Turk klaagt over het feit dat Nederlanders hun eigen taal slecht beheersen ( video)

Toevallig kwamen wij een oud interview tegen tussen een Amsterdamse groenteboer en de heer Mehmed Pamuk  die zich beklaagde dat de Nederlanders tegenwoordig ( let wel dat was reeds in 1984 ) hun eigen taal zo slecht beheersen. En lezers, ondanks al het gemopper op nieuwkomers, ook bij Geennieuws , is dat toch een opsteker, een man die meedenkt, een man op wie ons staatshoofd en heel den Haag trots zou zijn, een man die er in zijn eentje voor zorgt dat integratie ook echt dat betekent waar wij allen zo naar snakken 🙂

 


2 Reacties

  1. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

    Één van mijn instructeurs (opleiding werktuigkunde) had een sterk filosofische inslag alsook de geo- en stereometrie volledig en helder in het hoofd. Hoewel we twee heel verschillende mensen waren hadden we af en toe toch een boeiend gesprek met elkaar waardoor we elkaar steeds meer als mens gingen waarderen. Die leerlingen in de werktuigbouw dat waren vogels van heel diverse pluimage. Er waren mensen bij met een middelbare schoolopleiding maar we hebben ook meegemaakt dat er op een maandagmorgen politie op de afdeling kwam om een leerling in de boeien te slaan en voor wat langere tijd mee te nemen. Komt één van de leerlingen op ons af. Het was een pikzwarte vent met een heel positieve instelling, ijverig en pienter (jawel, ze bestaan echt!) die heel beleeft kwam vragen of hij niet stoorde en of de instructeur misschien iets aan hem wilde uitleggen. Zegt mijn instructeur met een fijn lachje: “Wat vraag je dat toch beleeft man. Hou daar eens mee op, je moet net zo brutaal worden als die Hollanders”.

  2. Jan zei:

    Redactie, deze video toont aan dat de autochtone Nederlander zijn taal graag inlevert voor een vreemde taal. Anno 1984, toen al, Ja.

Comments are closed.