Aantal asielzoekers uit EUROPESE landen stijgt

Terwijl als je het hebt over asielzoekers haast automatisch richting het Midden Oosten en Afrika wordt gekeken is er een duidelijk stijgend aantal asielzoekers afkomstig uit wat geografisch gezien Europse landen  genoemd worden. In de afgelopen 12 maanden bedroeg dat aantal naar schatting circa 100.000 .

De meesten waren afkomstig uit Albanië, Turkije, Rusland, Georgië Oekraïne, Armenië en nog een aantal landen in de verre oostelijke uithoeken van Europa.

In slechts 18% van alle aanvragen tot asiel werden deze ook toegekend, waarbij het in alle gevallen om landen van herkomst ging die als “veilig “worden betiteld.

Met name Frankrijk en dan pas op de 2e plaats Duitsland zijn de favoriete bestemmingen, waarbij de Fransen toch wat meer gepokt en gemazeld in hun acceptatiebeleid dan de Duitsers, in principe al geen onderdak meer willen verlenen aan personen afkomstig uit de bovenstaande landen.

Nu kunt u de vraag stellen, waarom kunnen deze mensen toch een poging wagen om asiel aan te vragen ? In principe staat het iedereen, dus ook u vrij om ergens asiel aan te vragen , een overblijfsel uit het VN vluchtelingenverdrag  door de meeste landen getekend in 1951/52, toen de hele wereld na de oorlog in beweging was geraakt.

Maar, het is relatief eenvoudig om in ieder geval asiel aan te vragen, of de aanvraag positief wordt behandeld is vraag 2 en vaak gaan daar 10 jaar procederen op volgen en gedurende die periode de aanvrager in het land van zijn keuze mag blijven, ook weer door de niet op de situatie aangepaste wet- en regelgeving.

Wij zetten even een aantal redenen om asiel aan te vragen voor u op een rij, alle voorbeelden zijn uit de recnte praktijk:

 1. een van de meest gebruikte, de afwijkende seksuele geaardheid die in veel landen verboden is
 2. een afwijkende politieke mening, waardoor de aanvrager zich bedreig of achtervolgd voelt
 3. een Irakees die verliefd was op een meisje in zijn dorp, de vader dat niet goedkeurde en hem bedreigde
 4. een reeds 10 jaar met een lopende procedure in België verblijvende juffrouw met 2 kinderen. Afkomstig uit Gabon werd zij als ongehuwde moeder in haar dorp vervolgd, reisde met 1 kind naar België waar zij een 2e op de wereld zette en daar ouders niet van kinderen gescheiden mogen worden, maar het 2e kind in België was geboren dus “mocht blijven” wilde ook de moeder niet vertrekken
 5. aan de grens komen zonder papieren  je naam niet meer weten, ook niet waar je vandaan bent gekomen en dus bij “gebrek aan de benodigde data kun niet meer terug naar waar ?
 6. de economische reden, de persoon kan geen werk vinden, heeft geen geld om te overleven dus, asiel

Kortom , mocht u het huidige klimaat in Nederland niet naar uw zin vinden, dan treft u beslist hierboven wel wat aan dat op uw situatie van toepassing is of met wat aanpassingen uw kansen doen toenemen mocht u op het idee komen “Ik vertrek “in de praktijk te gaan brengen.

 


8 Reacties

 1. Ron de Mooij zei:

  Ik denk er al hard over na om politiek asiel aan te vragen in hongarije. Die zijn nog normaal zeker met de donorwet, als het mispakt verplicht vaccineren en als klap op de vuurpijl; verplicht dna afstaan heerlijk land hebben wij…..

 2. Gerard P. zei:

  De ‘volksverhuizingen’ binnen de EU mogen er ook zijn.
  In het oosten geen werk of een veel te laag loon, in het westen de vooral economische onzekerheden rond Brexit.

 3. nobody zei:

  Ik blijf in Nederland.
  Ik ben geen vluchteling.
  Ik ben niet bang.
  NIEMAND die mij kan verdrijven.
  Dit is MIJN land en vertrek nooit.
  IK ben een vechter en daar sta ik voor.
  Kom niet voor mijn mooie blauwe ogen want ….

 4. nobody zei:

  Een belangrijke oproep aan de echte Nederlander in het buitenland.

  Spoed u zo spoedig mogelijk terug naar huis. Ik denk met name aan de tijger in Maleisië, prachtig mens wonende in de sloppenwijk van Rio, markant figuur zwemmende in het Panama – kanaal, een fervent aanhanger van Orban, etcetera, ik heb al stoelen gereserveerd in de Spitfire van de Friese Canadees, die u zo laag mogelijk Back Home terugvliegt. Er is nog een noodlanding op een piepklein eilandje in de zee bij Spanje om onze gabbertje op te pikken en u kunt landen op de (acht) baan in mijn achtertuin. De koffie staat klaar, mooier kan ik het niet maken. Inchecken is niet nodig.

 5. andre zei:

  Er is geen Rus meer die in europa wil wonen om de simpele reden dat het in Rusland beter vertoeven is. Voor bijvoorbeeld duitsland waren de aanvragen vanuit rusland om precies te zijn 0. Daarnaast zijn er 100.000 Duitsers die Merkel moe zijn en Duitsland per jaar verlaten. Door de achterlijke territorium drift vanuit de EU uitgevoerd door NATO schuiven de buitengrenzen steeds een stukje ver op. Puur strategisch zijn Georgie en Azerbeizjan voor de energie toeleveringen. En de EU bobo’s lopen er de deur plat en noemen dat dan Europees Nabuurschapsbeleid.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Azerbeidzjan_en_de_Europese_Unie

  Henri Deterding was de grootste financiele man achter Hitler, Royal Dutch Shell wilde de olie belangen hebben van Azerbeizjan en als ik deze ontwikkelingen zo zie dan is ze dat aardig gelukt.

  Het is voor alle gelukzoekers “schuif maar aan het is tijd voor Sesamstraat”

 6. Jantje zei:

  Waarom blijven allerlei verdragen, die lang geleden zijn ondertekend, de huidige generaties nog steeds dwarszitten.
  Trump geeft het goede voorbeeld en verklaart ze voor de slechtste verdragen ooit en begint aan nieuwe onderhandelingen. En terecht!

Comments are closed.