Slimme Italiaan heeft oplossing om zwart bij te verdienen in crisis tijden ( video)

In de tijden van een crisis worden mensen steeds inventiever om te trachten iets bij te verdienen, zeker als dat ook nog aan het oog van de wereld wijde alliantie van rovers , de belastingdiensten , onttrokken kan worden. Bekijk deze video , hoe een slimme Italiaan dat oplost.

De trouwe volgers  van Geennieuws , waarvoor dank, en mille grazie , hebben natuurlijk al gezien wie dit grapje zonder woorden uithaalt. het is Beppe Grillo, de oprichter van de Vijf Sterren Beweging.

Overigens misschien wel aardig om te weten,  het idee voor deze beweging werd op een bekende “regenachtige avond “na een goede maaltijd en een paar even goede glazen Brunello geboren,  toen 2 vrienden , Beppe Grillo toen reeds Italiaanse cabaretier en zijn vriend Gianroberto Casaleggio ,  marketing manager bij Olivetti ,  iets op wilden zetten om de Italiaanse burger  ervan te doordringen dat hij door de politiek voortdurend wordt belogen. Zonder in eerste instantie een cent te investeren, behalve een gratis blog begonnen ze aan de Vijf Sterren Beweging, een beweging die zich afzette tegen elke politicus en het vak dat deze beoefent , en die door Grillo nog steevast leugenaars en bedriegers worden genoemd.

Nu inmiddels 7 jaar later is de Vijf Sterren Beweging een van de 2 coalitiepartners van de huidige EU sceptische regering en verliet Grillo begin van dit jaar de beweging om in zijn eentje door te gaan zijn landgenoten te waarschuwen voor wat hij sinds de oprichting van de Vijf Sterren Beweging gedaan heeft.  En soort spagaat ?

Enfin bekijk deze video die zonder woorden uitlegt hoe Grillo wat ‘bijschnabbelt”  en mocht het niet duidelijk zijn, op het bordje staat , schaduw voeten 1 euro.


2 Reacties

  1. Gerard P. zei:

    Mille grazie. ‘Een soort spagaat’. Inderdaad. Want ook Grillo schijnt met zijn Beweging geen fundamentele, grensoverschrijdende beweging te krijgen in het apathische EU-volk.
    De zon schijnt. We verstoppen ons in onze comfort zone. Denken te houden wat we hebben. Tot de onvermijdelijke ‘boem’! Dan zien we wel weer verder. ‘Zuerst kommt das Fressen…’

Comments are closed.