Franse Gele Hesjes eisen AFTREDEN van Macron volgens grondwet artikel 68 en nu Merkel en Rutte nog!

Terwijl de Frane president Macron tjdens de G 20 in Buenos Aires zijn wereldomvattende plannen ontvouwd hoe de wereld , de EU onder zijn supervisie een betere plek  gaat worden om te leven heeft de aanvoerder van de Gele Hesjes vandaag zijn plan op tafel gelegd om volgens artikel 68 van de Franse grondwet, de president te dwingen om af te treden.

Het artikel 68 houdt in een paar woorden in dat indien een Franse president niet voldoet aan datgene  wat van hem in zijn functie redelijkerwijze verwacht mag worden, hij met behulp van de toestemming van het parlement en het constitutionele hof van zijn functie ontslage kan worden.

Artikel 68 is in 2007 ooit aan de Franse wet toegevoegd, maar in het artikel zitten uiteraard wel de nodige beveiligingen om het een ontevreden volk al te eenvoudig te maken.

Echter, nadat de Gele Hesjes nu ook gesteund door politici zoals de Republikeinse oud presidents kandidaat en pro Frexit UPR François Asselineau dit idee hebben gelanceerd is het aantal handtekeningen om de organisatie die nu meer gestructureerde vormen begint aan te nemen reeds door 150.000 demonstranten getekend.

Uiteraard, heeft de Franse regering gereageerd en laat weten dat het plan  geen enkele kans van slagen heeft , daar de huidige situatie niet de voorwaarden schept waaronder met behulp van het artikel 68 , Macron voortijdig afgezet zou kunnen worden.

Wat wel duidelijk wordt , is dat de Gele Hesjes die ook voor a.s. weekend weer demonstraties hebben aangekondigd het er niet bij laten zitten.

Spijtig genoeg is er geen soortgelijk artikel in de Nederlandse grondwet te vinden, temeer om een gehele nep familie van volgers en opvolgers af te zetten er een oorlog voor nodig is, waarbij ze dan vrijwillig vertrekken, worden doorbetaald en als de kust veilig is weer terugkeren, om door laffe politici te worden ontvangen. De geschiedenis zou zich dan conform het gezegde gewoon weer herhalen.

Maar als er ergens een goede geest over Nederland waakt, zou die er niet voor kunnen zorgen dat  in ieder geval Rutte  in Argentinië blijft, samen met ingehuurde pampapaard desnoods als tuinman van het vorstelijke door u betaalde  landgoed in Patagonië ?

 


7 Reacties

 1. Eelke Piers zei:

  Vroeger stond er in de grondwet dat het kabinet gehoude was om de nederlandse souvereiniteit te waarborgen.
  Dit is in de 70ger jaren geschapt tegelijk met het castreren van de Nederlandse Leeuw.
  Vroeger zong ik”op de hoek van de straat staat een N.S.B.er
  Nu zing ik:
  Op de hoek van de straat staat een VVDer
  Het is geen man en geen vrouw maar een farizeër
  Met een krant in de hand staat hij daar te venten
  En verkoopt zijn vaderland voor vijf eurocenten

 2. Aradhel zei:

  Tja….vroegah, toen alles nog goed en beter was, toen iedereen elkaar nog kende en voor elkaar klaarstond govverdergovver!!! Natuurlijk was het toen ook niet altijd rozengeur en maneschijn, maar je wist wel waar je aan toe was. Nu veranderd alles met sneltreinvaart, en veranderen de spelregels waar je bij staat. Tijd dus om de hele bups opnte pakken en de kuierlatten te nemen uit dit godvergeten, door en door corrupte bananenrepubliekland van mijn voorvaderen…nog voordat de muur is opgetrokken @EUSSR #DDR. Nederland huilt waar het eens heeft gelachen…1984 wordt werkelijkheid!!! Om te janken…

 3. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  We kennen allemaal de volgende uitspraak van Jean Claude “druncker” Juncker:

  “Es ist Politik der EU etwas im Raum zu stellen. Wenn es dann keine grosse Widerstand oder Ausschreitungen gibt weil die Menschen überhaupt nicht verstanden haben wozu beschlossen wird machen wir einfach weiter. Bis es kein Zurück mehr gibt.”

  Het is aan dit zwaar criminele EU-schorem waaraan onze Nederlandse “volksvertegenwoordigers” ons hebben uitgeleverd. Mark Rutte en enkele van zijn voorgangers zijn volksverraders en verdienen de doodstraf. Niet om ze te straffen (voor hun gore verraad is geen staf toereikend) maar om voor eens en altijd van dit soort minister-presidenten verlost te zijn.

  En dan is er nog een groot aantal laffe meelopers en graaiende huichelaars die exemplarisch gestraft moeten worden. Het zijn de koningen en koninginnen van het neo-liberalisme Smit-Kroes, Laurens Jan Brinkhorst, Winnie Sorgdrager en nog een heleboel ander gespuis.

  Ik ben daar vast van overtuigd en zal ook nooit een comment plaatsen onder een andere naam dan mijn eigen.

 4. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  @Eelke Piers:

  Wat je aan Anton Mussert had dat wisten de mensen in ieder geval nog maar dat kunnen we van “onze” minister-president Mark Rutte niet zeggen. Wat Mussert openlijk was is Rutte stiekem: een echte volksverrader.

 5. sjuad zei:

  Pas wanneer ‘zij’ publiekelijk zich bedreigd voelen niet langer vrijelijk rond kunnen tamboeren wordt rekening gehouden,,, nee tis geen oproep tot geweld hoewel er best wel een aantal zijn die penentiar verdienen daarvan vrijgesteld worden maar toch een fikse draai tegen hun oor verdienen, publiekelijk.

  Dat zou de handtekening verkopers hun krabbel enige waarde toevoegen,, ik hoor slinkse reacties al,,

 6. Henk zei:

  Wat schrijft Johan toch geweldig,
  Zo goed onderbouwd en zo waar !!!
  zouden die gekozen en niet gekozen poppenkast figuren dit ook lezen,
  en zich doodschamen ? …..

 7. Pieter; van de familie van velzen zei:

  Pieter van de soevereine mens,
  Schaamte kennen die lui niet. Het enige wat ze doen is als een ‘puppet on a string’ doen wet ze gezegd wordt. Anders overleven ze niet. De knechtjes van het systeem moeten namelijk meedoen. Dus kabinet, het maakt geen donder uit wie er in zitten. Ze doen gewoon mee om de NWO te realiseren.

Comments are closed.