Salvini wint : mag met boot in Italië aankomende gelukszoekers afwijzen (video)

Een opsteker vorige week toen de Italiaanse vice premier Matteo Salvini een enveloppe ontving van de procureur in Catania, waarin hem meegedeeld werd dat hij de zaak over de aanklacht die de aanklager in Agrigento  tegen hem had ingediend had gewonnen. Het ging om het verbod dat Salvini had uitgevaardigd om gelukszoekers aan boord van het Italiaanse kustwachtschip Diciotti in een Italiaanse haven van boord te laten gaan. 

Tot vreugde van Salvini schreef de openbare aanklager van de rechtbank in Catania, Carmelo Zuccaro, dat in eerste instantie de aanklacht van de officier van Justitie van de rechtbank in Agrigento ongegrond is verklaard.  Kennelijk zijn er in Italië geen D66 of andere links georiënteerde  aanklagers en is recht nog enigszins recht, hetgeen in Nederland  nog slechts tot de lang vervlogen herinneringen behoort.

Een Italiaans kustwachtschip,  de Diciotti was een Italiaanse haven binnengevaren met aan boord ruim 100 gelukszoekers en Salvini had deze mensen verboden van boord te gaan en zich te mengen bij de ruim half miljoen in het land voornamelijk illegale cultuurverrijkers. Prompt kwamen er NGO’s met juridische hulp opdagen en die wisten middels een spoedprocedure via de oficier van justitie in Agrigento het verbod ongeldig te laten verklaren, waarna omdat hij toch al bezig was, deze officier  gelijk Salvini beschuldigde van het schenden van de rechten van de mens.

Deze klacht is nu voor nietig verklaard en is het wachten op de uitspraak van de rechter, die echter zoals uit een eerder door Zuccaro aangespannen zaak in 2017, waarin hij NGO’s verbood nog langer gelukszoekers in Italiaanse havens van land te laten gaan wel met de beslissing van openbare aanklager mee zal gaan.  Hieruit ontstaat  een stukje jurisprudentie , waar Salvini zonder twijfel gebruik van zal maken. Vast ligt nu immers dat het niet aan land laten gaan van gelukszoekers al dan niet op een Italiaanse of buitenlandse boot rechtmatig is en de Italiaanse regering het recht heeft personen de toegang tot het land te weigeren.

Een mooi moment voor de rechtspraak dat hopelijk zijn uitwerking niet zal missen op gelijksoortige situaties in andere EU laden waar in tegenstelling tot o.a. Nederland de “wir schaffen das” gedachte nog steeds ten koste van de burgers hoogtij viert.

Opgemerkt mag worden dat het aantal gelukszoekers dat de Middellandse Zee oversteekt weer gestadig stijgt, waarbij vanwege de Italiaanse materiële en financiële hulp aan Libië de focus zich nu richt op Spanje. Van de Spanjaarden is echter bekend en ook her schreven wij reeds eerder over, dat de gelukszoekers worden middels geld, voedsel en bus/treinkaartjes worden aangemoedigd het land te verlaten om door te reizen naar Frankrijk. De in Brussel gepredikte EU gemeenschapszin is ver te zoeken. De Franse autoriteiten in het zuiden van het land en ook in het voormalig in het noorden geleden Baskenland zetten versterkt patrouilles in , om de Spaanse acties te beperken.

Verder roept Salvini de Italianen op om op 8 december aanwezig te willen zijn op het Piazza del Popolo in Rome om een grote selfie te maken die hij dan naar EU commissie voorzitter Juncker wil opsturen samen met een echte fles Italiaanse  Borghetti koffielikeur ( 31% alcohol ) en hem te vertellen dat Italië niet zal buigen voor de druk uit Brussel. Het land moet weer veilig worden en wij laten ons niet op de knieën dwingen door Brussel, daarmee doelend op het feit dat de EU het budget voorstel van Italië heeft afgewezen.

Voor het bekijken van de video even op “clic qui “drukken


3 Reacties

  1. formidabele zei:

    Afschaffen regeltjes uit Brussel en grenzen herstellen, eigen landelijke munt invoeren, dan is exit niet nodig en de kans dat vijandigheid onderling ontstaat

  2. Fado zei:

    De zwijgende meerderheid (36 %) van de kiezers in de mid-term verkiezingen in de USA beslissen. Beslissen o.a. over de import van ongewenste refugiees. Deze verkiezingen zijn zéér belangrijk namelijk vanwege de werkgelegenheid van de Amerikaanse werknemers.
    In Italië is, zoals de laatste gegevens laten zien, de import van migranten verboden. En vanwege dit gerechtelijke besluit is nota bene het huwelijk van Matteo Salvini, de vicepremier van Italië, stuk gelopen. Jammer, geeft echter wel dat idealen van Salvini belangrijker zijn dan het voortbestaan van een huwelijk. Aan deze karaktertrek kunnen velen onder ons een voorbeeld nemen….je hebt een droom, een doel, en ongeacht tegenslag je doel nastreven ! Immers succes is het vermogen om keer op keer te falen zonder daarbij je enthousiasme te verliezen ! Nu nog een enkele reis terug naar hun geboorteland voor iedere gelukzoeker.
    Trump moet en gaat winnen. Het zal moeten blijken…. democratie is veel te ver doorgeschoten. De rits is kapot.

Comments are closed.