IMF:Duitsland is armer dan Oeganda of Kenia, dus toch de negers van Europa ?

Nee, geen borrel op alvorens aan dit artikel te beginnen, maar gewoon eens even de moeite genomen om de Financial Monitor van het Internationale Monetaire Fonds door te nemen, wat taaie kost weliswaar en wij waarschuwen u bij voorbaat, een beetje economische kennis is wel vereist om te zien dat in het jaarlijkse verslag Oostenrijk, Frankrijk en Groot Brittannië het nog slechter doen.

Duitsland eindigde van de 31 onderzochte landen op plaats 21 en dat is slechter dan Oeganda of Kenia !

De rekenmethode van het IMF bekijkt namelijk niet slechts wat een land per jaar “omzet”, het BNP , maar kijkt in feite naar een cijfer dat uiteindelijk bepalend is voor hoe een land er voorstaat, namelijk het sommetje van de lusten minus die van de lasten, of zo u wilt, wat een staat bezit en wat de (nog komende) schulden zijn.

Het land waar het in Europa het beste is gesteld met de financiële huishouding is, en dat zal niemand verbazen , Noorwegen, een land waar de regering in tegenstelling tot de in Nederland gehouden uitverkoop van gasbaten, de inkomsten uit olie en gas zo als een goed huisvader dat betaamt in een fonds gestopt heeft, waardoor het netto vermogen van dat fonds vier maal groter is dan de staatsuitgaven.  Dat zelfde is overigens van toepassing op Rusland en …..Kazachstan, beide landen met gigantische voorraden aan fossiele brandstoffen.

Een domper of de regelmatig tentoon gespreide houding van de Duitse regering en de Duitsers in het algemeen, waar meestal met een nauwelijks verholen dedain neergekeken wordt op andere landen, waarbij echter mits je Duitse bedrijven beter kent , om moet glimlachen of zelfs meewarig je hoofd moet schudden.

Wij schreven wel eens, en dat kostte ons veel strafpunten, dat Duitsers de blanke of witte negers van Europa zijn. Foei, dat was niet netjes van ons, maar de Duitse starheid, het ontbreken van elke vorm van eigen initiatief of creativiteit, doet zeker op de concurrerende internationale markt Duitse bedrijven en hun werknemers de das om. Pak een willekeurige Duitse meubel of mode catalogus, neem een kijkje in een Duitse automobiel en u zult begrijpen, wat wij bedoelen.

En laten wij het daar in navolging van het IMF maar op houden. Mocht u van cijferen houden dan hier de link naar het verslag.


5 Reacties

 1. Fado zei:

  Ik geloof dat ik het volgende al eerder vermeld heb, n.l. een boekhouder is niet (nooit) te vertrouwen. Men zal, moet, inderdaad de financiële route altijd in de gaten houden, anders, moet dit woord helaas gebruiken, worden ondernemers gewoon verneukt !
  Met dit artikel worden wij eveneens …. . Onze oosterburen, we kunnen er zeggen wat of hoe wij er over denken, uiteindelijk hebben ze de WO II economisch gewonnen. Punt.
  Maar er schuilt een addertje onder het gras. Duitsland loopt nog steeds aan de hand van de USA en dat duurt nog enkele decennia. Ook hier geld, niets is gratis.
  Met dit artikel vergelijkt men appels met peren. Wat is welstand eigenlijk ? Welstand is in zijn geheel geen welzijn. Kenia ken ik als mijn broekzak. Mombassa en Nairobi daargelaten, daar heerst inmiddels voldoende onvrede. Over het algemeen leeft de bevolking heel ontspannen, en gelukkig. Zijn blij met de kleinste dingen. En men is er blij wanneer de buurman blij is. Iedereen lacht en is gelukkig. Dit in tegenstelling met de westerse wereld. Daar waar het egoïsme hoogtij viert. Op elk gebied. Wat echt werken is is men al lang verleerd. Misbruik, oeverloze discussies, subsidies die uiteindelijk nergens toe leiden. Subsidie slurpende (elektrische auto’s) windmolenparken, zonnepanelen etc. Die er alleen maar voor zorgen dat de uiteindelijke betaler, wij dus, de lul is.
  Welstand is geen welzijn : jammer genoeg beseft men dit niet.

 2. Sjinaos zei:

  Wat techniek, uitrusting en duurzaamhei betreft: niet iedereen kan een Duits topmerk kopen. Jammer.
  En anders: ‘dieselgate’ en ‘sjoemel-software’, made in Germany, is dat soms niet creatief? 🙂

  Overigens consumeren Duitsers naar hartelust om Nederland aan de kost te houdnen.
  Door zijn afhankelijkheid is Nederland in ieder geval armer dan Duitsland.

 3. nobody zei:

  De Duitsers @Sjinaos, consumeren om Nederland aan de kost te houden ???!
  Sie machen uns wieder kaputt. Wieder und wieder, omdat het geen mensen zijn maar vernietigers, dat zit in hun genen en dat sla je er niet uit, tenzij de omvolking met nikkers de Duitser laat verdwijnen, geen blauwe ogen en blond haar meer.

  Wij, de echte Nederlander heeft geen indringer nodig om onze welvaart te laten bestaan. Wij zijn de echte mensen, de bakkers, molenaars, melk veehouders, de vissers, de glazenwassers, de postboden, de krantenjongens, en zo voort en zo voort. Wij zijn de mensen hier in mijn land en hebben verder niemand nodig. Want weet je waarom ???
  Wij betalen zoveel BeLastingGeld dat jij @ het niet wil inzien dat dat voor de echte Nederlander is maar het verdwijnt in een sompige bodemloze stinkende put. Wij kunnen ons zelf bedruipen, en een auto? ach gut, geen Duitse auto toch op je oprit, pak de fiets. Het is diep triest dat de KLM PTT Post enzovoorts weg gemoffeld is. Kijk, bijna het woord moffen.
  Mijn lief volkje is niet armer dan welk land dan maar ook, maar wel degenen die hier met niets in de ‘armen’ binnengesleept worden, want die zijn slachtoffer. Voor altijd, want zijn geen Nederlander en zullen nooit een plek hier vinden om te aarden en worden nooit Nederlander. Mijn Volk is Uniek.

 4. Eduard Konoom zei:

  @ sjianos u schreef ” Door zijn afhankelijkheid is Nederland in ieder geval armer dan Duitsland ” en ik neem aan dat u dat in overdrachtelijke zin heeft gebruikt , zo niet dan slaat u de plank mis want indien u de tijd en zin genomen had het rapport van het IMF door te nemen, een hele klus verzeker ik u, dan had u begrepen waar het over gaat, hetgeen nu niet het geval is ???
  @ Fado en misschien is dit ook wel voor u van toepassing , want als ik de schrijver van dit artikel goed heb begrepen, wordt er slechts verwezen naar het IMF rapport waarin toch echt uiteindelijk de conclusie staar dat Duitsland op plek 21 eindigt, lager dan Kenia en Oeganda, maar … dan moet je wel de moeite nemen even door de cijfer brei en de betrekkelijkheid daarvan heen te kijken

 5. Sjinaos zei:

  Nederlandse ondernemers zeggen maar wát graag: “Dankeschöm” en “Wir ackern für Deutschland!”
  Terecht. Want wat zou de Nederlandse economie nog betekenen zonder export en vervoer naar onze oosterburen?

  @nobody: ‘wir schaffen das ganz alleine?’ Das war einmal (misschien)

Comments are closed.