Nederland : Pisnichten, relnichten en politieke nichten

We zaten nog even te herkauwen op het feit dat een in zijn tiener jaren op een feestje ronddolende Amerikaan nu de opperrechter van de VS is geworden. U weet dan hebben we het over Brett Kavanaugh, wiens beëdiging door een stel door democraten ingehuurde relnichten bijna tot op het laatste moment werd tegengehouden, hetgeen uiteindelijk niet lukte.

Even “goechelend”  kwamen wij toe na het ingeven van relnichten terecht bij de pisnicht nummer 1 van Nederland, althans volgens Youp van ’t Hek, die Paul zo eens noemde, waarna Youp weer niet in de show van Paul kwam, omdat Paul deze opmerking kwetsend vond. Paul zelf mag natuurlijk iedere andere Nederlander voor alles uitmaken, maar “nicht ” , nee dat gaat veel te ver.

Gelukkig had Paul ook nog de staatsomroep die zijn pisnichtiger programma’s vertoont aan zijn of haar zijde, want de NOS liet weten dat wij, d.w.z. u Nederlanders wat zorgvuldiger om moet gaan met uw taalgebruik, zoals de omroep dit graag ziet. Mocht u binnenkort een net bij het Chinese Kruivat gekochte doosje Paracetamolletjes  openen en de tabletjes zijn niet meer wit, niet gelijk terug naar de winkel, want wit is uit net zo goed als blank, en die slimme Chinezen passen zich onmiddellijk aan hetgeen wat de consument graag wil, dus tabletjes in een romig  bruine kleur. Ofschoon, dat zou ook weer verkeerd kunnen vallen, want iets bruins op eten ? Het zou zo maar kunnen zijn dat Sylvana , u weet wel  dat gesjeesde kapstertje uit Amsterdam, zich uit een oud geschiedenisboek heeft laten voorlezen, daar het zelf lezen van historische feiten haar  niet zo goed af gaat, dat er blanken of witte en dus per definitie boze mannen waren die na een schipbreuk aangekomen op een haast onbewoond eiland toch een bruine inboorling te pakken kregen en met hem een BBQ organiseerden, waarbij de inboorling na eerlijk een lot te hebben getrokken  aan het spit zijn deel van de festiviteiten bij mocht dragen.

Dus is Sylvana een relnicht of moeten we het dan meer zoeken bij Gordon of was het zoals de krant van het Volk, de VK, ooit eens in 2012 schreef,  Pim Fortuyn die in een artikel politieke relnicht werd genoemd.

Had de schrijver van dat artikel , ene Hans Schnitzler een vooruitziende blik en zag  hij in een glazen bol dat nog geen 6 jaar later er in Nederland figuren ronddwalen die trachten het land te besturen, waarbij zij geen enkele bestuursvaardigheidsbewijs hebben afgelegd, iets dat je binnenkort zelfs voor het besturen van een Stint nodig hebt, maar in de politiek slechts een minpunt is. Politieke nichten, we kennen ze inmiddels allemaal. De een met een voortdurende misselijk makende grijns op zijn gezicht, dat je denkt,  dat kan een gewoon mens niet volhouden, het moet een iedere ochtend door een visagist aangebracht masker zijn. Een in mannenkleding gestoken politieke nicht, die van zich zelf beweert dat indien je last hebt van een groot ego, je niet de politiek in moet gaan.

Een politieke nicht dus , die met zijn nichtesse, jonkvrouw Ollogren per dag meer gebakken lucht uitstoot dan de Hoogovens op volle toeren draaiend aan CO2. Maar dat bepalen zij niet zelf, want indien u het recent geplaatste filmpje bekijkt , worden deze nichten omgeven door  visitekaartjes uitdelende woordvoerders die hun slachtoffers inprenten dat al te recht toe aan praten  bij de burger over zou kunnen komen als een soort praten op gelijk familiair niveau, dat ten allen tijde vermeden dien te worden, daar er wel verschil moet blijven tussen hullie en zullie.

En dan nu ” le pédé nuoveau” de fractievoorzitter van D66 Rob Jetten . 31 Jaar en zijn enige ervaring met de echte wereld is een stage bij ProRail, het bedrijf dat er voor zorgt dat er in de herfst (bladeren) winter ( ijs ) zomer ( rail uitzetting) geen treinen op tijd rijden en als wij naar zijn CV kijken heeft dat niets opgeleverd.

Het effect van hoogdravend van veel snorkels voorziene retoriek is inmiddels passé , maar dat schijnt tot het dagelijkse Haagse rollenspel nog niet te zijn doorgedrongen, dus zult u het nog een tijdje moeten doen met politieke nichten, en mocht u nog niet besloten hebben uw breedbeeldbuis het raam te hebben uitgesmeten, relnichten en… pisnichten.


4 Reacties

  1. Jules van Rooyen zei:

    Helaas, beste redactie, ik heb het gechecked, we zullen het vertrek van Pechtold nog betreuren. Die nieuwe man, R. Jetten, blijkt inderdaad een activistische relnicht te zijn van de homo-lobby, van de roze propaganda. De aap komt uit de mouw. Wat een perversie voor die vrijmetselaar partij D666, die NL en Europa en de Christelijke beschaving willen uitroeien.

  2. Ger de Vries zei:

    Aangezien een gekozen staatshoofd, een gekozen burgemeester en een gekozen gouverneur van de Nederlandse staat een ‘no go thing’ is voor ons democratische parlement, heeft die partij geen enkele inbreng aan het welzijn van de Nederlandse bevolking. Dus wat zijn seksuele geaardheid ook moge zijn, dat mannetje(?) is – samen met zijn partij D66 – totaal overbodig. Pechtold maar dan de vrouwelijke vorm ervan dus!

Comments are closed.