Rutte kreeg eindelijk eens broodnodige bijles in fatsoen en maatschappijleer

In plaats van zelf les te geven, hetgeen de premier ondanks zijn drukke bezette agenda nog steeds schijnt te doen , waarbij zoals het leraren betaamt hij in de klas altijd gelijk krijgt – scheelt in de cijfers – was vandaag het omgekeerde het geval en gingen de bazen van AH, Philips en ING eens bij Rutte op bezoek om hem te wijzen op zijn uit de hand gelopen toonzetting en kennis van de zakelijke  maatschappijleer.

Wij moesten e.e.a vernemen uit het FD, en over de inhoud van het gesprek zal weinig of niets naar buiten komen, daar het voor Rutte niet bepaald een van zijn “finest hours “geweest zal zijn.

Maar het is in ieder geval plezierig te weten, dat 3 zwaargewichten uit de bedrijfsleven Rutte er op gewezen zullen hebben hoe de (internationale) zakenwereld tikt en dat de spelers net zoals veel Nederlanders zich de laatste weken in stijgende mate hebben zitten ergeren aan de hautaine houding van deze premier, die meent van alle markten thuis te zijn, terwijl uit alle “bloobers ” die hij de laatste jaren heeft gemaakt, toch wel het tegendeel mag blijken.

Echter er schuilt inmiddels zoveel Rutte achtig kaf onder het … ? ja en zou het woord “koren ” moeten volgen, maar om nog enig koren te vinden in de huidige Haagse wandelgangen, hetzij bij het kabinet, hetzij in de 2 Kamers, is een haast onmogelijke taak. Begrijpelijk, want , en wij herhalen het nog maar eens voor de zoveelste keer, heb je iets in je mars, wil je vooruit, ben je bereid verantwoording te dragen  en de gevolgen van falen te accepteren , een hele mond vol , dan lezers ga je niet in de politiek, nationaal of lokaal, dan ben je gewoon een profiteur die op een gemakkelijke wijze onder het valse voorwendsel het land, provincie of plaats te willen dienen , het er van wil nemen, waarbij als secundaire arbeidsvoorwaarde knoeien en liegen is inbegrepen.

Wij citeren nog maar eens vriend Beppe Grillo die zei dat politci ten allen tijde bedriegers zijn en zou u dat niet genoeg zijn, dan de woorden van de ons helaas door zijn voortijdig overlijden ontnomen Sergio Marcchione, de voormalige baas van de Fiat Chrysler Group die gevraagd of hij ooit de politiek in zou willen gaan, antwoorde dat hij dan nog liever zijn brood zou willen verdienen als eenvoudige maar eerlijk en hardwerkende monteur.

Maar, inmiddels moesten de 3 topmannen weer de kastanjes uit het vuur halen, want eens hun ingegeven onenigheid vergetende Nederlandse burgers, die met een toenemend protesteren Rutte zouden hebben duidelijk gemaakt dat “genoeg , genoeg is “en zijn houdbaarheidsdatum ruimschoots verlopen is, nee, die kwamen we niet tegen, net zo min als stemmen in de MSM op een enkele uitzondering na, die de wanprestaties van Rutte c.s. aan de kaak stellen.

 

 

 

 

 

 

 


7 Reacties

 1. Jan zei:

  Rutte is er goed in om met zijn linkerhand het Nederlandse volk tot de bedelstaf te brengen en de opbrengsten te verdelen onder de multinationals. En met zijn tweede linkerhand maar mee lullen over milieu, import van gelukszoekers en klimaat. Vandaag in onze kranten het bericht dat talloze jihadisten in Nederland door recherche en politie iedere dag moeten worden geschaduwd. Van ons belastinggeld.

 2. Jan zei:

  Ik heb als student in mijn geschiedenislessen geleerd dat conflicterende culturen binnen een samenleving kunnen leiden tot burgeroorlogen. Weet open grenzen geschiedenisleraar Rutte dat nog steeds niet?

 3. andre zei:

  soms heb je wel eens leuke gesprekken over vroeger hoe die oude knarren moesten overleven en hoe het er toch vroeguh zo ongeveer allemaal aan toe ging.

  Eigenlijk hetzelfde als nu alleen dan in een ander tijdsbestek.

  Zo had je vroeguh Abro afwasmiddel ergens in de jaren 50. Dit waren glazen statiegeld flessen van glas en de zeepfrabriek had hier 3 glazen knikkers in gedaan. Tenslotte moest de jeugd toen de afwas doen en afwas machines waren er nog niet.

  De jeugd van toen moest die fles zo snel mogelijk leeg hebben om die knikkers te bemachtigen, ja een prima marketing. Maarja het ging te goed en dat zag Unilever ook heel goed. lees maar.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Fenix

  Liegen en stelen doen ze allemaal en dan narcist Rutte krijgt een berisping? Laat me niet lachen. Dit is dan Unilever maar zullen we het eens eventjes hebben over Shell of een Philips!

 4. Sjinaos zei:

  Ligt er maar aan hoe je zoiets verkoopt.
  Door allerhande politieke affaires de laatste tijd (witwassen ING, annuleren verhuizing Unilever, afschaffen dividendbelasting en de deals rond het Gronings aardgas) is de stralenkrans rond de ‘captains of industry’ in de publieke opinie ook flink verbleekt.

  Van de ‘old boys’ is het dus niet alleen Rutte die een publiek opwarmertje nodig heeft.
  Achterkamertjesmotto: samen komen we er wel uit.

 5. Ger de Vries zei:

  Rutte zal nooit een andere politiek gaan voeren. De multinationals waaraan hij zich heeft verplicht zullen hem ten alle tijden opdragen op welke manier dan ook via belastingdeals de boel te belazeren. Waarom moesten buitenlandse investeerders nou zo nodig worden bevoordeeld? Zijn opdrachtgever – althans één ervan – WA von A heeft het kapitaal dat ze van de bevolking van Indonesie en Nederland hebben gestolen veilig belegd in belastingparadijzen via stichtingen die alsmaar groter en groter worden. Forbes, het Amerikaanse financiële onderzoeksbureau heeft berekend dat als de Von A’s éénderde(?) van de aandelen Shell zouden bezitten, dat ze dan een vermogen zouden hebben van $200 miljard, want Shell is ongeveer $650 miljard waard. Dat is alleen maar Shell. In werkelijkheid bezitten ze héél véél meer, aandelen in bijna alle grote Nederlandse multinationals zoals Unilever, DSM en verschillende banken. Hun werkelijke bezit weten ze zelf misschien niet eens! En dat kost ons, mede mogelijk gemaakt door loopjongen M.Rutte €350 miljoen per jaar. Wat is hier nog redelijk aan?

 6. Sjinaos zei:

  Alle respect voor ‘vriend Beppe Grillo’ en de tragiek van een clown. Preekte de opstand tegen het establishment.
  Miljoenen die zijn boodschap steunen. En nu? Is zijn
  ‘beweging’ -zonder de boodschapper- in de val getrapt van de gevestigde orde door zélf deel uit te maken van de verfoeide politiek en zichzelf daarmee ‘onschadelijk’ te maken.

Comments are closed.