De grote leugens over het z.g. defecte vliegtuig van Merkel

Zoals u even in de Nederlandse maar ook de Duitse MSM heeft kunnen lezen, moest het toestel waarin  Angela Merkel naar Buenos Aires zou vliegen, vlak nadat het Nederland was gepasseerd en boven de Noordzee vloog terugkeren vanwege een technisch defect.

Volgens de berichten in de Duitse MSM en daarna overgenomen door de krant van slapend Nederland en dus ook Geenstijl was de communicatie apparatur was volledig uitgevallen en moest er met de verkeersleiding worden gecommuniceerd via de aan boord aanwezige satelliet telefoon.

Maar dankzij het feit dat de gezagvoerder een van de meest ervaren vliegers van de Luftwaffe was, lukte het hem het toestel behouden op het vliegveld Köln/Bonn aan de grond te zetten, ondanks dat daar slechts vanwege reparatie werkzaamheden de kleine , korte baan ter beschikking stond.

Voorwaar een voorbeeld van Duitse vliegers kunst dat ook in de Duitse MSM werd opgehemeld, maar Merkel bij haar uitstappen op het vliegveld koud liet ( Skynews).

Nu zijn er gelukkig zoals wij weten, zodra er iets met een vliegtuig gebeurt honderden experts, die u kunnen vertellen wat de vliegers hadden meten doen, “het heeft ons al meerdere malen het leven en dat van onze passagiers gered ” dus hier slechts enkele feiten :

In eerste instantie wisten de Duitse MSM te melden en wij namen een dergelijke artikelkop ook over, dat het zou gaan om een sabotage. Maar dat bericht werd snel door de Luftwaffe zelf herroepen, het zou gaan zijn om een defecte “verdeeldoos ”  ( TR = Transformer Rectifier Unit ) die de wisselstroom (AC) van de generatoren omzet in gelijkstroom (DC) benodigd voor de talrijke apparatuur die aan boord is.

Echter de Airbus A340-300 , het regeringstoestel van Merkel beschikt over VIER van deze TR’s die met een aflopende capaciteit elkaars stroomvoorziening overnemen, in geval dat een van de TR’s uitvalt. Duidelijk mag zijn, dat hiermee ook een aantal voor het gewoon veilig vliegen noodzakelijke functies uitvallen.

De beslissing van de gezagvoerder om de oversteek naar Buenos Aires zo dicht van de thuisbasis in Duitsland niet te wagen en terug te keren, is  begrijpelijk maar niet noodzakelijk.

Er vanuit gaande dat het toestel vol beladen was, d.w.z. in ieder geval met volle brandstoftanks  betekent dit dat er een maximaal startgewicht was va 276.5 ton waarvan 183 ton brandstof.  De vliegafstand Berlijn naar Buenos Aires bedraagt circa 12.000 kilometer ( 7.402 nm) en kan mits volgetankt door de A340-300 nonstop gevlogen worden.

Echter kan een vol beladen toestel niet ook vol beladen landen, de kans dat het b.v. in het slechtste geval zou breken is niet ondenkbeeldig.

Om dit te vermijden zijn dit soort toestellen voorzien van een zgn. Jettison systeem, waarmee brandstof geloosd kan worden, het zijn in feite 2 pijpen met een afsluitventiel die vanuit de cockpit bedient worden en de tanks laten leeglopen tot een acceptabel landingsgewicht. In het geval van de A340-300 kan je circa 50 ton brandstof in 11 minuten lozen.

Het maximaal toelaatbare landingsgewicht van de A340-300 bedraagt 192 ton en moest er dus 276.5  minus 192 ton is 84.5 ton brandstof geloosd worden hetgeen gemakshalve 20 minuten duurt.

De grote vraag is, waar is deze brandstof geloosd, want hierover wordt in de MSM gezwegen, er werd zelfs gesuggereerd dat dit niet gebeurd is en daarom juist het feit dat het toestel op een zeer korte baan in Keulen kon landen een huzarenstukje zou zijn. Dit kan niet kloppen, want het risico dat het toestel bij de landing zou breken was dan zeer reëel geweest. Werd de brandstof heimelijk op de terugkeer van de Noordzee boven Nederland geloosd ? De terugvlucht van de plek boven de Noordzee waar het toestel omkeerde naar Keulen bedraagt qua vliegtijd circa 30 minuten, dus voldoende om lozend boven Nederland het veilige landingsgewicht te bereiken.

De op dat moment beschikbare landingsbanen in Keulen was volgens de NOTAM ( Notice to Airman ) baan 14R/32L met een lengte van 1863 meter. Volgens het handboek van de A340-300 is bij een landingsgewicht van 192.000 ton echter  1.740 meter voldoende, dus een huzarenstukje, nee beslist niet, maar aardig voor het opgeklopte MSM verhaal.

Kortom het toestel kon gewoon veilig aan de grond gezet worden en de rest van de verhalen zijn onzin, waarbij de vraag  waar is brandstof gedumpt openblijft  en verder waarom  er ondanks alle aan boord aanwezige back-ups toch werd besloten terug te keren.

Zou Merkel soms geen zin gehad hebben bepaalde andere aanwezige regeringsleiders te ontmoeten  of was het toch sabotage ?

Wij zullen het nooit weten, maar het toont weer eens voor de zoveelste maal de onbetrouwbaarheid van de MSM die door leugenaars met een broodje aap het bos in worden gestuurd.


8 Reacties

 1. sjuad zei:

  Afin, ook voor Mark viel het tegen, hij had zo gehoopt op een G21 foto met al die hoogedelen.

  Of Angel-Lah hier de hand in heeft gehad is zeer twijfelachtig het land van aankomst is welhaast een moederland.

 2. j.C zei:

  50.000 liter in 11 minuten dat is heel veel dus 2 tankwagens van 25.000 liter
  Dat moeten dan hele grote leidingen zijn met een diameter van 40 centimeter of meer.
  Op youtube zijn er filmpjes van: ensladed bij no media
  Als de vleugels waar de brandstof elk 130.000 liter zouden moeten dragen breken ze af .

 3. Fado zei:

  Je hebt hoogvliegers en laagvliegers.

  Gisteren middag dit breaking news gezien. Het vreemde van het eerste bericht was dat de gevlogen route ging over Nederland, schuin naar boven over Engeland richting noorden, richting IJsland. Dit werd duidelijk aangegeven met een groene streep. Nou ja, je hoeft niet zoveel verstand van topografie te hebben om je jezelf af te vragen waarom deze noordelijke route ? Welke luchtvaartmaatschappij kiest deze route ???? Geen. Iberia, in dit geval, vliegt vliegt waarschijnlijk eerst richtig de westkust van Afrika en vervolgens lineair naar Argentinië. Voor de wat beter opgeleiden onder ons is e.a. vast nog wel ergens op te zoeken. Begrijpelijkerwijs zet je dit aan het denken.
  Weer een deuk in het imago van Duitsland, de zoveelste. Het land met een stagnerende vooruitgang gepaard met scepsis en desillusie. Verstoorde verhoudingen tussen mens en samenleving ! Dagelijks nieuws, is eigenlijk geen nieuws meer, een vanzelfsprekendheid is het geworden.
  Terug naar dat fleugzeug. Uw gewaardeerde reactie zou best een mogelijkheid kunnen zijn.
  We zullen het nooit te weten komen schrijft u. Inderdaad, maar er zijn te veel onevenwichtigheden in onze mondiale maatschappij.
  Die dochter van Zorreguieta,een van de beulen uit Argentinië, was wel op tijd. De wonderen zijn de wereld nog niet uit….
  Misschien is Puttin, mijn favoriet, wel de schuldige…. die is toch overal de schuld van.

 4. Hub zei:

  De 20 dikkoppen zouden maar één opdracht moeten hebben: VREDE OP AARDE.
  In plaats daarvan overleggen ze wie als eerste een ballistische raket afvuurt.
  Lekker zo. Terwijl de brave burger de feestdis dekt en met dennengroen sjouwt.

  Maar ‘groen’ wordt ‘geel’. De kleut van de hoop en de verwachting vervangen door de kleur van de haat en de boosheid.
  ‘Vrede’ een ander woord voor ‘oorlog’. De maskers in de hoek, de billen bloot.

 5. M. zei:

  Als je drie nullen van de brandstoftonnemaat afhaalt komt je verhaal geloofwaardiger over.
  Een vliegtuig is nl geen mammoettanker…183ton is al veel..183.000 ton is onzin.

  noot redactie : dank voor uw correctie , ons enthousiasme bij het berekenen, dat normaal in lbs gaat en de Europese Airbusfolders in kilo’s en tonnen, zorgden voor de domme fouten, die overigens wel consequent werden herhaald . Is gecorrigeerd.

Geef een reactie