1 December, weer een zwarte dag voor de Nederlandse samenleving !

Terwijl o.a. in Parijs gisteren de Arc de Triomphe niet meer te bereiken was, in bezit genomen door de circa 6.000 “gilets jaunes ” die agenten en oproeroerpolitie (CRM) zeer toepasselijk met gele verf besproeiden, “zij lijken zo dan toch een beetje op ons”, aldus een echte gele hesjes drager, zagen wij in Den Haag, wat het epicentrum had moeten worden van de Nederlandse gele hesjes dragers een geheel ander beeld, namelijk een klein groepje van maximaal  50+ dames en heren, die vreedzaam telkens gevolg gaven aan de orders van de op oorlogssterkte aangetreden politie.

En toen zo maar een van deze “oproerkraaiers ” ook nog probeerde met een geel hesje aan op het Binnenhof te geraken, moest het gele hesje gelijk uit , waaraan gevolg werd gegeven, want wilde deze demonstrant niet het lot volgen van 2 andere gelijk gezinden waarvan er een de politie had beledigd !!! en de ander een gegeven opdracht weigerde en beide werden gearresteerd.

De staatsomroep die wij via BVN konden volgen, nieuwsgierig na de gebeurtenissen in een land dat zich wat betreft vrijheid van meningsuiting  inmiddels gemakkelijk kan meten met de voormalige DDR, weidde volop uit over de gebeurtenissen in Parijs, maar wat er in eigen land gebeurde was slechts een korte minuut impressie waardig, je zou mensen eens op geheel verkeerde ideeën kunnen brengen.

Jubelend zagen wij de laatste dagen de berichten op Twitter verschijnen waarin werd aangekondigd dat er wel 12.000 volgers voor de Nederlandse gele hesjes waren, grootse demonstraties werden in het vooruitzicht gesteld en dit was het resultaat, amper 200 mensen in den Haag , nog minder op enkele andere plaatsen, hetgeen de onverzettelijkheid en de ware moed van Nederlanders toont als een falende overheid hen te na komt.  Het waren beelden te vergelijken met de beelden zoals die ook te zien waren toen de Duitsers uw land binnen vielen en een gedeserteerde namaak koningin weer terug kwam, juichende vaderlanders om ze te verwelkomen.

Maar tevreden kon iedereen constateren dat Nederlanders een fatsoenlijk volkje zijn, geen harde confrontaties en respect voor de politie, een organisatie die indien u ze nodig heeft het volledig af laat weten, praat maar eens met boze mensen in Ter Apel  of bezorgde ouders in de omgeving van Leersum en om het nog wat duidelijker te maken de omgeving van Egmond, waar indien u als vrouw alleen wilt gaan joggen, u nu na een zoveelste steekpartij het advies heeft gekregen , uw sport nog maar slechts in groepsverband uit te oefenen, maar zeker niet alleen om het risico van een 3e, 4e of zoveelste aanval te voorkomen.

Begrijpt u het nog ?  Dit , en het zal de meesten zo een zorg zijn,  dat wij na gisterenavond via Skype redactieoverleg hadden en tot de conclusie kwamen dat voor een dergelijk volk nog de hersenen te kraken en iedere dag zonder om de inmiddels ook al traditionele donatie te vragen of gewoon artikelen elders gevonden te vertalen, wij ons afvroegen of wij hier nog mee door willen gaan. Wij mogen ons gelukkig prijzen en danken u daarvoor dat wij een trouwe lezers aanhang hebben, maar met een stijgend aantal “schop er maar eens tegen aan “reacties die onmiddellijk de prullenbak ingaan, ronduit beledigingen en bedreigingen ook aan u als reageerder, die de spambox in gaan, hetgeen dan weer leidt tot boze mails, waarom een reactie niet is geplaatst en dat dit discriminatie is, gaat de lol er zo langzamerhand steeds meer af. Nogmaals het is als hobby begonnen en dat moet het ook blijven.

Maar u zult het met ons eens moeten zijn, dat na Rutte 1, velen , en dat was nog begrijpelijk , stemden en zorgden voor een Rutte 2. Dat echter de kiezers er ook nog voor zorgden dat ondanks de openlijke LEUGENS  en het mismanagement van Rutte, die slechts uitsluitend op eigenbelang uit is, er ook nog een Rutte 3 kwam en dat dan als resultaat er slechts 200 mensen de moeite namen hiertegen te demonstreren, de politie deze mensen behandelde als mogelijke terroristen, dan lezers verdwijnt bij ons het begrip voor deze laffe en gemakzuchtige houding en stel je je zelf de vraag waarom zou je nog de dagelijkse inspanning leveren om mensen te laten zien dat het ook anders kan. Let wel, anders, want zo zijn er ook vandaag, zondag, overal in Europa weer tienduizenden mensen op de been om te demonstreren. Alleen in Duitsland al gisteren 20.000 om hun protest tegen de bruinkool industrie te laten horen.  Maar in Nederland ruisen de nog overgebleven bossen – vrij naar Ingmar Bergman.

Talloze malen wezen wij op deze site op mogelijkheden ver binnen hetgeen wettelijk is toegestaan om uw protest kracht bij te zetten. Het resultaat was oorverdovende stilte ? Dan ook niet klagen, geen toetsen meer hameren, gewoon je naar de slachtbank laten leiden, het zal een verlossing zijn, want dan dooft eindelijk het licht!

En hier een sfeerimpressie van onze dappere demonstranten, de stakkers !

 

 


5 Reacties

 1. Ger de Vries zei:

  Maar geachte redactie van GeenNieuws, de hype (de BVD noemt de gele hesjes opstandelingen een hype!) kan wel het begin zijn van een spontane opstand tegen alles waar Rutte III voor staat, inclusief de prominente plaats van import hobbelpaard Maxima bij de G20 vergadering met naast haar een zekere breed grijnzende Mark die wegens voorspraak wegens zijn trouwe loojongenschap ook erbij mocht zijn. Waarom die Maxima daar stond is mij persoonlijk een raadsel, want ze wordt bij Unesco gezien als een financieel wonder. Maar als ik me goed herinner was ze slechts bankmedewerster bij haar New Yorkse werkgever, ver weg van het management van die bank. Die gele hesjes organisatie kan echt uitgroeien tot een goede protestbeweging in Nederland a la de Ban de Bom beweging in de late 70ties. De BVD zal er ondertussen alles aan doen om de deelnemers als rotte vis aan te merken! ‘Wie immer’ zullen we maar denken.

 2. antonio zei:

  @ Ger de Vries

  De nederlander (met een kleine “n”) is een laf, bang en apatisch persoon, een uitzondering daar gelaten. Woon sinds begin tachtiger jaren niet meer in wat ik ooit als mijn vaderland beschouwde. De Ban de Bom beweging ken ik alleen maar uit het nieuws, en wanneer je als aankomend dekofficiertje de tijd kan vinden om de via Radio Holland nieuws bulletins te lezen zijn de binnelandse protestacties ver van je bed. Nu volg ik het nieuws uit europa door de buitenlandse, lees engelse, duitse, italiaanse of franse kranten en natuurlijk Geen Nieuws. Een ding wordt steeds duidelijker; Nederland zal binnen tien jaar te vergelijken zijn met Irak of Syrie. Juist ook door de stomme lafaardachtige houding van de autochtone inwoners.

 3. nobody zei:

  Geachte Redactie,

  Wanhoop niet !
  De Revolutie in Nederland van 1795 vond zijn oorsprong in de Franse Revolutie. Dat heeft veel goeds gebracht. In mei 1968 kwam de Studentenrevolte aan de Sarbonne te Parijs. Die stak over naar Nederland en leidde tot de bezetting van het Maagdenhuis; ook dat bracht goeds, want het zette de mensen aan het denken.
  Revoluties zijn nodig om mensen wakker te schudden.
  Nu beleven wij dat de gele hesjes vanuit Parijs richting Nederland gaan en dat is niet het laatste. Uiteindelijk laat het volk zich niet bedonderen. De mensen staan op, ook al is het bijna te laat.

  Daarom troost U met het aloude Latijns adagium: FORTITER IN RE, SUAVITER IN MODO (krachtig in de zaak, soepel in de manier waarop).

 4. check zei:

  @ antonio

  Je hebt gelijk , maar ze blijven slapen daar in dat shitwhole land en denken dat het niet zo’n vaart zal lopen. Bijna de helft zijn rooie meelopers , die anderen de rekening laten betalen en heel vaak van de hele zieligheid industrie vreten. Idioten want als het om betalen en al die zielige mensen in huis nemen zijn ze niet thuis. De rest is laf en te lamlendig om eens de straat op te gaan , zoals ze dat in Frankrijk doen. Straks in het stemhokje gewoon weer voor dezelfde landverraders stemmen , let maar op

 5. Arie Kanarie zei:

  De angst regeert, mensen willen niet ook nog verliezen wat ze nog over hebben of nog wel hebben. De opzet van de overheid is volledig geslaagd in het uitvoeren van repressie,… wel eens zo gedacht ??? Nederland is verrot tot in zijn krochten,.. Vrijheid van meningsuiting,… yeah right.
  Artikel 1 van de grondwet ??? Yeah right,… niet voor de werkende blanke boze Nederlander AKA PVV-er, Fvd-er,… die zijn maar dom en vervelend en moeten met harde hand verwijderd worden,… Zo werkt Nederland, bestuurt door een elite die nog nooit met hun poten in de klei hebben gestaan maar wel reppen over een poldermodel,….

Geef een reactie