EU eensgezindheid reikt niet verder dan eigen belangen van uw politici

Dat de zogenaamde EU eensgezindheid een wassen neus is, hebben wij reeds meerdere malen aangetoond. het nieuwste voorbeeld is nu dat de voor afgelopen dinsdag geplande EU Dieseltop in Brussel georganiseerd door de EU commissaris Elzbieta Biénkowska o.a. verantwoordelijk voor de interne markt,  industrie, ondernemingen en het MKB ,  niet door gaat.

Reden : van de 15  ministers van de EU lidstaten die  waren uitgenodigd , lieten er 13 weten geen belangstellig te hebben of de vergadering niet nuttig te vinden.

Opvallend was de afzegging van  de Duitse minister van verkeer Andreas Scheuer (CDU), die  liet weten dat hij weliswaar een uitnodiging voor een “soort diesel top “had ontvangen , maar reeds weken geleden had meegedeeld vanwege andere dringende afspraken niet te kunnen komen.  Hiermee zou een vertegenwoordiger van het belangrijkste land verwikkeld in het Dieselgate schandaal niet aanwezig zijn en besloten de andere genodigden eveneens af te zeggen, waardoor de “top” werd geannuleerd.

Het mag duidelijk zijn, dat de Duitsers weinig interesse tonen om vanwege de belangen van hun dieselauto industrie een openlijke confrontatie met andere landen aan te gaan, maar dat had ook deze Poolse EU commissaris afgestudeerd in de filologie op haar vingers na kunnen gaan.  Filologie is de tak van de taalkunde studie die zich bezig houdt  met het bestuderen van oude dode talen.  Uiteraard de beste kwalificatie om je met verkeer- en transportzaken bezig te houden.

Ook in Brussel naderen de verkiezingen en na goed ??? politiek gebruik trachten onrendabelen zich weer even in de schijnwerpers te plaatsen, in de hoop dat zij na gekozen te zijn, weer 4 jaar dik overbetaald hun luxueuze leventje voort kunnen zetten en de burgers nog meer de duimschroeven aan kunnen draaien en voor te liegen.

 


4 Reacties

 1. Tonnie van der Heijden zei:

  ECHTE eensgezindheid.
  TIJD voor een NEXIT. Maar geen slappe Nexit maar een KEIHARDE NEXIT.

 2. Fado zei:

  Eigenlijk is Europa een schandvlek op de wereldkaart. Mijn God welk een gedrocht. Eigenroem stinkt…. hoezo stinkt. Eigenroem stinkt helemaal niet. Elk voor zich en God voor ons allen. Ikke ikke en de rest kan stikke. Hier, daar en overal. Alle landen verenigd u, het motto van Brussel. De 28 lidstaten zijn onderling niet bevriend, in de politiek heb je geen vrienden vanwege eigen belangen. De diesel affaire, nu al een kleine vier jaar. De vervuiler betaald, ha ha ha. Heel Europa zit barstensvol vol met Duitse dieselrijders. Je zal maar zo’n roetmop onder je motorkap hebben zitten. Hoezo, milieuschade alleen in Duitsland ? Houd het bij de grens dan op….voor alle verkochte dieselmotoren made bij onze buren, moet een vergoeding komen. Verdammt nochmal ….
  Het lijkt Brussel wel, ook zo’n multinational met slechte produkten.
  Zo zien we maar weer, de consument staat op de stoep en heeft niets te vertellen.
  Voor wildplassen krijg je al een bekeuring van 140 euro….

 3. Jan zei:

  @Fado, gelukkig hebben een aantal verstandige landen binnen de EU en andere Europese landen buiten de EU helemaal genoeg van de EU en VN.
  Die landen bedienen nog hun volk en niet de multinationals, banken en EU bureaucraten.

 4. Sjinaos zei:

  @Jan: “Verstandige landen”? O.a. de lage lonenlanden in het oosten, aan het einde van de EU subsidiestroom, met de hoogste corruptie en nepotismegraad?
  Juist daar worden (vanwege de veel lagere kosten) veel (niet alleen Duitse) diesels gemaakt. De bevolking is dankbaar voor stank en kruimels, maar emigreert voor een belegde boterham toch steeds meer naar het westen.

Comments are closed.