Een open brief aan Mark Rutte (video)

Beste Mark, want je met je voornaam aanspreken is ons als redactieleden toch wel vergund, daar wij allen qua leeftijd je vader zouden kunnen zijn, maar iemand ons voor dat leed heeft bespaard. Vanaf een afstand kijken wij iedere dag weer met stijgende verbazing naar ons oude vaderland en om te zeggen dat het de goede kant uit gaat, NEE !

De kans dat je deze brief zult lezen is klein, ofschoon het misschien best aardig zou zijn om eens de mening van 5 voormalige VVD stemmers te lezen. VVD, Mark weet je nog waar dat voor staat ? Ja inderdaad een Volkspartij voor Vrijheid en Democratie . Het woord Volkspartij is met wat goede wil nog wel te plaatsen, want of we nu een SP, GL of PvdA collega van je horen spreken, dat woord Volk dat komen we bij jullie allen tegen. Maar Vrijheid of Democratie ? Mark, wat moeten we daar nu mee. Die vrijheid is inmiddels voor een zacht prijsje ter wille van je eigen carrière overgedaan aan D66, waar Ollogren, die wij tijdens haar vakantie , we zaten in hetzelfde hotel , mee mochten maken en dachten, een aardige vervanging als de koelkast het begeeft en je verlegen zit om ruimte voor aan bederf onderhevige levensmiddelen.

Mark, wij lezen nog al wat af en zagen dat je stilletjes aan in de MSM promotie maakt. Van gewoon medewerker op de afdeling personeelszaken bij Mora, ben je al een tijdje manager human relations bij Unilever en dat oogt natuurlijk stukken beter.

Ja en een oud zeer dat je blijft achtervolgen, heb je je studie nu wel afgemaakt of niet ? Je titel bij een netjes afgemaakte studie staat nergens dus zullen we het maar op dat laatste woord houden, anders graag even een berichtje.

Maar waar het om gaat Mark is dat je er in de afgelopen jaren gewoon een doodordinaire puinhoop van hebt gemaakt , gefinancierd door de Nederlandse burgers die zich steeds weer door je leugens lieten inpakken. O.K. dat pleit niet voor de Nederlandse burger, dat geven we volmondig toe, want Mark in een land met mondige burgers was je dit zeker niet gelukt en was het exit geweest, weg uit de politiek en misschien terug naar Mora om daar loonbriefjes te tellen.

Maar goed je noemt je tegenwoordig “manager” en als we dat woord goed begrijpen is dat de man of vrouw die leiding geeft. Maar aan wie geef jij nu leiding Mark ? Heb je in een van de talloze management boekjes gelezen dat een manager er  altijd voor moet zorgen dat diegenen aan wie hij leiding geeft minder capaciteiten hebben dan hij zelf  ?

Misschien nog even een gedachtensteuntje : je moet kunnen vooruitzien, organiseren, delegeren, coördineren en beheersen. Zeg nu eens zelf Mark , geloof je nu echt dat je aan een van deze, laat staan meerdere eigenschappen voldoet ? Misschien vooruitzien, zo in de trant van zoals we hier in de VS zeggen “hold on to the wagon” hetgeen we gelet je abominabele kennis van de Engelse taal nog even vertalen, “vasthouden tegen beter weten in aan de laatste wagon ” . Vooruitzien in de hoop dat je ooit geprezen zult worden als de staatsman aller staatsmannen, misschien in Brussel, waar het grote en duurste kerkhof voor afgedankte politici is gevestigd.

En Mark , wat doe je, nu een van je bazen, Angela , heeft gezegd dat ze er mee ophoudt. Was nun sprach Kuhn , want ofschoon we het niet eens zijn met onze goede vriend Nigel Farage, die jou onlangs nog de poedel van Merkel noemde, hou je dan nog maar een bazinnetje over, die mevrouw van dat kasteeltje in de Lage Zwaluwe, die wekelijks tot jou spreekt via haar zoontje.

Een poedel , zei Farage, is dat niet wat te hoog gegrepen ? We zullen Nigel er nog even op aanspreken, want een Chihuahua lijkt ons meer op z’n plaats. Immers een poedel is een zeer slimme hond , een van de slimste van de hondenwereld en Nigel moet zich  vast vergist hebben.

Ja, en  dan dat zootje dat je om je heen hebt verzamelt wat worden wij hier droevig van, hoe heb je ze bij elkaar gekregen!

Bruins met zijn onhandige opmerkingen over failliete ziekenhuizen, Carola Schouten die niet wist wie de centen hoorde krijgen voor poepende koeien, van Nieuwenhuizen die de bedenkers van de Stint het bankroet in jaagt, Grapperhaus, wat waren ze blij bij zijn kantoor dat Grap verdween en nu van vergissing naar vergissing strompelt, net als zijn voorganger, Harbers , die man die geen idee heeft waarom hij in december naar Marrakesh gaat, Stef, ja Stef Blok ooit als beloning minister zonder portefeuille gemaakt en nu geld strooiend o.a. 4 miljoen voor de gernsbewaking van Niger BuZa “doet. Hadden we die niet beter kunnen besteden door zelf al vast een stukje grensbewaking aan te leggen ? Hoekstra, de falende UWV bestuurder die nu het trucje nog eens over mag doen bij Belastingen. En Sigrid die maar geld naar Palestina draagt terwijl haar man Palestijn is, belangenverstrengeling ? Ank Bijleveld , een huisvrouw uit Twente , die menig officier van de strijdkrachten de gordijnen injaagt bij gebrek aan kennis van het militaire vak. En laten we het dan maar niet hebben over die altijd lachende Kwiebus Wiebes,

die er in je vorige kabinet ook al niets van bakte , kortom Mark je kunt met die hele club inclusief die paar die we nog vergeten zijn zo naar de kermis in een tent waar je vroeger een vrouw met baard of een man met 2 hoofden kon bekijken.

Mark doe ons een plezier, volg het voorbeeld van Merkel, stap op, neem gezellig een vriend, adopteer zoals gebruikelijk in die kringen gezellige 2 negerjongetjes , voor advies even Paul  de Leeuw even bellen, maar verdwijn. Zelfs op 8.500 kilometer afstand begint onze hond te janken en slaat de papegaai de vleugels voor de ogen als we je grijns op BN zien en toen dat te lang duurde de beeldbuis smolt.

Oh, ja we blijven Hollanders, mogen wij jou de rekening sturen voor een nieuwe TV, uiteindelijk was je medeplichtig aan dit ongeluk .


9 Reacties

 1. Ikgeefhetop zei:

  Ik heb al jaren het idee in het gekkenhuis te wonen. Tenzij je aanneemt dat dit land kost wat kost ten gronde moet.

 2. nobody zei:

  Ik heb een beeldje van drie aapjes: ‘horen’ ‘zien’ ‘zwijgen’.

  Rutte kan er aan gesmolten worden met een staart tussen zijn benen.

 3. Fado zei:

  Ons volk is apathisch geworden. Én zolangzamerhand krijg ik er ook mee te maken…. Ik ben mij er terdege van bewust dat de oorzaak velerlei is.
  Op welke media dan ook, dagelijks worden wij geconfronteerd met kommer en kwel. Vreselijke oorlogen, huilende kinderen, een sluimerende financiële crash, slecht voedsel, milieu, oorlogsdreigingen, armoede, over de balk gegooide miljoenen, voedselbanken, bedrog, failliete ziekenhuizen, farmaceutische maffia, voorgelogen belastingplannen, onterechte subsidies, misbruik van PGB’s, de meest vreselijke (onmenselijke) films voor jong en oud, moord en doodslag elke dag weer opnieuw, het plan van Brussel om ook nog eens tientallen duizenden vluchtelingen te importeren, tendentieuze berichtgevingen, luchtvervuiling, enz. enz. Ik word er godverdomme zo langzamerhand knap beroerd van ! Je kan er bijna een boekwerkje mee volschrijven.
  Het erge is dat dit een gevolg is van een systeem zegt men dan. Je moet er maar mee leven….Het is een volledig verrot systeem. Én niemand doet er uit regeringswege helemaal iets aan. Het begint er verdomd op te lijken dat dit ook de bedoeling is.
  Men raakt afgestompt, haalt de schouders op en zegt : Maak je toch niet zo druk man, geniet toch een beetje.
  De ouderwetse bascule slaat te ver door naar apathisch denken. We staan er bij, en kijken er naar. Maar er is er dan helemaal geen zelfstandig denkvermogen meer ? Met de mentale gezondheid van ons volk wordt gesold. Een referendum is niet aan de orde, nee natuurlijk niet. Dan moet onze gehele regering echt aan het werk en daar heeft ons gouvernement de capaciteiten niet voor. Wij, burgers van Nederland leven allemaal in een doos, de doos van Pandora

 4. Sjinaos zei:

  Helemaal gelijk, maar er is ook een andere kant.
  De klaagzang zal bij de Quote 500, het klassieke, rijke, bastion van de VVD, vreselijk
  ‘bourgois’ overkomen.

  Nooit eerder waren er in Nederland immers zoveel miljardairs en miljonairs.
  Bloemendaal/Aedenhout, ’t Gooi, de bonusvangers, briebenbussen en trusts van de Zuidas, de belastingparadijzen: nog nooit stroomde zoveel geld hun kant op.

  Nog nooit werden de krijtstreeppakken, verantwoordelijk voor witwassen, belastingontduiking en andere financiële en politieke malversaties, zo uit de wind gehouden.
  Nooit eerder ook werd het beleid zo ‘openlijk’ in achterkamertjes voorbereid.

  ‘Liberaal’ is met behulp van een scheutje ‘sociaal’ door Rutte perfect omgebouwd tot neo-
  liberaal, het privatiseren van het profijt en het -als tegenboeking- socialiseren van de lasten.

 5. Ger de Vries zei:

  Een artikel dat de juiste toon aanslaat tegen in- adequate suffies die het schip constant de verkeerde koers op sturen. Vergelijken met eerdere kabinetten heeft geen enkele zin omdat de uitkomst hetzelfde blijkt te zijn, allen zijn ze horig aan een syndicaat dat het uitsluitend goed voorheeft met zichzelf. Het voormalige – ondertussen aardig uitgedroogde – opperhoofd is degene die de werkelijke handleiding in handen heeft van hoe je een volk dient te bestelen, vernederen en in toom te houden. De Rutte’s, Kok’s, balkenende’s en Lubberses zijn degenen die als toegevoegde frontsoldaten mogen uitvoeren wat ze wordt opgedragen. Het volk zijn de slachtoffers die de doodsklap weer moeten opvangen en ermee mogen leven, terwijl er best wel een alternatief is dat het levensgeluk veel zou verbeteren. Er is dus sprake van chronische onwil, en dat is niet even weg te lachen, door wie dan ook!
  Hartelijk dank voor uw artikel, ik dacht even dat ik de enige was die er zo overdenkt.

 6. Dick zei:

  Rutte gun ik het intellect van mijn chiuwawa wel, hij kan er jaloers op zijn.
  Had Rutte dat gehad dan had hij onder de verdroogde nu dorre graszoden gelegen, uit pure schaamte hartstikke dood gevallen, politieke GBMH goed gespeld?, houd hem in leven.
  Een valselijke junk die 88 jr geleden zijn hoogtepunt had moeten hebben passend bij een alles vernietegende hoogijdele macht.

 7. Jan zei:

  Beste Mark, in Zuid-Limburg worden de ambulancemedewerkers uitgerust met kogelwerende en steekvrije vesten. Dan is er toch iets goed mis? Wanneer krijgen de burgers deze vesten?

Comments are closed.