslaan met dat policor gedoe. Kijk naar wat er in Zweden is gebeurd en nu in Spanje.

 3. Sylvia zei:

  Ik kom uit Indonesië en wil ook voor 3 weken GRATIS op vakantie uit het land van herkomst. O ik weet het al ik moet zelf betalen ik krijg niets gratis.

 4. Henk zei:

  Dit is belachelijk dat de Nederlandse regering dit doet .kunnen we ook onze vakantie terug kan krijgen.

 5. Barbara Marquart Scholtz zei:

  De overheid betaalt de vakantie in het thuisland???
  Denkt de overheid soms dat de burgers compleet imbeciel zijn en niet weten
  wie die vakanties uiteindelijk betalen?

 6. Sarah zei:

  Wij krijgen toch vakantiegeld .
  Of is dat niet zo

  Dat sonmogelijk van jullie niet goed met geld om kunnrn gaan. ..waardoor jullie vakantie geld moet opofferen aan instanties waar jullie schuld aan hebbrn…
  Dus vind dit niet verkeerd. .

  Wat is hier nou mis mee.

  De mensen laten wennen aan hun land van herkomst waar eerst veel problem zijn..
  Zodat ze straks het veilig gevoel kunnrn hebbrn om voorgoed daar terug te keren.

 7. Onze Lasser zei:

  Vreemde zullen u land verteren…..ze willen wel onze lusten maar niet onze lasten….mensen leest de boeken en columns van Professor Bob Smalhout en natuurlijk niet te vegeten Onze Proffessor Pim Fortuin….allemaal voorspeld en ook niet te vergeten de uitspraak van jaren geleden van onze toenmalige Koningin Juliana…weet u het nog .Nederland is ten dele vol….EN NOG WILLEN WE ER NIET AAN !!!

 8. jopie zei:

  Dan wil ik ook 3 weken in land van herkomst gratis vakantie. Doe maar een Centerparcs huisje.

 9. H de Vries zei:

  Heb altijd gezegd dat meer dan 80 procent gelukzoeker is. Ze kosten meer dan ze opbrengen, daarbij wordt het leven van iemand met een uitkering, ouderen en gehandicapten ondragelijker. Er is één optie daar laten blijven en de rest zonder uitkering weer terug schoppen.

 10. Joke van K zei:

  Ik woon in Zuid-Afrika en ben nog steeds Nederlander. Zou de regering mij ook 3 weken vakantie gunnen en betalen om mijn vaderland weer eens te bezoeken. Ik verdien het echt!

 11. Sini zei:

  SARA WEET NIET WAAR JE VANDAAN KOMT.
  MAAR LEER EERST EENS FATSOENLIJK
  NEDERLANDS SCHRIJVEN.DAARBIJ SCHANDALIG WAT ER WAT HIER EN HEEL EUROPA MET DAT VOLK GEBEURD. GEWOON LUI LEKKERLAND.

 12. nobody zei:

  Op deze warme dag met een zonnesteek op komst denk ik vergenoegzaam:

  De bron van welbehagen begint eindelijk op te drogen hier in het koude brrrrrr kille West Europa voor al die miljoenen gelukszoekers, die dachten hier het Paradijs te vinden …. maarrrrr heimwee is een ziekte. En tja ziekte is overmacht, dus een gratis vakantie terug naar de stoffige paden en lege waterputten is een zeer welkome afleiding.

  Mijn zonnesteek is een feit.

 13. Kaat zei:

  Ja mijn man verdient vakantiegeld voor de eigen bijdrage van 3 personen 385, euro te moeten betalen, zijn al 10 jaar niet meer weg geweest begrijpt u Sarah nu hoe dat komt.

 14. only you zei:

  Vijf jaar geleden kwam ik er achter d dat zgn vluchtelingen uit Algerije regelmatig naar thuisland gaan, orthodoxe islamgelovige, met eelt op voorhoofd dan weet je het wel, bijdrage aan deze samenleving nul komma Nul?

 15. Annemarie zei:

  Dit is helemaal waar. Ik woon in een straat met 80% buitenlanders, zoals Irak, Iran, Armenië enz. En allemaal door doodleuk op vakantie naar eigen land en dan soms nog 2 keer per jaar. Wat doen we hier toch fout Nederland?

 16. joMMy zei:

  Lieve @Sarah: Onder welke steen ben jij vandaan gekropen? Het lijkt me nu eenmaal niet dat jij de diepe borden hebt uitgevonden.
  Het zij je vergeven….

 17. J. Breudend zei:

  Wat een belachelijk verzonnen verhaal. Ik wordt misselijkheid van zo’n Trump verhaal. Discriminatie ten top. Ik hoop voor alle vluchtelingen dat ze ooit kunnen terugkeren naar hun land, en hun familie. Dat gun ik ze van harte.

 18. Joop ter Haar zei:

  Ouderen haal alle spaarcentjes van de banken . Straks ben je die ook nog kwijt.
  “Mevrouw” Sharon Dijkstra heeft tegen Pim Forteyn ook al eens in een gesprek voor de t.v geopperd destijds .Dat jullie spaarcenten de jeugd toekwam Maak op en ga genieten,

 19. check zei:

  Heeee Breudend,

  Omdat jij het allemaal zo goed weet en WIJ dus niet sporen stel ik voor dat JIJ vanaf nu alle kosten van dat gajes voor je rekening neemt en ook even in je hut huisvest. Man ga terug naar je inrichting ze zoeken je !

 20. Jan zei:

  Europa zijn leiders zijn ziek.wordt tijd dat ze allemaal naar een opvang tehuis gaan.en er nooit meer uit komen.

 21. Harry zei:

  Sarah jij bent niet helemaal goed volgens mij. Hij durf je een Nederlandse af te rekenen op alle kosten die wij werkend Nederland moeten betalen. Om die zogenaamde vluchtelingen te onderhouden en jij legt de schuld bij de Nederlanders. Jij spoort echt niet.

 22. Essepes zei:

  @Sarah, vakantiegeld ‘krijg’ je niet…
  Dat spaar je op door te werken. Volgens jouw beredenering zouden dus óf zij net zo veel gewerkt moeten hebben als wij met een normaal aantal uren, gedurende een vol jaar , om aan dat bedrag te komen, óf zouden wij net als zij, een vakantie cadeau moeten krijgen, mits natuurlijk klopt wat hier vermeld word.
  Kind toch… Ik hoop dat je op zn minst een leuk bekkie hebt, want om het intellect hoef je het niet te proberen..
  Dus ik sluit me aan bij @joMMy en bied je alvast een steen uit mijn tuin aan.
  *pfff….zoveel onwetendheid dat het bijna pijn doet*

 23. Henri Hodenius zei:

  Van Kooten en de Bie wisten dit al in 1986.
  De heer Fortuyn heeft de regering hier ook al voor gewaarschuwd, ook ome Geert probeert dit duidelijk te maken.

  Gasten uit genoemde landen hebben totaal geen waarde en voegen niets toe aan onze maatschappij, non voleurs!!

  Het is dat wij niet masaal de straat op gaan om dit aanhangig te maken aan ónze regering, zoals wel in Hongarije en andere landen gebeurd, daar heeft het ook een positief effect dus….

 24. Ad zei:

  Belachelijk kijk meneer Rutte zo gebeurt en niet kunnen uitzetten geloof er niets van als ze terug komen het land niet inlaten als het niet veilig is dan gaan ze echt niet terug en zeker niet op vakantie dus alles lekker terug sturen wij moeten alles zelf betalen en die klaplopers krijgen alles

 25. formidabele zei:

  Deze vreemdelingen hebben gek genoeg allemaal de meest geavanceerde iphones en terwijl ze aangesproken worden, blijven ze constant in contact ermee, net of dit bij de beleefdheidsregels hoort?
  Mogelijk dat ze ermee geboren zijn?

 26. Emma zei:

  Mee eens dat dit niet kan.

  Mee eens dat men dan blijft in het land van herkomst en het helpt weder op te bouwen. (Ik denk aan sirie)

  Maar het woord vakantie is wellicht wel onhandig gekozen daar de mensen niet hun land bezoeken voor vertier en plezier maar kapotgeschoten huizen en uit elkaar gerukte families en familieleden die vóór hun komst allang dood en begraven zijn.

 27. Jan zei:

  @Emma, ik begrijp U maar we hebben al een financiële terugkeerregeling van extra premie € 3500 per persoon met behoud van uitkering. Hele dorpen in het Midden-Oosten, Marokko en Turkije leven daarvan. Op onze kosten.

 28. Marijke zei:

  Dat gebeurd in nederland ook.Op vakantie naar somalie hoe zo was ik daar niet veilig.Profiteurs .

Comments are closed.