Tienduizenden Roemenen voor de 2e dag op rij de straat op

In de Roemeense hoofdstad Boekarest zijn vandaag opnieuw tienduizenden mensen de straat opgegaan, waarbij ze het ontslag van de regering onder leiding van de sociaaldemocratische PSD eisen. De betogers zijn niet te spreken over het politiegeweld van gisterenavond. Toen vielen er honderden gewonden bij een manifestatie tegen corruptie.

De Roemeense regering begint zich ernstig zorgen te maken over de aanhoudende onrust in het land. De Roemenen hebben met demonstreren “een traditie” op te houden, want wie herinnert zich niet de protesten die uiteindelijk na een rechtszitting van slechts 1 uur leidden tot de executie van de Roemeense president  Ceaușescu op eerste kerstdag 1989 ?

Volgens persagentschap Mediafax raakten vrijdagnacht 452 personen gewond, onder wie 35 politieagenten. “Weg met de regering!” en “Rechtvaardigheid, geen corruptie” werd er zaterdag gescandeerd door de massa betogers. Niet alleen in Boekarest, ook in andere steden werd er opnieuw betoogd, waaronder Sibiu en Timisoara. Volgens lokale media kwamen er zo’n 30.000 mensen op straat. De ordediensten waren opvallend minder zichtbaar.

Gelukkig dat u in Nederland een uiterst correcte regering, kamerleden en ambtenaren hebt, zodat dit soort uitspattingen u bespaard zullen blijven.

Dat verklaart mede dat Nederlanders tot de meest gelukkige mensen ter wereld kunnen worden geteld. Brood en spelen, daarna oogjes dicht en  snaveltjes toe, slaap lekker !


2 Reacties

  1. formidabele zei:

    @Johan, binnenkort moeten we onder een dictatuur gezet worden, dat de EU dit al aan zijn burgers oplegt wil nog niet zeggen dat al de nationaliteiten hiermee eens zijn?

Comments are closed.