Front National van Marine Le Pen populairder dan En Marche van Macron

De populariteitscijfers van de Franse president Macron, toch al in een duikvlucht, kregen afgelopen weekend een nieuwe klap, toen in een poll van het toonaangevende Franse onderzoeksbureau IFOP bekend werd dat zouden nu de voor komend jaar geplande Europese verkiezingen gehouden worden het Front National van Marine Le Pen met 2 procent voorligt op En Marche van Macron.

Macron doof voor elke soort kritiek, zou er  soms een familieband zijn tussen hem en Mark Rutte, de kritiek op zijn uitbundige levensstijl, zijn controversiële immigratiebeleid, het schandaal om zijn hoofd beveiliging zorgen er voor dat Macron hard op weg is zijn voorganger Hollande in te halen die uiteindelijk met een populariteitscijfer van 9 inzag dat zich nog een keer  kandidaat te stellen  voor de presidentsverkiezingen , geen kans van slagen had en dus de handdoek in de ring gooide.

Het voormalig Front National (FN) dat nu de naam Rassemblement National (RM) heet komt volgens de cijfers van IFOP nu op 21 % terwijl de voormalige En Marche en nu République en Marche (LREM) heet op 19% komt.

Kijk even naar het twitter bericht :

 

 


2 Reacties

 1. Fado zei:

  Populisme….Wat is er op tegen.
  Vlak voor belangrijke verkiezingen zien we dat alle partijen strijden om de stem (gunst) van het volk ( populus = volk ) .
  Vandaag in het bijzonder in de USA tussen Democraten en Republikeinen en eveneens in onrustige politieke tijden in Duitsland wordt het woord populisme en polariseren te vaak gebruikt. Het heeft inmiddels gua betekenis een verkeerde betekenis gekregen, namelijk iets wat niet goed is.
  Rechts vertegenwoordigde vroeger op sociaal niveau bijv. een onderneming.
  Links ,, ,, ,, , ,, , de werknemers.
  De immigratie was indertijd, nog geen 10 jaar geleden, geen noemenswaardig onderwerp. De echte arbeider bestond niet meer en het overgrote deel van de bevolking was redelijk tevreden.
  Echter vandaag de dag zijn de prioriteiten van onze ,,volksvertegenwoordigers” verandert. Import van goedkoop personeel, de vluchteling. Met twee linkse handen en geen interesse voor ons gemeenschaps goed. Nu wordt het woord populisme uitvergroot en misbruikt.
  Dit woord betekent immers datgene wat (een deel) van het volk zou willen. Het volk, u en ik, voelt zich momenteel meer bedreigt door de emigrant.

  .

 2. Jantje zei:

  Voorlopig zit Macron nog hoog en droog in de elysee.
  peilingen, hoe mooi ook, heb je niets aan, blijkt keer op keer.
  zolang de slapers op de middelmaat en links daarvan blijven stemmen, zinken we steeds verder in het moeras.

Comments are closed.