Premier Rutte ; ik sta iedere keer weer verbaasd over mezelf

Het zou zo maar een stukje Nederlandse journalistiek kunen zijn, het feit dat Rutte toegeeft iedere keer weer verbaasd te staan over zich zelf. Niet zo zeer uit bewondering, maar vanwege het feit dat het steeds gemakkelijker wordt om met zijn doorzichtige leugens, die haast met pure oplichting te vergelijken zijn, zijn positie als premier in Nederland in stand weet te houden.

Neem nu de zogenaamd “uitgelekte “begroting voor het komend jaar. Dat “lekken “is ieder jaar weer een terugkerende traditie die geheel past in een land wat bol  van verdeeldheid, kinnesinne en afgunst staat.  Daar dit niet slechts in de politiek inmiddels een ingeworteld feit is, maar ook de splijtzwam is die als het er op aankomt  de Nederlandse burgers tot op het bot verdeeld , is het voor Rutte c.s een fluitje van een cent om telkens weer met steeds grovere doorzichtige leugens het beeld dat hij van zich zelf heeft, namelijk een geslepen staatsman te zijn, bevestigd te zien.

In de begroting voor het a.s jaar draagt de BTW verhoging van 6 naar 9 procent op levensmiddelen voor een groot deel mee aan een budget dat een overschot van 10 miljard euro toont. Een belangrijke politie zege voor Rutte, die hem tijdens de komende Europese verkiezingen ongetwijfeld dat duwtje in de rug zal geven om de fel begeerde positie van EU president Donald Tusk op te leveren. Immers welk EU land , met uitzondering van Duitsland kan dergelijke cijfers tonen.

De BTW verhoging , een eenvoudig middel om gaten in een budget te voorkomen , of zoals in het geval Rutte er zelfs een positieve draai aan te geven, die a.s. dinsdag door Willie van een papiertje gespekt met de vele inmiddels bekende “eeeh’s en uuh’s “zal worden opgelepeld, is een lachertje voor iedere econoom of zakenman. Wil je de bank of je aandeelhouders verrassen met positieve cijfers, terwijl dat eigenlijk niet conform te realiteit is, dan verhoog je gewoon de inkomsten, d.w.z. dus verkoopcijfers en/of de behaalde marges en iedereen zal indien met niet verder navraagt dat prachtig vonden. “Wat een knappe bedrijfsleiding, ze fiksen het toch maar, terwijl iedereen rondom hen in de problemen zit, teruglopende markt, stijgende de kosten enz.

Niet zo bij Rutte en zijn frauduleuze troepje, die gewoon de belastingkraan verder opdraaien en “voilà “het beoogde resultaat is bereikt.

Weet u overigens wat deze extra  BTW opbrengsten betekenen ? Wij schreven hier reeds over, maar voor diegenen die het artikel misten, de verhoging van het BTW tarief van 6 naar 9 procent brengt de regering extra bijna 7 miljard op . De nieuw geraamde opbrengst bedraagt   59,6 miljard en dat is fors meer dan de 52,8 miljard van dit jaar ! Overigens daar heeft u al een deel van de verklaring waarom “Nederland “komend jaar 10 miljard op de begroting over kan houden.

Maar gelijktijdig wordt hier ook het zoveelste leugen van Rutte weerlegt, namelijk het ook al in 2017 gehouden verhaal dat u er allen tussen de o.7 tot 1.4 procent afhankelijk van uw gezinssamenstelling op vooruit zou gaan. U kwam zoals u inmiddels heeft gemerkt bedrogen uit.

En dit zelfde gaat weer gebeuren. Geen wonder moet Rutte gedacht hebben, als je zo gemakkelijk de kluit kunt belazeren en mensen dan ook nog op je partij blijven stemmen.

Er zijn in Nederland ongeveer 6 miljoen belasting betalende burgers inclusief steuntrekkers , waarbij dan belastingen betalen een soort draaideur constructie is.

Een gemiddeld 1.5 x modaal gezien in Nederland bestaande uit vader, moeder en 1 kind, ontvangt circa € 30.000 per jaar netto. Met de aangekondigde BTW verhoging gaan zij echter netto circa € 1.100 meer betalen voor hun levensonderhoud, en dat betekent een lastenverzwaring van ruim 3 procent, waardoor het hele Haagse verhaal dat u er 1.5 procent op vooruitgaat weer de zoveelste leugen is. Met een veranderde loonbelastingheffing ( Flat tax) wordt dit nauwelijks gecompenseerd.

Dus, wat gaan we doen ?

Met 1 miljoen mensen spontaan allemaal a.s. dinsdag naar den Haag. Het nep koningshuis toejuichen en op het moment dat de koets nadert ons allen spontaan met de rug naar hen toekeren en voor de dapperen onder u, de broek laten zakken !  Dit is geen demonstratie die aangemeld moet worden, slechts een uiting van vaderlandsliefde. Trouwens 1 miljoen, de Haagde politie en Pauline Krikke zien u al aankomen, paniek !

En wist u dat in een van de bomen voor het pas door Rutte gekochte penthouse in het Haagse Benoordenhout   zich een speciale vogel schuil houdt ? Dus het zelfde recept, 1 miljoen vogelliefhebbers gaan spontaan , het liefst op zondag met zijn allen even een kijkje nemen.

Oh en de derde optie en de meest waarschijnlijke, u typt een boze reactie, gewoon ergens , maakt niet uit, zo lang het maar oplucht en haalt weer zuchtend uw schouders op, “wat kun je er tegen doen ? “.

Maar pas hiermee op, want het kan u zo maar in de rug schieten !

 

 


13 Reacties

 1. Ger de Vries zei:

  Geweldig Rutte, oplichter dat je bent! Je flikt ons ook deze begroting weer het gebruikelijke kunstje, we gaan er met z’n allen (maar niet iedereen) 1.5% op vooruit. Natuurlijk is het ‘weer’ eens leuk om iets over te houden, op papier dan, want de werkelijkheid is toch even anders.
  We houden in feite niets over, tenzij je een ton per jaar verdient, dan kun je de optredende pijn wel lijden. Die 1.5% wordt ruimschoots weggewerkt door de aanstaande verhogingen van de zorgverzekering, de de verhoging van de BTW van 6 naar 9%, de forse verhoging van de energierekening, de grote verhoging van de huren (als je een woning huurt) en de aankomende onroerend zaakbelasting. Dat opgeteld en weer afgetrokken zou de gemiddelde Nederlander nog iets overhouden? Wat wel duidelijk is dat ook deze keer weer Rutte de boel weer flink heeft belazerd! Weet je wat? We stemmen de volgende verkiezingen weer als brave burgers op één van de vier coalitiepartijen.

 2. nobody zei:

  Rutte kan helemaal niets, het zijn opdrachten die hij moet uitvoeren van onze oosterbuur wijfie merkeltje.
  Als je alleen maar met roze hakjes over de sloot bent gesprongen om geschiedenis’leraar’ te worden en vervolgens gedwongen wordt om in een torentje van de satan te gaan zitten janken, dan is er iets goed mis in je brein. Het is Frutte allemaal in de schoot geworpen, schoot hij maar eens terug naar de islam en de intruders (vertaling voor frutte: indringers). Nog nooit zo’n miserabele vieze bek gezien, die niet van voren weet dat ie van achteren leeft ….. ?

  We gaan er niet op vooruit, wij gaan steeds meer betalen want hoe voller het land hoe minder het inkomen in de hand.

  Geschiedenisleraar ‘mocht’ prutte willen, want hij weet niet eens wat er gebeurd is in ons verleden. Daarom stel ik voor om een referendum te houden over het afschaffen van onze stemrecht, ja is ja, nee is nee. Revolutie. DUS met de billen bloot.

 3. Realist zei:

  De zogenaamde flat-tax met 2 tarieven is ook al niet de werkelijkheid zoals men wil doen laten geloven.
  De algemene heffingskorting en arbeidskorting zijn nog steeds inkomensafhankelijk.
  Bij een inkomen tussen 33000-69000 euro komt er ongeveer 11% bij (totaal 48%) en boven 69000 tot 90000 komt er 5% bij (totaal 54,5%).
  Bij elkaar dus vrijwel gelijk met de tarieven van 2018.
  Alleen de laagste inkomens (< 20000) en inkomens boven 90000 profiteren

 4. pietje zei:

  Het is een vieze vieze smeerlap en denkt niet aan het volk maar aan zichzelf een goede vriend van mij heeft eens een homo feestje bijgewoond bij rutte was erg leuk zei hij ! Maar rutte komt er nog niet voor uit zielepiet homo’s en lesbiennes zijn geaccepteerd hier in holland maar hij blijft zwijgen de leugenaar !

 5. Hoeder zei:

  Waarom blijven mensen toch stemmen op deze leugenaar? Onbegrijpelijk, of is het door de MSM aangewakkerde angst voor zg populistische partijen als PVV en FvD?

 6. andre zei:

  het was vandaag internationale dag van het zwerfvuil en daar kon je dan een foto van maken en opsturen via een speciale app en kan je zien waar de meeste fotos zijn gemaakt van het vuilnis in NL. Ik heb maar een foto van Rutte opgestuurd met de lokatie Den Haag!

 7. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Mark Rutte is een gewetenloze psychopaat. Hij weet niet wat de liefde van een vrouw is en rekent alleen diegenen tot zijn vrienden die bereid zijn hem in de kont te kruipen. En kontkruipers genoeg in Nederland want Mark Rutte heeft héél veel “vrienden”. Bij de NOS, in de politiek, bij een aanzienlijk deel van het Nederlandse NSB-volk en, niet te vergeten, bij homofielen-bar “Extase”.

  De laatste woorden van Mark Rutte op zijn sterfbed:

  “Ha, ha, ha! Wat ben ik toch ontzettend blij dat ik geen dag in mijn leven heb gewerkt en schatrijk ben geworden met liegen en bedriegen… Ha, ha, ha, ha!”

 8. Gerard P. zei:

  Keer op keer weet Rutte persoonlijke aansprakelijkheid als hoofdverantwoordelijke te ontlopen. Hij heeft zelfs niet het ‘fatsoen’ van een ‘bankster’ om uit eigen beweging op te stappen wegens verantwoordelijkheid voor wanbeleid onder zijn directie. Aan geen enkele ‘crash’ verbindt hij zijn politieke mandaat.

  De rek is er uit. Het vertrouwen is weg. Genoeg schijnbewegingen, bedrog en leugens. Laat Rutte bij de begrotingsbehandeling niet weer wegkomen met een minimale zetelwinst. Aanknopingspunten zijn er meer dan genoeg: dividendbelasting, jeugd- en ouderenzorg, onderwijs, klimaatakkoord, algemene lastenverhogingen, migratiebeleid, multiculti, woningnood, kosten koningshuis, enz., enz.

  De burger eist beleid voor de burger in plaats van beleid voor het grootkapitaal.

  Degenen die hem door dik en dun (blijven) steunen moeten weten dat ze medeverantwoordelijk zijn en daarvoor de rekening gepresenteerd zullen krijgen.

 9. Barry zei:

  Allemaal mooi en wel, vanachter het toetsenbord gaat er echt niets gebeuren. Er zal toch meer moeten gebeuren om het roer om te gooien. En dan bedoel ik niet met stemmen!!

 10. Jan zei:

  Merkel kijkt het spelletje van Rutte af, het volk blijft immers rustig en pikt alles, doet dat inmiddels na in eigen land. Wie had dat gedacht, Nederland gidsland voor Duitsland. Ook in Duitsland geen sprake van een visie over de toekomst van het volk. En Rutte de nieuwe EU koning, let op.

 11. MarcelJ zei:

  Klopt niet helemaal wat hier geschreven wordt. Namelijk een belastingverhoging van 6% naar 9% op voedsel, betekent niet een totale verhoging van 1100,- euro voor levensonderhoud. Je hebt het namelijk met een factor 10 verhoogd, dit moet eerder 110,- euro per jaar zijn. Stel een gezin koop voor 400,- euro voedsel per maand, dan betalen ze nu 24,- euro belasting, dit wordt volgend jaar dan 36,- euro. Dat is dan 9,- euro per maand meer, maal 12 dan kom je op 108 euro per jaar uit. Voor de rest goed artikel.

  noot redactie : dank voor uw compliment, uw aangehaalde rekenvoorbeeld klopt maar wij schreven : ” In de begroting voor het a.s jaar draagt de BTW verhoging van 6 naar 9 procent op levensmiddelen voor een groot deel mee aan een budget dat een overschot van 10 miljard euro toont,
  het verschil tussen 2 BTW tarieven is dus een groot deel , maar niet de totale lastenverhoging die circa 7 miljard bedraagt.

Comments are closed.