Merkel dreigt de afrekening en nu Rutte nog…

… maar zo snel althans wat betreft dat laatste zal het niet gaan. terwijl met de komende verkiezingen a.s. weekend in Beieren en 28 oktober in de deelstaat Hessen heel Duitsland in de ban is van hoe verder de partij van Merkel en inmiddels ook de SPD nog kunnen zakken, was Nederland geheel in de ban van wie de Televizierring zou gaan winnen, want daar hangt voor enkele dagen toch het levensgeluk van heel veel Nederlanders vanaf.

Zuur toontje zo op de vroege vrijdagochtend ? Het is maar hoe je het bekijkt en als realisme en je zorgen maken over de steeds meer in een grijze geëgaliseerde brei achtige massa dreigend te verzinken samenleving je wel wat waard is, dan inderdaad maar een zuur toontje en wat ons betreft ook met een snuifje “populisme” er als smaakmaker overheen.

Terwijl in de media in feitelijk heel Europa de voor- en daarop volgende pagina’s bol staan van door de burgerij dringend gewenste veranderingen, blijft het in Nederland weldadig stil en geniet u van een prachtige nazomer.  Het enige nieuws dat u vanuit Duitsland bereikt is misschien de jurk  van PampaMaxima en dat het “koninklijk paar” met enthousiasme in Saarland was ontvangen. Een zakendelegatie naar Saarland, de kleinste deelstaat van de Bondsrepubliek, kun je het nog gekker bedenken om het tanende imago van Wim en Evita nog wat op te vijzelen ? Als je als Nederlands bedrijf hieraan deelneemt kun je maar beter gelijk het hek sluiten en je faillissement aanvragen, want dan ben je als ondernemer geen knip voor de neus waard.

Het imago van Merkel en haar partij is sinds het einde van de 2e wereldoorlog nog nooit zo laag geweest. Beloofde zij 2 weken geleden nog met een oplossing voor het voortdurende asielzoekers probleem te komen, inmiddels ruisen de bossen “eeuwig “verder  ( net als in Zweden)  en hopen politici die nu eindelijk op hun falen wordt afgerekend dat de bui wel weer voorbij zal trekken.  De SPD is inmiddels ook verscheurt door een interne crisis die SPD fractieleider Nahles naar de afgrond toe drijft en zijn de socialisten daar aangekomen waar ze in feite thuis horen op een 4e plaats na CDU/CSU, de Groenen en de AfD.

In Brussel maakt men zich hoe langer hoe meer zorgen over een ontwikkeling die men tracht af te doen als populisme, maar die niet slechts in Europa groeit maar zelfs nu in Brazilië waar een sterke man gevraagd wordt om de door corrupte niets bereikende regeringen op te ruimen. In Europa staan de partijen van Victor Orban en zijn collega’s in de andere Visegrad landen op winst, net als in Oostenrijk de FPÖ en in Italië de Lega. En in België waar a.s. weekend de gemeenteraadsverkiezingen en in sommige provincies ook de provinciale verkiezingen worden gehouden is een ruk de goede kant uit, namelijk weg van de Mao pakjes dragende genivelleerde samenleving die Nederland steeds meer in de greep krijgt.

Maar de MSM houden in Nederland de man die in de afgelopen kabinetten, datgene wat hardwerkende Nederlanders hadden opgebouwd steeds verder afbreekt, de hand boven het hoofd. En wie de pers in de zak heeft, die heeft de macht, iets dat ook andere systemen zoals in het Nazi Duitsland of de oude Sovjet Unie de regeerders al wisten. En dat lukt zeker in Nederland waar , zoals onlangs een van onze  reageerders zo treffend uitdrukte,  “zolang er maar een smartphone is, vakantie en een hapje eten vinden ze het wel prima zo. En dat weten ze in Brussel ook, zolang dit er allemaal is kunnen ze doen en laten wat ze willen, omdat we “het toch goed hebben”.

Goed gezien, want dat is spijtig genoeg de tegenwoordige situatie en zien wij de toekomst somber in. Groen Links in opkomst, “het is zo’n leuke vent die Feras Klaver”  alsof dat ook maar iets te maken heeft met het mogelijk (mee) besturen van een land.

Maar, lezers, ofschoon wij u vaak vragen, kijk eens over de “TV” grens , laat nitwits als Pauw, DWDD van uw beeldbuis verdwijnen, lees eens een goede krant,  zijn ook de Nederlandse media mede schuldig aan de gezapige situatie die je aantreft, eenmaal op Schiphol geland.

De Nederlandse journalistiek inclusief een groot deel van de zgn. alternatieve media zijn mede debet aan deze oprukkende nivellering, die bewust de burger dom moet houden. Alternatieve media, u kent ze, beginnend met de vraag om te doneren, omdat kwaliteitsjournalistiek geld kost, terwijl je dan geconfronteerd wordt door vertaalstukjes zonder eigen inbreng  en slechts in een hoge uitzondering met eigen “leg” en onderzoek.

Maar, de vakantie is begonnen, het wordt mooi weer, laat uw humeur niet door ons beïnvloeden, wij blijven nog even doorgaan.

 


4 Reacties

 1. joepiejee zei:

  Rutte is reeds aangesloten in de rij van de loosers, kan het eu-voorzitterschap wel voortaan vergeten?

 2. Hoeder zei:

  Het echte nieuws haal je niet uit de MSM. Dat zijn linkse fanatici, die ons indocriteren. De pers vertelt dus niet de waarheid en de Tweede Kamerleden dienen vooral hun eigen belang en niet van hun kiezers. Het enige wat je als burger nu nog kunt, is stemmen op een zg populistische partij, oftewel PVV en FvD. En zie hoe die gedemoniseerd worden.

 3. Fado zei:

  Nou ja, er zijn ,,alternatieve,, sites waarvan berichtgevingen nogal zweverig zijn. U schrijft dat het zéér verstandig zou zijn om in ieder geval naar buitenlandse zenders te kijken om een min of meer subjectief beeld ( mening) te verkrijgen. Hoor en wederhoor….Helaas zijn er te weinigen onder ons die capabel zijn om een dergelijk gesprek te voeren. Simpel gezegd, het bewustwordings proces is weg.
  Rutte, maar niet alleen Rutte, het hele gouvernement liegt en bedriegt. Én het is gewoon de schuld van het volk en de media. Ze komen er nog mee weg ook. Is dat onze volksaard misschien ? Wegkijken en accepteren misschien ?
  Ja, de zon schijnt, vanavond voetbal, morgen op visite en herfstvakantie, wat wil je nog meer. De media zorgt er wel voor dat je je gelukkig voelt.
  Fout, zodra je je geluk niet zelf meer kan vinden, dan verlies je er uiteindelijk de controle over…. en dat is wat er nu gebeurd ! Het is gewoon een klooten wereld.

 4. Sjinaos zei:

  Focussen we alleen op het uiteenvallen van gehate instituties, dan mogen we blij zijn, ja.
  Maar wat dan? Één ding is neutraal gezien duidelijk: al die zogenaamde populistische alternatievelingen bieden geen
  geloofwaardig doortimmerd (gezamenlijk!) alternatief.

  De traditionele politiek ‘doobreken’ is één. Vervolgens moet er wel geregeerd en ‘geleverd’ worden.
  Voorbeeld Italië laat duidelijk zien hoe dat uitpakt: roept iemand van de Legaboys in een onbewaakt moment stoute dingen, bv. in de richting van de EU, dan schieten de rentekosten meteen met een vol procent omhoog en gaat de € kopje onder. Dus gauw inslikken maar, anders…

  M.a.w.: ‘populisten’ krabben aan de politoer, maar zijn machteloos om het systeem frontaal aan te vallen.
  Wie van al die roeptoeters durft het aan om rigoreus te breken met de Unie en de eenheidsmunt door een exit?
  Kiezrers durven dat ook niet in meerderheid, ofschoon steen en been wordt geklaagd. De kruitdamp rond Brexit is nog steeds niet opgetrokken.

  ‘Laat de boel maar barsten, dan komt het vanzelf wel goed’ zal
  een geweldige vergissing blijken te zijn.

Comments are closed.