Aanslag Straatsburg , vrolijk kerstfeest en lang leve de open grenzen

Laten we beginnen met het goede nieuws n.a.v. de gisterenavond gepleegde aanslag bij de kerstmarkt in Straatsburg, waarbij er 3 doden en 12 gewonden zijn te betreuren. Alle Nederlandse EU parlementariërs zijn ongeschonden en het gaat hen goed , nou, nou,…dat is wel fijn hoor! Weliswaar moesten enkele van hen de geplande diner afspraken afzeggen en werd de omgeving van rondom 3 kilometer van het EU parlementsgebouw afgezet en het gebouw gesloten, zodat de mannen en vrouwen op wie Europa kan vertrouwen niets kon overkomen. Aldus de Krant van slapend Nederland.

Zouden sommige  stilletjes gedacht hebben , was Chérif Chekatt  29 jaar van Noord Afrikaanse afkomst maar geboren en woonachtig in Straatsburg maar een paar straten verder  zijn gelopen, naar dat megalomane grote gebouw ? Wij zullen het nooit te weten komen, maar  niet wetend wat er gisteren plaats vond,  schreven wij enkele dagen geleden nog hoe diegenen die u luidkeels trachten  te overtuigen dat de islam zijn plaats in Europa moet hebben, uw bezwaren tegen de mislukte moslim integratie losjes van de hand wijzen,  zelf middels bunkers en vliegtuigen er voor zorgen buiten schot te blijven en u alleen maar lege schoentjes ziet staan, indien er een calamiteit plaats vindt.

Chekatt  is  volgens de Franse media  een geradicaliseerde moslim , bekend met een zgn. “fiche S ” bij de Franse anti terreur autoriteiten DGSI. Hij heeft  reeds een 20 tal veroordelingen in zijn dossier en stond op punt stond dinsdag weer opgepakt te worden wegens zijn aandeel in een roofoverval met poging tot doodslag.  Dat lukte niet. Chekatt had ook al een straf uitgezeten in Duitsland, ook wegens een roofoverval en de Duitse overheid liet dan ook gelijk de grens naar Frankrijk afsluiten, d.w.z.  voor de Rijnbrug die Straatsburg met Duitsland verbindt wordt het verkeer gecontroleerd en zijn er wachttijden van 90 minuten.

Chekatt is in Frankrijk geboren, maar heeft een Noordafrikaanse achtergrond, kan echter vanwege zijn Franse nationaliteit niet uitgewezen worden. Juist dit is een reden in Italië geweest voor het wijzigen van de wet, waardoor het mogelijk wordt personen geboren in het land maar met een buitenlandse achtergrond,  gemakkelijker na strafdaden hun nationaliteit te ontnemen en uit te zetten.

Er leven momenteel 26.000 personen in Frankrijk met een dergelijke “Fiche S ” , personen van wie de DGSI verwacht dat deze vroeg of laat een keer een aanslag zouden kunnen plegen. U begrijpt dat  het onmogelijk is al deze mensen 24 uur per dag in de gaten houden.

Dat de invloed van buitenlanders in het algemeen in de EU een stijgende negatieve tendens vertoont, blijkt  uit het feit dat inmiddels ruim 30% van alle zich in een Duitse gevangenis bevindende criminelen van buitenlandse afkomst is. In vergelijking met 2017 is dat aantal met 5% gestegen. Dit betekent dat het aandeel criminelen in hechtenis buitenproportioneel hoog is in vergelijking met Duitsers in hechtenis. In het totaal bevinden zich momenteel  ruim 50.000 personen in hechtenis waarvan ruim 16.000 buitenlanders.  Het hoogste percentage  van hen zijn Turken, gevolgd door Polen, Roemenen en Marokkanen.  De kosten van het in verzekerde bewaring houden van uitsluitend deze groep bedragen € 720 miljoen. Daar moeten de kosten voor door de gemeenschap betaalde advocaten, tolken, vervoer enz. opgeteld worden, waardoor men op circa 1 miljard euro uitkomt, te betalen door de belastingbetaler.

Dat deze toename mede veroorzaakt wordt door Brussel veel bejubelde open grenzen, zal u duidelijk zijn. Maar daar wordt zoals gewoonlijk niet geluisterd naar iets wat iedere burger had kunnen voorspellen. Als je mensen uit landen met een lagere levensstandaard ongehinderd toelaat tot landen met een hogere standaard, dan trekt dat per definitie criminelen uit die armere landen aan.

Geen wonder dan ook, dat regeringsleiders als Trump of Orban huiverig zijn voor het toelaten van vreemdelingen, zeker indien deze ook nog eens een afwijkend en gewelddadig geloof belijden.

 


10 Reacties

 1. Fado zei:

  Naar Europa, daar vliegen de gebraden ganzen regelrecht je mond in….
  Het was een terrorist van Marokkaanse afkomst. Volgens de Franse media een zware, op vrije voeten verkerende, terrorist ! In Duitsland veroordeelt, heeft er in een gevangenis gezeten en is nota bene over de grens gezet naar Frankrijk. Waarom, zo van dan ben ik er van af, laat mijn buurman het verder maar oplossen, geleerd in Brussel ? van je buren moet je het hebben…. Willen wij meer of minder Marokkanen ?
  Frankrijk, België of Duitsland etc. parkeer uw auto toch eens met caravan in hét voorbeeld van hoe Europa er uit moet gaan zien volgens jongetje Timmermans …. De Banlieues ! Ik garandeer u dat u uw auro én caravan of in de Sahara staat of nooit meer terug ziet.
  Marokko, Marrakesh, langzamerhand wordt er een bloedspoor getrokken naar ,,het beloofde land” Europa .
  Vanochtend vroeg een man van 85 waarom ik een geel hesje op het dashboard had liggen…. 85 jaar en totaal onbekend met de enorme diverse Europese problemen. Heeft u kleinkinderen, ja zeven…
  Zonder het er verder over te hebben reed ik weg en dacht of de jeugd inderdaad nog wel een toekomst heeft.

 2. Jan Aardburg / Algarve zei:

  @ Fado, dat is wat mij als niet in Nederland woonachtige maar voor familiebezoek nog wel eens het met open ogen slapende land bezoek. Je spreekt inderdaad met oudere mensen van wie je zou mogen verwachten dat die de tijd hebben om wel eens wat verder te kijken dan de neus lang is en daardoor een wat breder beeld hebben wat er om hun paradijsje speelt. Niets van dat al, ze pruttelen gewoon door, ach we zien wel, Den Haag zal het wel weten en eens zien wat de koning met de kerst gaat zeggen want die weet het zeker, die heeft er voor gestudeerd en ja wij eenvoudige mensen kunnen dat niet bevatten.
  In Madurodam zijn de poppetjes nog slimmer

 3. Joost Visser zei:

  Fado en Jan.

  Het is nog veel erger. Als ik nog wel eens in Nederigstan ben, is het antwoord van iedereen boven de 60 ´het zal mijn tijd wel uitduren´. Het interesseert gewoon niet wat er na hun dood gebeurt.

 4. Jan zei:

  Hallo meneer EU
  waar breng je ons naar toe?
  Naar Fabeltjesland?

  Eh, ja, naar Fabeltjesland!

  En lees je ons dan voor
  uit de Fabeltjeskrant?

  Ja, ja, uit de Fabeltjeskrant!
  Want daarin staat niet vermeld
  hoe het echt met ons is gesteld.

 5. nobody zei:

  Juist die groep leeftijdgenoten weten wat hier gaat gebeuren. Inderdaad, het zal hun tijd wel duren, maar ik ken ook veel mensen die het verschrikkelijk vinden wat ons te wachten staat, omdat velen ook kinderen, klein en achterkleinkinderen hebben. Het is niet alleen maar een willekeurig persoon die je ontmoet die dat zegt met een schouderophalen.
  Ze durven zich niet meer uit te spreken want we zijn allemaal vreemden voor elkaar geworden.
  Natuurlijk hebben ze angst, en nog erger, hoe ouder je bent hoe groter de kans is om slachtoffer te worden van deze gewetenloze misdadigers.
  Immers, je hebt geen weerstand.

  Neen, het is nog veel en veel erger, vluchten kan niet meer want heel Europa wordt volgepropt met ‘het blik op oneindig’ binnengesleepte islamieten.

  Het enige wat iedereen kan doen is, om spullen aan te schaffen om je zelf te verdedigen, want straks is het niet meer mogelijk om heerlijk in je eigen tuin een kop koffie te drinken.

 6. Hoeder zei:

  En nog steeds weigeren de MSM het probleem te benoemen. Dat probleem heet ISLAM. De aanhangers van deze stroming zijn dankzij hun Koran volstrekt intolerant en hebben zelfs de plicht andersdenkenden te doden. En doen dat ook, Oals nu weer in Strassbourg. Integreren zullen ze niet, want ze voelen zich nog superieur ook.
  Aan de andere kant profiteren ze, daar waar mogelijk is maximaal van onze verzorgingsstaat, zonder daar een positieve bijdrage aan te willen leveren. En dankzij linkse deugmensen, vooral nog eens vrouwen, accepteren we dit gedrag en praten het nog goed ook. We moeten immers begrip opbrengen. Het is puur lemmingengedrag. Durf je er wat over te zeggen, dan wordt je direct weggezet als islamofoob, fascist of zo.
  Laten we het tij keren, door te beginnen, niet meer op al die huichelpartijen te stemmen, maar op een zg populistische partij (PVV, of FvD).

 7. Truitje zei:

  Nu, ik ben een oude Nederlander en ik ben stom verbaasd over de desinteresse bij jongere mensen wat er met ons land wordt uitgevreten.
  Ik probeer wel eens maar steeds minder, in b.v. familiekring of vrienden, jongere mensen te peilen wat zij nu vinden van de huidige situatie in ons land met b.v. het ondertekenen door onze stupide regering Rutte van het Marrakech pact.
  Als men al weet waarover ik het heb, meestal niet, kijkt men mij aan en zegt maak je er niet druk over komt allemaal goed.
  Zijn jullie niet bezorgd over de toekomst van je kinderen en later kleinkinderen? Nee echt niet.
  Ik wil maar zeggen, interesse heeft niets met leeftijd te maken.
  Ik zie de toekomst heel somber in voor Nederlanders en Nederland.

 8. HarryN zei:

  Truitje met mijn familie hetzelfde. We hebben het toch goed!! Broer en zus hebben goed pensioen +aow iedere 2 jaar een nieuwe auto. Tja wij op onze leeftijd hebben het inderdaad nog wel goed. Dan zeg ik tegen mijn vrouw dat onze kinderen en klein kinderen een moeilijke toekomst tegemoet gaan dan is het antwoord. Onze ouders waren ook bezorgd over ons!!! Dan denk ik tjonge tjonge wat een dooddoener weer. Maar kijk naar onze parlementariërs en neem bv het klimaat debat. Baudet vraagt om een debat over de kosten maar de coalitie weigert!!! en aan de klimaat tafels zit van alles en nog wat maar diegenen die het zal moeten gaan betalen(wij dus) moet z’n mond houden. Ja en ik ben wel geinteresseerd wat er allemaal aan de hand is maar wat kun je er aan doen vanuit Azie en blijft allen stemmen op de juiste partij over.

 9. obsidi zei:

  Ben hier met +/- honderd hoog opgeleiden.
  Een enkeling heeft in de gaten wat er aan de hand is.
  De rest kijkt NPO.

Comments are closed.