EU commissie voorzitter Jean Claude Juncker sluit pact met Sinterklaas

In zijn “State of the Union ” , door het EU vertaalbureau braaf vertaald in “Staat van de Unie ” gaf de in 2019 met drankverlof gaande voorzitter van de EU commissie Jean Claude Juncker een aantal punten, waardoor uw leven in de EU nog aangenamer gaat worden.

Deze keer geen stofzuigers, lampen of komkommers, nee de EU gaat een alliantie aan met Afrikaanse landen en wij tonen hier een aantal voor zich zelf sprekende citaten  van Juncker’s rede die overigen slechts door een dertigtal EU parlementsleden werd bijgewoond !

Voorzitter Jean-Claude Juncker verklaarde op 12 september naar aanleiding van zijn Staat van de Unie: “Afrika heeft geen behoefte aan liefdadigheid, maar aan oprecht en eerlijk partnerschap. Ook wij Europeanen hebben dit partnerschap evenzeer nodig. Vandaag presenteren wij een nieuwe alliantie tussen Afrika en Europa, voor duurzame investeringen en werkgelegenheid. In onze visie kan deze alliantie ertoe bijdragen dat de komende vijf jaar tot 10 miljoen banen in Afrika worden gecreëerd. Ik ben ervan overtuigd dat de talrijke handelsovereenkomsten tussen de EU en Afrika moeten worden omgevormd tot een vrijhandelsovereenkomst tussen beide continenten, als een economisch partnerschap tussen gelijken.”

De alliantie zal tot concrete resultaten leiden zoals het creëren van 10 miljoen banen in de volgende vijf jaar. Dankzij de financiële steun van de EU zal tussen nu en 2020 het volgende worden gerealiseerd:

 • 35.000 studenten en academici uit Afrika kunnen gebruik maken van Erasmus+ en nog eens 70.000 studenten en academici tussen 2020 en 2027, waardoor in totaal in tien jaar tijd het cijfer van 105.000 wordt bereikt.
 • 750.000 personen krijgen beroepsopleiding met het oog op de ontwikkeling van vaardigheden.
 • 30 miljoen mensen en bedrijven krijgen toegang tot elektriciteit dankzij de gezamenlijke investeringen van de EU in hernieuwbare energie en een verhoging van de capaciteit voor de opwekking van elektriciteit met 5 GW.
 • 24 miljoen mensen krijgen toegang tot wegen die in alle seizoenen bruikbaar zijn dankzij onze gezamenlijke investering in de vervoersinfrastructuur.
 • Naar verwachting worden 3,2 miljoen banen in Afrika gecreëerd in het kader van het plan voor externe investeringen, alleen al door de investeringsprogramma’s die gericht zijn op kleine en middelgrote ondernemingen.
 • Met een garantie van 75 miljoen euro, via één investeringsprogramma in het kader van het plan voor externe investeringen, worden 800.000 banen gecreëerd.

Kortom , de acties van de dappere Friezen afgelopen jaar brengen onverwacht dan toch een resultaat, aan ZWARTE Pieten zult u geen gebrek hebben.

Hoe bedenk je het!!!!


8 Reacties

 1. joepiejee zei:

  Wat een ruimhartigheid te bedenken dat de arme sloebers in Europa er nog harder op achteruitgaan?

 2. Ger de Vries zei:

  Vreemd dat die zelfde EU niet in staat is méér banen binnen de EU te creëren. En hoe denkt Juncker de Afrikaanse mentaliteit aan te passen aan die van Europa? Dus niet vrouwen met baby’s executeren als die andere denkbeelden hebben over humaniteit? Ook is het te verwachten dat Europese universiteiten niet zitten te wachten op hordes Afrikanen die met het minste geringste hun kapmes te voorschijn halen als iets ze niet zint. Overigens, legt hij dit voor aan de bevolking van de 30 lidstaten van de EU? In het kader van de EU democratie is daar zoals altijd waarschijnlijk niet al teveel kans op.

 3. Vrumt zei:

  Nu, dan weet je waar je het voor doet, kromliggen voor de rest van de wereld.

  Dus, de wekker kan nog lang niet verkocht worden.

 4. Henk zei:

  Kijk maar naar Jiskefet 1948 1949,
  gaat ook over niets maar dan wel van hoge kwaliteit,
  daar knap ik altijd van op…
  Dat hele EU parlement is gaslicht toneel,
  ergerlijk en om radeloos van te worden….

 5. Matt zei:

  Ach, Juncker zal ergens gelezen hebben dat China veel betere en echte investeringen doet in Afrika en is nu bang dat de EU ver achter zal blijven.
  Geen behoefte (meer) aan liefdadigheid??? Wat is er dan met al die miljarden aan ontwikkelingshulp, die België en Nederland in Afrika gespendeerd hebben gebeurd?
  Op een andere site las ik het enige goede wat Juncker voor ogen staat en dat is dat hij de €munt internationaal veel sterker wil maken tegen de $ en wil dat energie, olie en gas in euro’s worden betaald en niet meer in dollars.
  Het perfecte chantagemiddel van Trump word hiermee veel minder waard.

 6. Johan P zei:

  Jaja, klinkt leuk, maar het wordt weer niks.
  30 miljoen mensen die op electriciteit worden aangesloten? Geloof je het zelf? Olieleidingen, electriciteitsnetwerken, zonnepanelen, ze worden allemaal net zo snel gesloopt door de lokale bevolking om als onderdelen te worden gebruikt als je ze neerzet.
  En de EU die banen gaat creeeren? Waarom hebben ze dat dan niet eerst binnen de EU gedaan waar de economische malaise al decennia nauwelijks verbetering laat zien.
  En nog meer hordes afrikanen die een afrikaans niveau van opleiding hebben op onze universiteiten toelaten? Toegegeven, het niveau van onderwijs is de laatste decennia enorm afgenomen, maar dit is helemaal de genadeklap

 7. nobody zei:

  Kijk eens aan en luister, wij beste lieve Nederlanders, hebben “niemand” nodig want wij kunnen het alleen, het onderwijs is niet voor buitenlanders bedoeld, mijn ‘genen’ kunnen niemand veranderen.

  The State of the Union heeft zuplap jucklar dit gezegd? of een soror zonder snor, whatever, ik ben ik.
  Mijn Land laat ik niet kapot maken door ook maar iemand met een pakje aan (aapje op schouder ergerns op de foto in een ver vakantieland).
  Iedereen is welkom bij mij in mijn home, wel met goede bedoelingen.

  Kijk eens aan, waar ben ik mee bezig, pardon voor de inboorlingen, maar ik mag toch ook pardon zeggen: Pardon dat ik zei: aapje op schouder.

  Zolang ik nog niet afgeslacht wordt door de wreedste apen ter wereld, ga ik nu lekker slapen en De Beren gingen weer Brood Smeren.

  Trusten.

 8. Gerard P. zei:

  Symbolische slag in de lucht van een idioot. Krijgt hier volop de ruimte. En vervolgens natuurlijk de zwarte pieten en de apen.

  Maar over de funeste, eigen Nederlandse inbreng voor het grootkapitaal geen woord.

  Nederland (dus WIJ) heeft een flink aandeel in oorlogshandelingen en terrorisme, dus ook in het aanwakkeren van migratiestromen.

  Als lid van de coalitie bombarderen wij her en der naar hartenlust onschuldige burgers.
  We delen jarenlang geld en materieel uit aan opstandelingen, van wie we weten dat het terroristen zijn.

  Onze grote banken zijn witwasserijen, waar jarenlang enorme kaptalen aan zwart, crimineel geld door de molen gaan, dat ook wordt gebruikt ter ondersteuning van het internationale terrorisme.

  Geldt ook voor duistere winsten van multinationals via trusts en brievenbussen, gedekt door geheime afspraken met de belastingdienst.

  Bestaat er een arroganter en schijnheiliger volk dan de Nederlanders?
  Uitglijden over de bananenschil van een ander, maar zelf met kokosnoten gooien.

  We wisten het niet? Lees dan ook eens de gewone krant!

Comments are closed.