Italiaanse vice premier Salvini zegt “BASTA” tegen Berlijn en veegt de baan aan met de Duitse politiek (video)

Au, dat kwam hard aan in de Führerbunker van Berlijn, waar bondskanselier Merkel nog koud bekomen van haar verliezen van vorige week nu weer een demonstratie van haar tanend machtsverlies binnen de tegen CDU gelederen tegemoet  dient te zien, nu ook voor de verkiezing van een vice fractievoorzitter van haar partij niet haar favoriete kandidaat een goede kans maakt, maar een door de intern muitende jonge CDU aanhangers naar voren geschoven kandidaat.

Ja en toen ook nog een overduidelijk “BASTA” uit de mond van de Italiaanse vicepremier Matteo  Salvini, die toen hij vernam dat Duitsland van plan was om binnengelaten asielzoekers per vliegtuig terug te sturen naar Italië,  waar zij voor het eerst  de EU binnen waren gekomen, onmiddellijk reageerde,  door uitdrukkelijk de Duitsers te vertellen dat vliegtuigen uit Duitsland met uitgewezen asielzoekers onverrichter zake weer zouden worden teruggezonden , of !!! indien e.e.a. van te voren bekend zou zijn, deze toestellen geen toestemming zouden krijgen in Italië te mogen landen !

Salvini ontkende bovendien dat er een ondertekende overeenkomst is tussen Duitsland en Italië, zoals de Duitse minister van BiZa , Horst Seehofer dat verkondigde,  waarin Italië zich volgens het Verdrag van Dublin bereid zou hebben verklaard vluchtelingen uit Duitsland terug te nemen.

De Duitse regering verrast door zo veel “ongehoorzaamheid ” van een land waar de Duitser weliswaar graag op vakantie gaat, maar dat met een minderwaardige blik beschouwd wordt als een land van ijs- en pizzamakers, ontkende onmiddellijk haastig dat er geen vluchten in de planning zaten, maar via een lek , kon dat laatste als een leugen worden afgedaan.

En om de zaak gelijk helemaal af te maken, vertelde Salvini in een interview in de krant la Republica op de vraag of er verschillen zijn tussen zijn partij , de Lega en de Duitse AfD, die er inderdaad zijn, namelijk dat de AfD slechts praat, maar de Lega de woorden ook omzet in daden, waarna er gelijk nog een snier volgde richting de EU in Brussel, waar ook slechts oeverloos wordt gepraat, maar er van concrete daden en resultaten geen sprake is.

Het  door la Republica  gemaakt TV interview tonen wij u hier, maar spijtig genoeg slechts met Italiaanse ondertiteling.

 


4 Reacties

 1. nobody zei:

  De EU is gelukkig bezig met een zelfmoord, hoe dom kun je ook zijn om alle landen van Europa samen te willen voegen en er een horrorscenario van te willen maken om apen uit bomen te plukken en die te willen laten vermengen met onze verscheidenheid aan volkeren. Als de landen in Europa al niet samen kunnen werken, hoe moet het dan met de rest van de wereld. Geef mij maar een pizza ipv een hamburger. Het liefst eet ik trouwens van eigen bodem: stamppot hutspot. Tegen Merkel zeg ik, Bon Voyage en vlieg zo snel mogelijk zelf weg naar een onbewoond eiland, kun je daar de regentes spelen. Asielaanvragen hoeft niet.

 2. Hoeder zei:

  De wereld moet het thans hebben van zg populisten. Deze mensen zijn het gekonkel van het establisment zat, en terecht. Dankzij Trump wordt de Deep State in de VS opgerold. De Visegradlanden zijn goed bezig, net zoals Italië. In NL mag je alleen iets verwachten van de PVV en FvD. En zie hoe die tegengewerkt en zwart gemaakt worden in de linkse MSM. Hopelijk worden mensen eindelijk eens wakker.

 3. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  We hebben geld zonder rente nodig. Het is de enige mogelijkheid om de misdadige collusie tussen de banken en onze “volksvertegenwoordiging” te beëindigen en om voorgoed van het gespuis bij de banken en in de politiek te zijn verlost.

  En laat je niet misleiden door valse hoop: ook hals-over-kop-man Trump is een puppet. Trump mag daar alleen maar zitten omdat hij door de banken is “goedgekeurd”. Ongehoorzame presidenten worden immers vermoord.

  Ondertussen kunnen we mèt Warren Buffet wel stellen dat het parasiterende kapitalisme haar oorlog tegen de stompe horde gaat winnen. Dit terwijl het kapitalisme zonder die stompe horde niet eens had kunnen ontstaan.

 4. formidabele zei:

  @Johan
  Juist, Kennedy wilde de goudstandaard tegen de zin van de Deep State handhaven en dat heeft letterlijk zijn kop gekost?
  Dus terug naar een maatstaf voor geld, die ook voor banken moet gelden!

Comments are closed.