Nederlanders graven hun eigen graf , Den Haag en Justitie werken daaraan mee.

Lezers niet zeuren, dat de regering en de zogenaamde volksvertegenwoordigers u altijd in de kou laten staan, het tegendeel blijkt waar te zijn en een goed voorbeeld hiervan is het in Leeuwarden vanochtend gestarte “snelweg blokkeerders”  SCHIJNPROCES , waar 34 verdachten terecht staan vanwege het veroorzaken een blokkade op de A7, zodat een klein groepje betaalde querulanten ( mag ook vervangen worden door hufterige dwarsliggers waarvan sommige te lang doorgebakken).

Met stijgende verbazing hebben wij  zitten kijken naar de diverse live blogs die de MSM u voorschotelen, waarbij het voorlopige hoogtepunt een onwel geworden rechter Sikkema  scheen te zijn, die in alle opwinding vanochtend voordat hij zijn huis verliet, vergeten had zijn bammetje met chocopasta te hebben gegeten en toen bij  alle belangstelling het even donker zag worden. Maar gelukkig, en heel Nederand kon opgelucht adem halen, zei de gealarmeerde dokter, dat hij weer aan de slag mocht en als een van de 3 rechters dit door het OM georganiseerde schijnproces mag bijwonen.

Weliswaar veel belangstelling in de rechtszaal zelf, o.a. – bravo – Martin Bosma van de PVV, maar buiten ? Ondanks het mooie weer slechts weinig animo om deze Friezen te steunen, afgezien van een dappere familie uit Spijkenisse die met hun caravan voor de hele procesduur naar Leeuwarden zijn gekomen en braaf iedere dag voor het gerechtsgebouw staan met een spandoek waarop o.a. de tekst “Samen sterk, handen af van  zwarte Piet”” .

En eigenlijk zit je dan als buitenlandse toeschouwer in een soort spagaat. Terwijl heel Nederland vorig jaar toen de A7 werd geblokkeerd en Jenny Douwes werd vergeleken met de Nederlandse Jeanne d’Arc, was het nu  bedroevend stil. Even hadden wij tegen beter weten in de hoop dat er eindelijk in een bui van solidariteit voor eens en altijd afgerekend zou worden met het zwart geblakerde tuig die onze eeuwenlange tradities komt verpesten, maar de gebeurtenissen van vandaag tonen aan, dat de luie stoelen in Nederland aantrekkelijker zijn, dan eens voor je mening uit te komen en daar het bewijs  van te leveren.

Donderdag is er ook tijd gereserveerd voor twee activisten van Kick Out Zwarte Piet, die op 18 november in de tegengehouden bussen zaten. Zij staan niet terecht, maar maken als benadeelde partij, gebruik van hun spreekrecht. De twee mannen die gaan inspreken, Jerry Afriyie en Mitchell Esajas, roepen hun sympathisanten op om ook te komen die dag.

Inmiddels lekte uit dat de burgemeester  Marga Waanders (PvdA) van de  gemeente Dongeradeel waar Dokkum een deel van uit maakt is uitgeroepen tot een van de 50 beste lokale bestuurders.  Waanders plaatste de volgende brief op internet, en kon daarmee er van uit gaan dat dit de bekende druppel was die leidde tot de blokkering van de A7.

Het OM tracht om de aandacht af te leiden van hetgeen in feite het lont in het kruitvat werd, namelijk onder het tapijt te vegen dat een zeer kleine werkschuwe groep dwarsliggers  de oorzaak van dit de burger talloze euro’s kostende proces zijn, maar zich en dat is juridisch correct te gaan concentreren op het feit dat een snelweg blokkeren niet mag. Echter hadden Waanders en de dwarsliggers ( op haar uitnodiging ) deze demo niet aangekondigd en willen uitvoeren, was er van een blokkade op de A7 geen sprake geweest. Een kwestie van oorzaak en gevolg. Justitie werkt, en dit is niet de eerste keer , mee aan een partijdige wijze van rechtshandhaving.

Zijn er b.v. ooit Turken voor de rechter verschenen die half Rotterdam via een demo  plat legden en het verkeer in gevaar brachten ? Waarom voelde het O.M zich niet geroepen hiertegen op te treden. Is er sprake van klasse justitie ? Wij vrezen van wel !

Is er dan toch sprake van een twee sporen beleid, zoals wij reeds vaker constateerden , een beleid dat wordt ingegeven door de linkse machten en krachten die Nederand steeds meer in hun greep krijgen gesteund door de Haagse politiek maar vooral mede door  de lamlendigheid van de gemiddelde Nederlanders, die het weer volledig laten afweten en het allemaal wel best vinden.

 


4 Reacties

 1. nobody zei:

  Fryslân boppe !!!!!!!!

  Uitspraak bij deze alvast van mijn kant, van dit proces:

  Revolutie

 2. Ger de Vries zei:

  Wat een land en wat een klasse justitie. Wij moeten belasting betalen, onze mond houden en trouw zweren aan een ongekozen staatshoofd die niet is die hij zegt dat hij is, maar wel een politieke mening heeft, hij heeft moeite met de Brexit!

 3. formidabele zei:

  Dat een zaak puur voor de kinderen, die nauwelijks onderscheid hier inzien,
  is verspilling van belastinggeld?

Comments are closed.