Nederland, cocaïneland een land op trots op te zijn, Rutte

Zo maar twee berichten in een Nederlandse krant ( de VK) en de Belgische Knack. En…. men is het eens met elkaar, Nederland al vaker het Cocaïne land van Europa genoemd , is dat inderdaad.

De Antwerpse burgemeester Bart de Wever windt er in beide kranten geen doekjes om. Antwerpen heeft Rotterdam van plaats 1 als importhaven van cocaïne verdreven maar en wij citeren:

‘De cash die bij ons in de cocaïnehandel omgaat, is enorm’, zegt De Wever. ‘Waar we vroeger over families spraken die bijverdienden, die in het theehuis de cannabis aan de man brachten, heeft de coke nu alles veranderd. Sinds een paar jaar gaan bedragen rond die mensen in staat stellen om in Marokko vastgoedkoning te worden.’

Volgens de burgemeester is de haven ‘zo lek als een vergiet’, niet veel beter dan in Nederland, waar ‘walvishaaien (…) door de mazen van het net kunnen zwemmen”.

Oei, als dat maar goed gaat meneer de Wever, zo maar de schuldigen bij hun nationaliteit noemen : Marokkanen , of zou om  om het geheel in de trant van de Nederlandse berichtgeving te blijven en niets kwaads over de Mocro’s te zeggen of te schrijven, gaan om Groningse boeren, die hun huis zien verzakken en dus een alternatieve bron van inkomsten hebben gezocht en gevonden.

Moeten de Nederlandse politieke angsthazen met voorop steeds weer falende ministers en staatssecretarissen van VEILIGHEID en justitie zich verschuilen achter de schouders van een Belgische politicus ? Het lijkt er wel op en past geheel in de manier waarop Den Haag al ruim 40 jaar lang gastarbeiders had moeten aanpakken maar, d.w.z. eigenlijk ontziet en wegkijkt.

Maar Rutte , jullie leven in een prachtland, waarbij we toch niet aan kunnen nemen dat jullie in Den Haag af en toe ook een snufje nemen, ofschoon te zien naar de resultaten van Rutte 1, 2 en 3 dat best mogelijk zou kunnen zijn.

Tenslotte zijn de nepkeunincklijken begonnen met deze lucratieve handel in Nederland en wordt deze traditie nu voortgezet door de andere gastarbeiders!


4 Reacties

 1. Gerard P. zei:

  Wegens het gedoogbeleid, de nederwietteelt, de koffieshops noemde de toenmalige Franse president Chirac Nederland al ruim twintig jaar geleden een ‘narcostaat’ en een gevaar voor Europa.

  Wim Kok speelde als premier de beledigde onschuld, maar Chirac had het goed gezien. Nog geen generatie later zetelt hier – volgens de eigen opsporings- en veiligheidsdiensten – de top van de internationale drugsmaffia en is het lieflijke landje aan de Noordzee ‘gepromoveerd’ tot narcotica marktleider.

  Past (o.a. gezien de witwasmogelijkheden) uitstekend bij onze onovertroffen reputatie als belastingparadijs.

 2. SouthernComfort zei:

  Nederland een narcostaat? Ik denk het wel, maar zou Frankrijk met al zijn achterbuurten vol met berber-import het zoveel beter doen? Onwaarschijnlijk.

  Het gaat niet lang meer duren dat Frankrijk niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Het land zit zo vol met uitkeringstrekkers uit Tunesië en Algerije die ook nog de nodige miljarden aan misdaadbestrijding kosten, dat het niet meer economisch op te brengen is noch dat er leningen afgesloten kunnen worden bij de ECB om deze dystopie in bedrijf te kunnen houden.

 3. Gerard P. zei:

  @SouthernComfort: probeer de ‘runners’ (handlangers) en ‘rulers’ (witteboorden) eens uit elkaar te houden en het NIVEAU van hun inbreng en verantwoordelijkheid in het ontstaan en de ontwikkeling van de georganiseerde (narco) misdaad niet met elkaar te verwarren.

  Terwijl de handlangers al blij zijn met een toevallige krats, worden de criminele netwerken met hun miljardenopbrengsten vanuit de ‘bovenwereld’ onderhouden.
  Nederland, met zijn rijke handelshistorie, know how en tolerante gedoogbeleid, jegens alles wat geld opbrengt, is daarin de onbetwiste koploper.

Comments are closed.