Nederlandse mariniers in Noorwegen naar de kleding kringloopwinkel

Terwijl Den Haag uw belastingcenten met bakken de ramen uitgooit, er doen zelfs geruchten de ronde, dat het Binnenhof verbouwd gaat worden, zodat er meer ramen beschikbaar komen om Nederlandse belastinggeld nog sneller uit te kunnen geven aan Afrikaanse kernfysica- studenten, Pakistaanse vrouwelijke gordijnkant weefsters, Senegalese haringstal uitbaters en de nog een  paar overgebleven islamitische terroristen in Syrië van nieuw rollend materiaal en !! UNIFORMEN te voorzien, moeten Nederlandse mariniers die deelnemen aan oefeningen in  Noorwegen zelf naar Noorse kleding kringloopwinkels om daar warme kleding te kopen.

Als je dit leest, wrijf je in je ogen, knippert een paar keer en denkt dat je droomt. Maar nee, het is de realiteit van het Nederlandse overheids- beleid dat de Mariniers letterlijk en figuurlijk in de kou laat staan.

De kop van een van de grootste Noorse kranten  Aftenposten luidde dan ook :

 

U begrijpt het, de Nederlandse militairen moeten zelf naar de winkel om warme kleren te kopen voor oefeningen in midden Noorwegen. Men is vergeten dat het daar koud kan zijn .

Maar in den Haag denkt men daar heel anders over want ….

…..volgens de staatssecretaris Barbara Visser  ( kijk vooral even naar haar professionele “bagage”)  heeft uit ervaring tijdens de NAVO-missie in Litouwen geleerd dat arctische kleding voor de oefening in Noorwegen in oktober nodig is. Toen de oefening twee jaar geleden werd ingepland “was dat besef er nog niet“, zei Visser op vragen van de VVD. Ze spreekt van een “uitzonderingssituatie die niet voor herhaling vatbaar is”.

Daar geven wij Visser natuurlijk volkomen gelijk in, want twee jaar geleden was het in Noorwegen vanwege de klimaatverandering nog haast tropisch warm en gingen onze Mariniers  in tropenkleding naar het Scandinavische land.

Deze zoveelste Haagse miskleun haalde de internationale pers, want kranten in België en de VS hadden het uitvoerig met foto’s over de wijze waarop Nederland nog tracht de restanten van wat ooit defensie was in stand te houden.

Na het debacle met het vorige struikelende VVD meisje Sjaantje Hennis die er bij Defensie ook al niet veel van bakte en daardoor uiteindelijk haar functie op moest geven zag de VVD , d.w.z. Rutte geen kans om tijdens zijn “je hebt mij gesteund, dus je krijgt een baantje ” uitdeel ronde dansje  nu wel iemand met enige capaciteit op Defensie te zetten. Nu is Defensie altijd een soort sluitpost in de Nederlandse begroting, waarbij het leeuwendeel van het uit te geven geld wordt besteed aan passende uniformen van de krijgsmachten ter land, ter zee en vooral niet te vergeten in de lucht voor de dappere opperbevelhebber en inspecteur, de heer Von Amsberg.

Kortom met een niet nakomen van de NATO verplichtingen, die met 1.2 % van het BNP al sinds jaren achterlopen op de overeengekomen 2 % zien wij het er nog van komen dat Nederlandse huisvrouwen toch al bekend voor hun  muts breikunsten als er weer eens wat gelukszoekers het land binnenkomen, deze dames binnenkort ook onze Mariniers moeten gaan helpen.

Q.P.O.

En voor hen die niet op de hoogte zijn met  het korps Mariniers, Q.P.O. is geen  geheime Noorse afkorting voor  “kunt u mij vertellen waar de dichtst bij zijnde Zöman winkel is voor een stel sokken, maar betekent Qua Patet Orbis , en dat zoekt u zelf maar op.


4 Reacties

 1. check zei:

  In mijn tijd was het niet anders m.n. dat wij werden afgescheept met ouwe rommel en je zelf maar moest uitzoeken om van je zeer karige katje nog behoorlijke kleding en eetgerei te kopen. Niet te vergeten je geweer dat in mijn tijd bestond uit afgedankte garands uit de tweede wereldoorlog. Toen bleek dat het geweer veelvoudig weigerde ofwel ketste en we zeer dringend het vaderland moesten verdedigen in Nw. Guinea , kregen de Fal 7,62 mm .
  Maar om te beginnen m.n. die nep koning oen en zijn goud delfster Evita moesten zo nodig voor hun familie bezoek een boeing 737 – 800 als prive vliegtuig hebben kosten 100 miljoen en niet te vergeten dat Wille maandelijks een nieuw op maat gemaakt operette uniform van alle onderdelen van de krijgsmacht moet hebben. Last but least wat te denken van de inmiddels met 24 karat goud behangen Gouden Draek en tientallen patserauto’s en koetsen met een honderd raspaarden. Dan gaat het snel nietwaar, zeker als die pampa madam minimaal drie keer per dag eem nieuw jurkje a raison van 20 mille stuk aan moet hebben. Niet te vergeten haar glazen muiltjes ( hahahahahahahah) nou ja maat boot pert prive jet in Milaan gaat kopen. Dan kan je als plebs , zo worden wij als onderdanen immers beschouwd het gewoon schudden. Blijf het herhalen dat Nederland gewoon een shitwhole land is , waar alle verstand is verdwenen. Gelukkig heb ik Qua Patet Orbis ( zo wijd de wereld strekt) letterlijk genomen en heel snel de pleitvaart uit de open inrichting die shitwhole land is verworden , als een speer verlaten zo’n 209 jaar geleden. Door ervaring met het grootste deel van het klootjesvolk zag ik de bui aankomen. QPO

 2. Wil zei:

  Hoe snel was Nederland door nazi Duitsland bezet tijdens de 2e WO? We hebben geen defensie. Gelukkig kwamen Rusland en Amerika/Engeland ons helpen zodat we even vrijheid hadden. Helaas zijn we nu weer onder nazi-bewind oftewel de EU.

 3. Friese canadees zei:

  Kan het nog idioter??

  Net als je denkt, dat je alle, door die onrendabelen zelf, gecreeerde ,problemen gehoord hebt, krijg je zo iets voor je ogen
  Het is werkelijk te gek

  In het bedrijfsleven hier zouden zulke figuren per onmiddellijk op straat staan, maar nee niet in het holle land

  Ik hoor hun pleiters al: ja maar de dames waren al druk bezig om de zomer collectie -djellaba’s voor mariniers2019 -uit te zoeken
  En zo staat het er voor
  Het is schandalig
  Ik heb een Idee voor een goede geschiedschrijver:nederigland 1940-2020,van moffenh—r tot moslimh—r

Comments are closed.