De Prinsjesdag leugens uit Den Haag en u trapt er weer in.

Harde beloften dat iedereen volgend jaar daadwerkelijk meer overhoudt, zoals Rutte en zijn kabinet altijd hebben beweerd, blijken imiddels de zandkastelen te zijn, waarin Rutte en zijn kabinet in grossieren. Bij de presentatie van de cijfers tijdens Prinsjesdag was het weer zonneschijn en rozengeur, want het zou politiek gezien verkeerd geweest zijn toen al de oranje waarschuwingslamp aan te zetten en u voor te bereiden op de waarheid.

Zou Willy , die het allemaal via de autocue voor moest lezen wel geweten hebben wat voor onzin hij verkondigde ? Hij zou gehuwd zijn met een econome, althans dat zegt zij van zich zelf, dus enige know how zou toch aanwezig moeten zijn.

“Het ziet er potentieel heel goed uit voor de Nederlanders, maar onzekerheden blijven altijd. Ik kan geen garanties geven.” zei  Minister van Financiën  Wopke Hoekstra nog.  GARANTIE , een aardig woord dat je ook veel tegenkwam in de autohandel, maar waarvan bij voorbaat in de meeste gevallen al vaststond dat deze garantie net nog duurde tot aan de volgende hoek en na nu blijkt in Den Haag dus maanden.

Daarmee is uw garantie verstreken en gaan we verder met de grote uitkleedpartij in Nederland niet in de laatste plaats veroorzaakt door meer uit te geven dan er met een stabiel belastingklimaat binnen gehaald zou kunnen worden.

Van alle kanten wordt er door Den Haag in samenwerking met hun roeptoeter het centraal Planbureau nog getracht de schade te beperken, leest u dat weliswaar alles duurder gaat worden, dus zo ver zijn we al , maar ….. dat u door belastingmaatregelen en dalende de tarieven u er uiteindelijk niet op achteruit gaat !

Er is geen zakjapaner voor nodig om dit uit te rekenen, bij gebrek aan sigaren vanwege de steeds maar hogere accijns is dat rekenmiddel ook verdwenen, en het wordt zelfs de vraag of er nog veel bierviltjes beschikbaar zullen zijn om een eenvoudige rekensom te maken die aantoont dat het merendeel van de Nederlanders er hard op achteruit gaat.

Zelfs het Nibud het instituut dat onafhankelijk voorlichting geeft over en onderzoek doet naar de huishoudportemonnee,  laat via directeur Arjan Vliegenthart dat als je de “extra inkomsten ” ( hij bedoeld daarmee de paar centen die u minder rechtstreeks aan  belastingen moet betalen )  afzet tegen de extra uitgaven, je niets meer  overhoudt, hetgeen door Rutte c.s. wel was voorgespiegeld.

Een gemiddeld huishouden is volgend jaar zo’n 1.500 euro meer kwijt aan vaste lasten, blijkt uit cijfers van ING . Dit is een zeer conservatieve berekening, maar een gemiddeld gezin dat een bruto inkomen van € 50.000 heeft , gaat met de nieuwe rechtstreekse belastingmaatregelen ongeveer € 1.200 minder afdragen. Doen we iets verkeerd ?

En ook de Krant van Slapend Nederland werkt natuurlijk krachtig aan de Haagse sprookjes mee :

De stijging van het nettoloon is onder meer het gevolg van de lagere inkomstenbelasting en de verhoging van de algemene heffings- en arbeidskorting. Voor een middeninkomen met een bruto jaarsalaris van €40.000 stijgt het nettoloon zelfs met 2,75%.

40.000 Euro bruto is een € 27.000 netto, 2.75% daarvan is circa € 750 , maar met de indirecte lastenverhogingen, de stijging van de algemene levensonderhoudkosten, zie boven , gaat u er dus ……. € 750 op achteruit. Laten wij nu altijd gedacht hebben dat de media kritisch moeten zijn ? Foutje !

Nee, de Nederlandse gele hesjes zijn niet beschikbaar, ze moeten kerstinkopen doen  en……….stemt u vooral op Prutte daar zullen uw kinderen en kleinkinderen u zeer dankbaar voor zijn !

Trouwens waarom blijft u eigenlijk nog werken ??  Ook de uitkeringen voor nietsnutten en werkschuwen gaan omhoog dus…………????

Lekker uitslapen en eindelijk genieten en u afvragen waarvoor u ooit gewerkt heeft, heerlijk!

 

 


12 Reacties

 1. Ger de Vries zei:

  Mijn AOW stijgt met € 31.89. De zorgpremie van mijn collectieve verzekering stijgt ook, met € 14.33. Komt bij BTW van 6 naar 9%, dus 3 cent per Euro. De energierekening gaat spectaculair omhoog, wel 10%, en het drinkwater is aardig op weg een luxe product te worden door Rutte’s belastingen. Wil je zo nu en dan sport kijken? Het maandelijkse abonnement van Fox Sport is plotseling met 33% gestegen, a € 2.49 per maand. Nadat ik de zorgpremie hebt betaald houd ik nog 17.56 over van de AOW verhoging, omdat ik net als ieder ander ook die andere verhogingen moet betalen kom ik netto zéér waarschijnlijk geld tekort aan de beloofde verhogingen a la Rutte! Maar er is goed nieuws, Willempie en wipkip krijgen er elk jaar rond 1 miljoen bij, als prijscompensatie!

 2. Fado zei:

  HOERA…. zal wel weer te vroeg juichen !
  Net opgezocht naar aanleiding van de rekensom van Ger de Vries.
  Per 1 januari 2019 : 928,76 NETTOOOOO
  Fiscus ruikt iets. Deze maandelijkse fee maal12 wordt bij je bruto inkomen opgeteld en voila, weer een dode mus erbij ! = FISCUS PORNOOOOO
  Het, ja dat dacht je, de netto fee wordt nog een keer belast met , jawel INKOMSTENBELASTING.
  Mijn buurjongetje van 8 heeft voor mij uitgerekend dat er niet veel van overblijft. Tja alleenstaande oude jongens, de meeste vrouwen kunnen beter geld opmaken dan bedden…. Wie de schoen past, trekke hem aan….

 3. amy grace zei:

  Rutte + consorten voeren alleen maar een toneelstuk op. De hele bevolking van Nederland, en hun leed zegt hun niets maar dan ook helemaal niets.
  Het zijn poppetjes. Ze voeren orders uit van hogerhand.
  Schadenfreude, dit is genieten van het lijden van andere mensen, dan voelen deze mensen werkelijk pas iets,ze voelen zich ver verheven boven ons (macht) en lachen ons uit!
  Ik las vandaag ( waarschijnlijk) dat de passagiers van de MH 370, het vliegtuig wat spoorloos verdwenen was, gebruikt zijn voor orgaan-transplantatie. Diego Garcia.
  Een lucratieve opbrengst. Niets verbaasd mij meer qua gedrag van de psychopatische mensen die de wereld regeren.
  Als de mensen werkelijk weten waar deze mensen toe in staat zijn, en gedaan hebben, dan kunnen deze mensen niet meer over straat.

 4. check zei:

  De laatste dagen van het 4de Reich zijn aangebroken, net zoals een kleine 75 jaar geleden de nazi’s in de Hitler bunker zich lam zopen. Fransen, Grieken , Italianen en niet te vergeten de landen in oost Europa die de befehlen in het Brusselse adelaarsnest meer dan beu zijn. Heel langzaam dringt het in de botte kop van de Nederlander door dat hij dagelijks zwaar belazert wordt , maar helaas zijn te meeste te dom en laf op het lot in eigen handen te nemen. Bezie het zooitje dat zich regering noemt met als opper nitwit Rutte aan het roer. Niet te vergeten de hele nep familie die zonder meer reeds zijn vertrokken met het door u betaalde prive vliegtuig naar pampaland. Maar ze beginnen zich heel langzaam ongemakkelijk te voelen, laten als voorzorg een bunker bouwen en hebben schoothond de opdracht gegeven om 24 uur per dag een vliegtuig ter beschikking te hebben , dat lange afstanden kan vliegen. Ik neem aan dat die corrupte bende , buren hebben waar ze allemaal wonen, dus houdt dat zeer goed in de gaten. Zie je ze allemaal met heel veel gepakte koffers in bestelbussen worden opgehaald , dan is de pleitvaart begonnen. Daar zijn ze wel kampioen in in het vluchten en niet te vergeten het geroofde goud en poen gauw mee te nemen.

 5. Tom zei:

  Prinsjesdag is een en al leugen net als dat klimaatgedoe,
  eerst was het de ozonlaag,heeft veel geld gekost,hoor je niets meer over
  Toen kwam de zure regen,heeft ons veel geld gekost,hoor je niets meer over
  Nu co2,gaat ons weer veel geld kosten en zal ook niets oplossen in de toekomst,…mensen geloof er niet in,het enigste wat ze willen is ons kaalplukken,de droeftoeters

 6. Loekie zei:

  Volgens de peilingen is Rutte weer favoriet! VVD ligt nog steeds op ramkoers! Dus als dit kabinet donderd krijgen we Rutte IV cadeau! Dus het stemvee van Nedrichland wil dit! Wat klagen we dan???? Sorry PVV en FVD stemmers en jullie kinderen, kleinkinderen, lik je wonden..

 7. Stormram zei:

  Laatst een cd-tje gekocht van Metalica met een wel zeer toepasselijke titel: Kill em all. En dan nog zijn er van die lui die maar blijven zeggen dat je in gesprek moet blijven, haha laat me niet lachen. They can (sorry WILL) run, but they can’t hide. Heeft er niemand in de gaten dat onze zogenaamde orde-handhavers steeds zwaarder bewapend worden?

 8. Corné zei:

  En de leugen “meer vaste contracten” blijven ze ook maar roeptoeteren, zoals Job Schwank van DNB (hiermee wordt uiteraard het “vaste” contract WAB Koolmees bedoeld) en dat terwijl de economie volgend jaar een stuk slechter zal gaan worden en de werkgelegenheid een behoorlijke knauw gaat krijgen.

 9. Friesecanadees zei:

  Ik heb nog wel een paar rammelaars (left overs of grandchildren)liggen voor die druncker c.s, kunnen ze die bepotelen

  De tijd schrijft bijna 2019, werkelijk te gek zo’n tafereeltje met die bepotelaars

  Is er nu niemand die Europa kan verlossen van dit te dure,waanzinnige , etterende gezwel, “euro parlement” geheten?

  Zelf hebben ze, voor puur zelf behoud, Eurogendfor opgericht:een para-militaire groep(nu nog gelegerd in Italië) die de beschikking heeft over futuristic weaponry for “crowd control”, stand-by 24/7

  @tom

  Ik was in begin jaren 70 als RES off klu in training op vlb gilze rijen.

  Er werd ons toen verteld dat vanwege een (snel )opkomende IJSTIJD, we nog gedurende de training verbeterde kleding(lees arctic) verstrekt zoude n krijgen

  Was allemaal pseudo science: same as global warming , ozone holes and acid rain

  De beuk moet erin als we verandering/verbetering willen!

 10. only you zei:

  Dat kabinet zet je eerder in de kou dan je een veilige toekomst te bieden, zelfs de gepensioneerden moeten vreselijk afzien, want wat op dit moment werkt krijgt alleen privileges, zelfs geen dankjewel aan de oudere generatie kan eraf?

Comments are closed.